7 tips när du väljer badrumsmöbler

Är du sugen på att köpa nya möbler till badrummet men är lite osäker på vad du ska tänka på för att det ska bli rätt? Här kommer sju tips som gör det enklare att välja rätt möbler till badrummet.

Badrum finns i alla möjliga storlekar, från de mest minimala små mörka kyffen där man i princip går på toaletten i duschen till riktigt lyxiga badrum med jacuzzi och bastu och där en hel lägenhet kunnat få plats. Oavsett storlek ska de alla inredas.

Vad är viktigt att tänka på?

1. Hållbarhet. Många badrumsmöbler är tillverkade av trä och det gör att man behöver tänka lite på hur hållbara de egentligen är. Möbler som ska stå i ett badrum behöver klara av att få fukt på sig, stå i ångande värme och även ibland kunna tåla sådant som till exempel golvvärme. Välj möbler som är anpassade för dessa förhållanden så kommer de att hålla sig finare under en lång tid. Det finns till exempel även skydd att sätta nere på benen på en badrumsmöbel som skyddar den mot fukt på golvet.

2. Utrymme. Hur stort är badrummet? Finns det fortfarande tillräckligt med plats för att kunna röra sig ordentligt i badrummet om man till exempel klämmer in det där skåpet? Eller kommer det kanske att stå alldeles för nära duschen?

3. Förvaring. Samtidigt som man inte vill ha en för stor möbel i ett för litet utrymme, vill man inte heller ha för lite förvaringsutrymme. Tänk därför över vilka förvaringsbehov du har i badrummet.

Fler tips vid köp av badrumsmöbler

4. Kommer en ny badrumsmöbel att matcha med det övriga möblemanget? Det finns många färdiga möbelserier att välja bland om man vill ha ett enhetligt utseende.

5. För en del badrumsmöbler, såsom ett nytt handfat eller en ny toalettstol, kan det behövas en fackman för att installera dem på ett korrekt sätt.

6. Inbyggd belysning? Den här punkten riktar sig särskilt till spegelskåp och badrumsskåp. Det kan vara både estetiskt och praktiskt att ha inbyggd belysning i spegelskåpet, och vill man ha det, är det ju bra tänka på det redan från början när man börjar se sig om efter ett nytt skåp.

7. Glöm inte bort de små detaljerna. Handdukstork, vattenkranar och krokar för upphängning av handdukar. Kanske en vattentålig tvättkorg? Det är de små sakerna som knyter ihop inredningen till en helhet. 

Om du går i tankar på att renovera badrummet så tipsar vi denna webbsida: https://www.badrumsrenoveringtäby.nu

5 Jul 2020