Blogg

RSS

Fastighetsskötsel för privatpersoner i Göteborg

11 Mar 2023

Har man fastigheter som tar tid att sköta eller tar hand om en fastighet på annan ort, då kan det vara skönt att ta hjälp med fastighetsskötsel i Göteborg.

Kristian hade blivit överlycklig när han och hans syskon fick ta över familjegården utanför Göteborg. Den var vacker och hade massor av rum vilket gjorde att alla fick plats när det var familjeträff. Förutom det stora huset fanns ett uthus omgjort till två lägenheter. Trädgården var enorm. Badbryggan med tillhörande båthus utnyttjades flitigt under somrarna.

Det var inte förrän sommaren kom som Kristian insåg hur mycket jobb som krävdes för att hålla egendomen i gott skick. Systern Elin bodde i norra Sverige och kunde inte komma ner särskilt ofta. Brorsan Alex var vd på ett företag och hade väldigt lite tid. Så det mesta hamnade på hans lott.

Ta hjälp med fastighetsskötsel

Att det huvudsakligen hade blivit Kristians ansvar var inget som hade gjort syskonen oense, snarare tvärt om. Både syskonen hade sagt att de gärna delade på betalningen för att någon skulle ta hand om skötseln. Brodern Alex hade skickat en länk till ett företag som jobbade med fastighetsskötsel i Göteborg.

Kristian kontaktade företaget och bokade in ett möte i huset för att visa vad familjen behövde. Det viktigaste var skötsel av trädgården på sommaren och snöröjning på vintern. Något som företaget kunde stå till tjänst med. Kristian beställde dessa tjänster samt bortförsel av sopor under de månader som de besökte huset mest. Nu kunde han andas ut och njuta av huset igen. Mer om fastighetsskötsel hittar du här: fastighetsskötselgöteborg.se

Golvläggare som yrke i Uppsala

2 Mar 2023

Den som jobbar som golvläggare i Uppsala kan ibland få frågan hur det är att ha det som yrke. Svaret man kan få kan vara lite annorlunda än vad man trott.

Det är aldrig lätt att veta vad det egentligen innebär att arbeta inom ett yrke. För det finns alltid sådant som man inte tänker på eller inte har en aning om. Och för den som har valt ett yrke kan det dessutom finnas en grund i ett intresse eller en passion, som gör att man ser lite annorlunda på det man gör för att förtjäna sitt levebröd.

Ställer man frågan till en golvläggare i Uppsala, gällande hur det är att ha golvläggning som yrke, så kan man få lika många svar som personer man frågar. Men något som verkar genomgående är att man tycker det är roligt att ha en varierande arbetsvecka. Och att man tycker om att vara kreativ och skapa vackra och hållbara ytor.

Glad golvläggare i Uppsala

Det är säkert olika saker som kan få en golvläggare i Uppsala glad. Men några faktorer som verkar vara vinnande går att rada upp. För en golvläggare tycker oftast att det är väldigt roligt att få lägga ett golv som är lite ovanligt. Det gör att det sticker ut lite från det vanliga och att man på det sättet får lite extra variation.

En golvläggare brukar även tycka om att lägga golv med hög kvalitet, och att få någon typ av lagom utmaning i form av en läggning som sker efter eget huvud.

Glaspartier för en bättre utsikt

28 Feb 2023

Bor du i en vacker skog, eller bara önskar att få in mer ljus i rummet? Glaspartier är lösningen för dig som verkligen är seriös med att få en bättre vardag.

Visst är det otroligt vackert med ett helt glasparti som gör att du kan sitta i den varma och bekväma soffan och ändå känna det som att du är utomhus? Ett glasparti gör att du tar med naturen och friden som kommer därifrån, in i hemmet. För den som vill behålla den moderna känslan så finns det glaspartier i aluminium.

Tänk att ha en skjutdörr som du sedan kan öppna på sommaren. Då behöver du inte ens bygga ut altanen, eftersom det räcker med att dra undan skjutdörren så har du fått ett mycket större rum. Det är verkligen en underbart härlig lösning för dig som vill komma närmare naturen, men vill behålla det bekväma livet.

Glaspartier skapar ljus och utrymme

Glaspartier har en otrolig fördel året om. På vintern känner många av hur tungt mörkret är, och vill verkligen utnyttja de få ljusa timmarna på bästa sätt. Med ett glasparti så är det enkelt gjort. Då behöver du bara dra undan gardinerna så kommer hela ditt rum att fyllas av naturligt, underbart ljus.

Tänk bara vilken härlig känsla när solen skiner. Det passar perfekt för sovrum, vardagsrum och kök. För den som önskar öppningsbara fönster, eller att installera en dörr mitt i glaspartiet, så är det fullt möjligt. Det är dina drömmar som räknas.

Advokat med uppdrag

21 Feb 2023

En advokat är en yrkesperson som får uppdrag som ska hanteras. Uppdrag som kan handla om mycket pengar, men även liv eller död för sin klient och andra.

Inom juridiken finns det flera olika titlar, där advokat är en av de allra högsta förutom domare. Att vara advokat är lite som att vara en läkare, där det även finns de som har lägre ansvarsområden och tyngd. Som exempelvis jurister. Det är en yrkesgrupp som också har stor kunskap men som ofta har mer en rådande och formulerande uppgift.

För att bli advokat krävs mycket goda betyg och en lång utbildning. Därför kan man som klient känna sig trygg med att det är en yrkesperson som verkligen har koll på sitt område och som vet hur den ska agera i alla möjliga situationer. Tur är det, eftersom advokater kan hamna i situationer där det kan handla om liv eller död för klienten och andra.

Med en advokat i rätten

En advokat får företräda en klient i rätten. Det kan vara en rättegång som handlar om något av alla de områden som en advokat kan specialisera sig i. Som familjerätt, brottmål, migrationsrätt eller miljörätt exempelvis.

Att ha med sig en advokat vid en rättegång är en trygghet för klienten, som då kan luta sig tillbaka och lita på att rätten kommer få all viktig information. Och att alla rutiner kommer följas på ett sätt som är korrekt. Därför kan även rätten utse en advokat, om man inte själv har anlitat någon.

Stockholm erbjuder bra målare

21 Feb 2023

När det är dags att måla om i hemmet är det smart att se sig om och jämföra. Både när det gäller målare och måleriprodukter i Stockholm som har bra utbud.

Finns det funderingar på att måla om hemma i huset? Då finns flera saker som är bra att tänka på. Den första och största frågan är kanske om man ska göra jobbet själv eller anlita en målare för att ta hand om allt jobb. Det finns givetvis fördelar med båda valen så det gäller att ta en funderare.

Ska man ta hand om måleriet är det viktigt att skriva ner alla faser i renoveringen. Det är lätt att glömma allt förarbete som tar längre tid än själva målandet. Räkna även ut kostnader för allt material och gör en tidsplan för hela projektet. Antingen så känns det bra eller så kommer man på att man vill ta hjälp.

Målare tar över allt

Väljer man att anlita en målare i Stockholm behöver man bara göra en del förberedande saker. Som att plocka undan föremål och eventuellt flytta möbler. Finns möbler kvar i rummet kommer dessa att täckas av målaren. Denne kommer att ta med sig allt som behövs och sedan avlägsna allt skräp när det är klart.

Genom att måla själv sparar man arbetskostnaderna. Tar man hjälp av en målare från Stockholm kan man använda sig av rotavdrag för själva jobbet. Något som gör att kostnaderna blir lite mindre. Så hur man gör är individuellt. Ställ fördelar och nackdelar mot varandra i de båda fallen så finns svaret där. Mer om målare hittar du här: gustavsbergsmaleri.se

Prisvärd hemstädning i Stockholm

5 Feb 2023

Ibland så ställer det så kallade livspusslet till det för familjer där man helt enkelt inte hinner med att göra allt som man måste göra. Det är sak inget ovanligt; något måste alltid stryka på foten och det krävs alltid viss planering för att få alla bitar på plats för speciellt småbarnsfamiljer. Det handlar om att föräldrarna ska hinna från hem- till jobb, köra barnen till skola eller dagis, hämta dem, laga mat, städa och utöver det försöka skaffa sig den där viktiga tiden för att umgås. Många detaljer och tyvärr så är det ofta ett av dessa som tvingas strykas från listan då familjer tvingas prioritera och detta i form av städning. Här ska man också se till vart i Sverige man bor också.

Det är helt enkelt lättare att få detta livspussel att gå ihop om man bor i en mindre stad än i en större som exempelvis Stockholm och uteslutande så är det trafik och pendling som ligger till last för de familjer som bor i den sistnämnda staden. Det är också av den anledningen som man kunnat se att rut-avdraget varit som mest populärt att använda i just Stockholm och där stressade familjer i en större utsträckning väljer att anlita en städfirma för exempelvis hemstädning: en bra lösning som i slutändan köper dem mer tid – av bättre kvalitet. 

Kan man som familj i Stockholm använda professionell hemstädning så slipper man ett orosmoment, man kan slappna av och då tjänsten heller inte kostar så mycket – även med rut-avdraget exkluderat – så är det också något som visat sig tilltala många.

Fler kommer att välja hemstädning i Stockholm

Det finns så pass många verksamma städföretag i Stockholm att detta gjort att hemstädning blivit billigare och där har man naturligtvis som familj en fördel. Detta talar för att användningen kommer att bli allt än mer vanlig i framtiden, ju fler städföretag som öppnar verksamhet i Stockholm – desto bättre priser kommer också att erbjudas. Ett av dessa företag som finns i Stockholm är Rozen Clean.

Av den anledningen så behöver familjer i Stockholm inte oroa sig för hur det halverade rut-avdraget kommer att påverka priset – hemstädning kommer även med detta faktum att vara billig i staden. I framtiden – i takt med den ökade inflyttningen till Stockholm; detta i form av tre fulla bussar dagligen – så kommer stressen i staden att öka ännu mer och som en följd av detta så tror vi att fler familjer kommer att välja det bekväma som ligger i att anlita professionell hemstädning.

Nyttan med en rörmokare i Stockholm

5 Feb 2023

Många skänker aldrig en rörmokare i Stockholm en tanke. Innan man behöver en, vill säga. Bara så att alla vet kan de också anlitas i förebyggande syfte.

Nå, det är klart. Livet är ganska stressigt för många av oss, det är sant. Många försöker jonglera arbete, relationer (till partner, barn, syskon, föräldrar och vänner) och hemmets skötsel. Det går sådär för många. Klart att det då inte blir massor med tid över då vi kan gå och grubbla över rörmokare.

Därmed inte sagt att ämnet skulle vara ointressant. När avloppet visar upp sitt mindre trevliga innanmäte är det helt klart dags. Varför inte tänka på rörmokare och se till att dina rör är i bra skick från början? Det blir dessutom en billigare affär i längden. Det finns mycket man kan göra för att hålla avloppet i bättre skick.

En användbar rörmokare

Om du vill träffa din rörmokare i Stockholm vid andra tillfällen än när det runnit ut avloppsvatten i kök, badrum eller källare finns det många bra förslag till åtgärder. Ja, att inte hälla ner klumpar med matfett i diskhon vet du förstås redan sedan tidigare. Men råkar du ändå göra det kan en relining göra underverk.

Installationer är något du också med varm hand ska överlämna till proffsen. Toalettstolar, värmepumpar, diskmaskiner och tvättmaskiner uppför sig mycket bättre när de märker att det är en erfaren person som hanterar dem. Dessutom blir du en favorit hos ditt försäkringsbolag om du anlitar proffshantering i stället för att försöka på egen hand.

Hitta mer om en rörmokare på denna sida: rörmokarestockholm.biz

Säkerhetsdörrar Stockholm - en sund investering att ta

2 Feb 2023

Har du tröttnat på att vara rädd? Det finns många personer i Stockholm som upplever en ökad otrygghet. Man läser om skjutningar och man läser om allt från personrån vidare till inbrott och man blir i och med detta - med all rätt - rädd.

Lösningen är att man måste inse att det går att skydda sig själv. Dels så handlar det om en storstad med allt vad det innebär. Även om det skett ökningar vad gäller vissa brott så är Stockholm ändå - i jämförelse med många andra huvudstäder - en trygg stad. Dels så handlar det också om att det går att skydda sig mot många brott. Ett inbrott är ett ypperligt exempel på detta.

Hur ser det typiska inbrottet ut? Det handlar sällan om en längre planering där någon tjuv suttit och räknat ut när du är hemma och när du är på jobbet. Det är frukten av slumpens skördar: en tjuv går förbi din bostad och ser en möjlighet att ta sig in - genom din vanliga ytterdörr eller genom ett öppet fönster. Genom en säkerhetsdörr i Stockholm så kan detta förhindras.

Fördelar med säkerhetsdörrar

Just säkerhetsdörrar i Stockholm är något som gör skillnad. Det handlar inte om någon massiv investering och det handlar inte om att man som privatperson gör avkall på exempelvis estetik - det handlar om att man skapar ett säkert hem för sig själv och sin familj.

Jämför man en säkerhetsdörr i Stockholm med en vanlig dörr så handlar det om milsvida skillnader. En tjuv kommer att ta sig in genom den senare på nolltid. En säkerhetsdörr däremot: den står pall oavsett om det handlar om våld eller om ett försök i att dyrka upp låsen.

Utöver detta så kommer även andra fördelar. Dels så kommer du att erbjudas en lägre försäkringspremie, dels så kommer en säkerhetsdörr att vara värdehöjande i samband med en framtida försäljning och dels så kommer också en säkerhetsdörr att vara ett extraordinärt skydd i samband med att en brand bryter ut. Bor du i en lägenhet så kommer dörren i fråga att vara skillnaden mellan liv och död om det vill sig riktigt illa.

Golvslipning i Stockholm räddar gamla golv

28 Jan 2023

Med hjälp av golvslipning i Stockholm återställer du dina golvs forna glans, utan att behöva riva ut eller renovera. Ett smidigt sätt att få vackra golv.

Du har köpt en gammal sekelskiftesvåning med unika fönsterspröjs och maffiga stuckaturer. Du är nöjd och känner dig både förväntansfull och lite nervös inför denna nya fas i livet. När din vän är på besök nämner hon att originalgolven förmodligen ligger kvar under det moderna golvet. Efter lite övertalning vågar du ta en titt.

Under plastmattan finns mycket riktigt vackra trägolv. De ser ut att vara original och du vill givetvis återställa golven. Tyvärr ser de slitna ut och skulle behöva lite kärlek. Du börjar söka efter golvslipning i Stockholm, för att fräscha upp dina nygamla golv.

Golvslipning ger resultat

Det finns många företag som utför golvslipning i Stockholm, så du tar dig tiden att be om offerter och fråga runt lite. Till sist bestämmer du dig och bokar in ett möte. Du väntar nervöst när hantverkarna går runt och undersöker dina golv. De hummar lite, lyfter på plastmattan och knackar i hörnen. Till sist får du tummen upp och ni gör upp en plan.

Slipningen gick fortare och smidigare än du hade förväntat dig och dina golv ser helt fantastiska ut. De lyfter hela våningen med sin vackra ådring och unika känsla. Du gjorde verkligen rätt som lyssnade på din vän! Nu behöver du bara bestämma vilken ytbehandling du tycker bäst om. Ska du betsa eller lacka? Kanske vågar du till och med fundera på en färgad bets, för att verkligen lyfta fram golvet? Möjligheterna är många.

Mer om golvslipning kan du läsa på denna sida: https://www.wasaparkettservice.se/ 

Fastighetsboxar har många fördelar

9 Jan 2023

Funderar ni på att installera fastighetsboxar i ert hus? Ta då hjälp av ett företag med egen tillverkning. Då kan ni få ett system som passar er perfekt.

Fastighetsboxar underlättar för brevbäraren men har också flera fördelar för de boende. Dels slipper man oljudet som ofta uppstår då posten levereras genom brevinkastet i dörren. En annan fördel är att postboxar gör det möjligt att få tjockare brev och mindre paket levererade till postboxen. Vilket gör att man sparar tid eftersom man slipper bege sig till ett utlämningsställe.

Genom att skippa brevinkast i dörrarna och i stället använda sig av postboxar försvårar man för tjuven. Likaså blir bostaden mer brandsäker eftersom en säkerhetsdörr utan brevinkast bättre kan stå emot brand och farlig rök. En annan fördel är att inomhusklimatet ofta blir bättre eftersom man slipper draget från brevinkastet.

Viktiga saker att tänka på då man väljer fastighetsboxar

Fastighetsboxar används så gott som dagligen. Därför lönar det sig att satsa på kvalitet men också välja ett system som är helt anpassat efter fastigheten och de behov som man har. Det finns företag som är specialiserade på fastighetsboxar och som har egen tillverkning. Då kan man välja både ytskikt och färg. Men också andra detaljer som snedtak och utdragbart bord. Det sistnämnda underlättar för brevbäraren när denne ska sortera posten.

Vill man inte montera postboxarna på väggen kan man i stället placera systemet på ett underrede. Vissa postboxar går även att koppla till ett elektroniskt låssystem. Det innebär att man kan använda samma blipp till postfacket som till ytterdörren. Mer om fastighetsboxar på denna sida: https://www.fastighetsboxar.net/ 

Flyttstädning i Uppsala för den som behöver

9 Nov 2022

Det blir allt vanligare att beställa flyttstädning i Uppsala. Där bor många studenter som kan behöva ett handtag när det gäller städning vid avflyttning.

Har du studerat en tid i Uppsala och ska flytta därifrån? Då kan det vara en fördel att beställa flyttstäd. Den dag man tar examen och behöver flytta är det viktigt att få koncentrera sig på sin framtid. Att överlåta flyttstädning till ett företag i Uppsala är därför en självklar sak för många.

Kanske tänker du att en flyttstäd inte är värd att betala pengar för. Du kan ju göra det själv. Men med facit i hand kanske du tänker om. Det ska se ut som om det var helt nytt i varje litet skrymsle och i alla vrår. Vill du veta mera kan du kolla upp alla regler och föreskrifter som finns.

Professionell flyttstädning i Uppsala

Medan du som studerande funderar på din framtid och hur du ska försörja dig finns det de som redan har gjort sitt val och arbetar heltid med flyttstädning. Det är då man kan kalla sig proffs. En sådan person har full kontroll över vad som ska göras och arbetar ofta i team för att det ska gå undan.

Det är ju inte alltför sällan en person ska flytta ut ena dagen och en annan väntar på att få lov att flytta in samma dag eller dagen därpå. Då är det ingen tid att förlora. En flyttstädning tar flera timmar av idogt skurande, fejande, dammande och putsande.

Företag specialiserat på asbestsanering i Västerås

7 Nov 2022

Ska man riva eller renovera ett äldre hus kan man först behöva låta sanera det från asbest. Det gör man genom att anlita en expert på asbestsanering i Västerås.

Asbest är värmetåligt och isolerar bra mot både kyla och ljud. Därför användes det flitigt i olika typer av byggmaterial under nittonhundratalet. Men 1980 förbjöds asbest eftersom flera av dem som arbetat med materialet drabbats av lungcancer och avlidit. Asbest finns kvar i många byggnader runt om i Sverige men är inte farligt förrän man börjar riva i det.

När man river ut byggmaterial som innehåller asbest frigörs det små mikroskopiska partiklar. Det är dessa som är farliga att inandas och som kan ge upphov till cancer. Ska man riva eller utföra en renovering av en byggnad måste man först ta reda på om det finns asbest. Det gör man genom att anlita ett företag som är experter på asbestsanering.

Så utför man en asbestsanering

Vill man ha hjälp med asbestsanering i Västerås ska man anlita ett företag som är certifierat. Då kan de även hjälpa till med att ansöka om det tillstånd som behövs inför saneringen. De som sedan utför saneringen har särskild utbildning för detta och använder speciella skyddskläder och andningsmasker som filtrerar inandningsluften.

En asbestsanering måste ske i ett slutet rum med luftslussar. Detta för att asbestdammet inte ska spridas och kontaminera annat byggmaterial eller riskera omgivningens hälsa. Det byggmaterial som innehåller asbest packas sedan ner i slutna behållare som tydligt märks med innehåll och sedan transporteras till deponeringsanläggningen.

Att upprätta ekonomisk plan för BRF

6 Nov 2022

Att ha en god koll på finanserna innebär att ha en fungerande budget. Därför gör man upp en ekonomisk plan för BRF för att säkerställa ekonomisk stabilitet.

Det finns många intressenter när det gäller bostadsrättsföreningar. Hyresgästerna ska känna sig trygga med ekonomin i en BRF och de vill att hyror håller sig på en normal nivå, så att det inte sker alltför dramatiska höjningar. Leverantörer vill vara säkra på att få betalt, och byggfirmor vill därför ha lite koll på en BRF där de ska göra stora jobb.

Det är självklart att BRF:ens ekonomiska plan måste ändras när det sker stora förändringar, som till exempel att man gör en stor tillbyggnad med många nya lägenheter. En ekonomisk plan registreras hos Bolagsverket, så det finns därigenom en funktion för kontroll när det gäller BRF.

Ekonomisk plan med konsulthjälp i BRF

Styrelsen i en BRF behöver inte kunna allt. När det gäller ekonomi och juridik är det mycket bättre att anlita en konsult. Då har man också fördelen att en utomstående och kunnig person har granskat aktiviteten i en BRF, och styrelsen har ryggen fri. Inför hyresgäster och andra intressenter är det lätt att referera till sin konsult.

När man anlitar en konsultfirma vet man att de oftast har en mycket stor kunskap inom sitt eget företag, och både jurister och revisorer är specialister på lagstiftningen. Som ledamot eller ordförande i en BRF vet man att alla regler följs, och att sakkunniga experter har granskat utbyggnader och större förändringar.

Se att luften är duglig med en OVK besiktning i Göteborg

4 Nov 2022

Det finns olika bestämmelser kring hur ofta man ska göra en OVK besiktning i olika byggnader. Den är viktig att göra och det finns proffs i Göteborg som gör den

Det är roligt hur vi människor funkar, vi har höga krav på vår vardag. Vi ska äta bra och närproducerade saker, helst av allt ska de vara EKO-behandlade. Vi tänker på vilket smink, eller vilka ansiktskrämer man använder sig av, för det måste vara bra för huden. Vi tänker på kläderna vi har på oss.

Allting spelar roll och man tar det på stort allvar, men en sak glömmer allt för många bort. Det är att kontrollera så att luften är bra. Medan du har gått och köpt dyra, fina och bra saker för att göra både dig och miljön en tjänst, så glömmer du helt bort något av det viktigaste, att se över ventilationerna.

Det är krav på OVK besiktning i Göteborg

Ventilation bör det finnas i varenda byggnad och den är något man bör kontrollera med jämna mellanrum. För byggnader som sjukhus, skolor, lägenheter så finns det bestämmelser om att göra OVK besiktning. Det innebär att man kontrollerar så att hela systemet i byggnaden har fungerande ventiler.

En OVK besiktning får bara göras av de som har befogenhet att göra det. I Göteborg hittar man människor som kan göra denna besiktning. Det finns regler kring hur ofta man ska göra den, det kan variera beroende på vad för typ av byggnad det är. Läs mer om OVK besiktning på denna hemsida: ovkbesiktninggöteborg.se

← Äldre inlägg