Blogg

RSS

Säkerhetsdörrar Stockholm - en sund investering att ta

2 Feb 2023

Har du tröttnat på att vara rädd? Det finns många personer i Stockholm som upplever en ökad otrygghet. Man läser om skjutningar och man läser om allt från personrån vidare till inbrott och man blir i och med detta - med all rätt - rädd.

Lösningen är att man måste inse att det går att skydda sig själv. Dels så handlar det om en storstad med allt vad det innebär. Även om det skett ökningar vad gäller vissa brott så är Stockholm ändå - i jämförelse med många andra huvudstäder - en trygg stad. Dels så handlar det också om att det går att skydda sig mot många brott. Ett inbrott är ett ypperligt exempel på detta.

Hur ser det typiska inbrottet ut? Det handlar sällan om en längre planering där någon tjuv suttit och räknat ut när du är hemma och när du är på jobbet. Det är frukten av slumpens skördar: en tjuv går förbi din bostad och ser en möjlighet att ta sig in - genom din vanliga ytterdörr eller genom ett öppet fönster. Genom en säkerhetsdörr i Stockholm så kan detta förhindras.

Fördelar med säkerhetsdörrar

Just säkerhetsdörrar i Stockholm är något som gör skillnad. Det handlar inte om någon massiv investering och det handlar inte om att man som privatperson gör avkall på exempelvis estetik - det handlar om att man skapar ett säkert hem för sig själv och sin familj.

Jämför man en säkerhetsdörr i Stockholm med en vanlig dörr så handlar det om milsvida skillnader. En tjuv kommer att ta sig in genom den senare på nolltid. En säkerhetsdörr däremot: den står pall oavsett om det handlar om våld eller om ett försök i att dyrka upp låsen.

Utöver detta så kommer även andra fördelar. Dels så kommer du att erbjudas en lägre försäkringspremie, dels så kommer en säkerhetsdörr att vara värdehöjande i samband med en framtida försäljning och dels så kommer också en säkerhetsdörr att vara ett extraordinärt skydd i samband med att en brand bryter ut. Bor du i en lägenhet så kommer dörren i fråga att vara skillnaden mellan liv och död om det vill sig riktigt illa.

Golvslipning i Stockholm räddar gamla golv

28 Jan 2023

Med hjälp av golvslipning i Stockholm återställer du dina golvs forna glans, utan att behöva riva ut eller renovera. Ett smidigt sätt att få vackra golv.

Du har köpt en gammal sekelskiftesvåning med unika fönsterspröjs och maffiga stuckaturer. Du är nöjd och känner dig både förväntansfull och lite nervös inför denna nya fas i livet. När din vän är på besök nämner hon att originalgolven förmodligen ligger kvar under det moderna golvet. Efter lite övertalning vågar du ta en titt.

Under plastmattan finns mycket riktigt vackra trägolv. De ser ut att vara original och du vill givetvis återställa golven. Tyvärr ser de slitna ut och skulle behöva lite kärlek. Du börjar söka efter golvslipning i Stockholm, för att fräscha upp dina nygamla golv.

Golvslipning ger resultat

Det finns många företag som utför golvslipning i Stockholm, så du tar dig tiden att be om offerter och fråga runt lite. Till sist bestämmer du dig och bokar in ett möte. Du väntar nervöst när hantverkarna går runt och undersöker dina golv. De hummar lite, lyfter på plastmattan och knackar i hörnen. Till sist får du tummen upp och ni gör upp en plan.

Slipningen gick fortare och smidigare än du hade förväntat dig och dina golv ser helt fantastiska ut. De lyfter hela våningen med sin vackra ådring och unika känsla. Du gjorde verkligen rätt som lyssnade på din vän! Nu behöver du bara bestämma vilken ytbehandling du tycker bäst om. Ska du betsa eller lacka? Kanske vågar du till och med fundera på en färgad bets, för att verkligen lyfta fram golvet? Möjligheterna är många.

Mer om golvslipning kan du läsa på denna sida: https://www.wasaparkettservice.se/ 

Fastighetsboxar har många fördelar

9 Jan 2023

Funderar ni på att installera fastighetsboxar i ert hus? Ta då hjälp av ett företag med egen tillverkning. Då kan ni få ett system som passar er perfekt.

Fastighetsboxar underlättar för brevbäraren men har också flera fördelar för de boende. Dels slipper man oljudet som ofta uppstår då posten levereras genom brevinkastet i dörren. En annan fördel är att postboxar gör det möjligt att få tjockare brev och mindre paket levererade till postboxen. Vilket gör att man sparar tid eftersom man slipper bege sig till ett utlämningsställe.

Genom att skippa brevinkast i dörrarna och i stället använda sig av postboxar försvårar man för tjuven. Likaså blir bostaden mer brandsäker eftersom en säkerhetsdörr utan brevinkast bättre kan stå emot brand och farlig rök. En annan fördel är att inomhusklimatet ofta blir bättre eftersom man slipper draget från brevinkastet.

Viktiga saker att tänka på då man väljer fastighetsboxar

Fastighetsboxar används så gott som dagligen. Därför lönar det sig att satsa på kvalitet men också välja ett system som är helt anpassat efter fastigheten och de behov som man har. Det finns företag som är specialiserade på fastighetsboxar och som har egen tillverkning. Då kan man välja både ytskikt och färg. Men också andra detaljer som snedtak och utdragbart bord. Det sistnämnda underlättar för brevbäraren när denne ska sortera posten.

Vill man inte montera postboxarna på väggen kan man i stället placera systemet på ett underrede. Vissa postboxar går även att koppla till ett elektroniskt låssystem. Det innebär att man kan använda samma blipp till postfacket som till ytterdörren. Mer om fastighetsboxar på denna sida: https://www.fastighetsboxar.net/ 

Flyttstädning i Uppsala för den som behöver

9 Nov 2022

Det blir allt vanligare att beställa flyttstädning i Uppsala. Där bor många studenter som kan behöva ett handtag när det gäller städning vid avflyttning.

Har du studerat en tid i Uppsala och ska flytta därifrån? Då kan det vara en fördel att beställa flyttstäd. Den dag man tar examen och behöver flytta är det viktigt att få koncentrera sig på sin framtid. Att överlåta flyttstädning till ett företag i Uppsala är därför en självklar sak för många.

Kanske tänker du att en flyttstäd inte är värd att betala pengar för. Du kan ju göra det själv. Men med facit i hand kanske du tänker om. Det ska se ut som om det var helt nytt i varje litet skrymsle och i alla vrår. Vill du veta mera kan du kolla upp alla regler och föreskrifter som finns.

Professionell flyttstädning i Uppsala

Medan du som studerande funderar på din framtid och hur du ska försörja dig finns det de som redan har gjort sitt val och arbetar heltid med flyttstädning. Det är då man kan kalla sig proffs. En sådan person har full kontroll över vad som ska göras och arbetar ofta i team för att det ska gå undan.

Det är ju inte alltför sällan en person ska flytta ut ena dagen och en annan väntar på att få lov att flytta in samma dag eller dagen därpå. Då är det ingen tid att förlora. En flyttstädning tar flera timmar av idogt skurande, fejande, dammande och putsande.

Företag specialiserat på asbestsanering i Västerås

7 Nov 2022

Ska man riva eller renovera ett äldre hus kan man först behöva låta sanera det från asbest. Det gör man genom att anlita en expert på asbestsanering i Västerås.

Asbest är värmetåligt och isolerar bra mot både kyla och ljud. Därför användes det flitigt i olika typer av byggmaterial under nittonhundratalet. Men 1980 förbjöds asbest eftersom flera av dem som arbetat med materialet drabbats av lungcancer och avlidit. Asbest finns kvar i många byggnader runt om i Sverige men är inte farligt förrän man börjar riva i det.

När man river ut byggmaterial som innehåller asbest frigörs det små mikroskopiska partiklar. Det är dessa som är farliga att inandas och som kan ge upphov till cancer. Ska man riva eller utföra en renovering av en byggnad måste man först ta reda på om det finns asbest. Det gör man genom att anlita ett företag som är experter på asbestsanering.

Så utför man en asbestsanering

Vill man ha hjälp med asbestsanering i Västerås ska man anlita ett företag som är certifierat. Då kan de även hjälpa till med att ansöka om det tillstånd som behövs inför saneringen. De som sedan utför saneringen har särskild utbildning för detta och använder speciella skyddskläder och andningsmasker som filtrerar inandningsluften.

En asbestsanering måste ske i ett slutet rum med luftslussar. Detta för att asbestdammet inte ska spridas och kontaminera annat byggmaterial eller riskera omgivningens hälsa. Det byggmaterial som innehåller asbest packas sedan ner i slutna behållare som tydligt märks med innehåll och sedan transporteras till deponeringsanläggningen.

Att upprätta ekonomisk plan för BRF

6 Nov 2022

Att ha en god koll på finanserna innebär att ha en fungerande budget. Därför gör man upp en ekonomisk plan för BRF för att säkerställa ekonomisk stabilitet.

Det finns många intressenter när det gäller bostadsrättsföreningar. Hyresgästerna ska känna sig trygga med ekonomin i en BRF och de vill att hyror håller sig på en normal nivå, så att det inte sker alltför dramatiska höjningar. Leverantörer vill vara säkra på att få betalt, och byggfirmor vill därför ha lite koll på en BRF där de ska göra stora jobb.

Det är självklart att BRF:ens ekonomiska plan måste ändras när det sker stora förändringar, som till exempel att man gör en stor tillbyggnad med många nya lägenheter. En ekonomisk plan registreras hos Bolagsverket, så det finns därigenom en funktion för kontroll när det gäller BRF.

Ekonomisk plan med konsulthjälp i BRF

Styrelsen i en BRF behöver inte kunna allt. När det gäller ekonomi och juridik är det mycket bättre att anlita en konsult. Då har man också fördelen att en utomstående och kunnig person har granskat aktiviteten i en BRF, och styrelsen har ryggen fri. Inför hyresgäster och andra intressenter är det lätt att referera till sin konsult.

När man anlitar en konsultfirma vet man att de oftast har en mycket stor kunskap inom sitt eget företag, och både jurister och revisorer är specialister på lagstiftningen. Som ledamot eller ordförande i en BRF vet man att alla regler följs, och att sakkunniga experter har granskat utbyggnader och större förändringar.

Se att luften är duglig med en OVK besiktning i Göteborg

4 Nov 2022

Det finns olika bestämmelser kring hur ofta man ska göra en OVK besiktning i olika byggnader. Den är viktig att göra och det finns proffs i Göteborg som gör den

Det är roligt hur vi människor funkar, vi har höga krav på vår vardag. Vi ska äta bra och närproducerade saker, helst av allt ska de vara EKO-behandlade. Vi tänker på vilket smink, eller vilka ansiktskrämer man använder sig av, för det måste vara bra för huden. Vi tänker på kläderna vi har på oss.

Allting spelar roll och man tar det på stort allvar, men en sak glömmer allt för många bort. Det är att kontrollera så att luften är bra. Medan du har gått och köpt dyra, fina och bra saker för att göra både dig och miljön en tjänst, så glömmer du helt bort något av det viktigaste, att se över ventilationerna.

Det är krav på OVK besiktning i Göteborg

Ventilation bör det finnas i varenda byggnad och den är något man bör kontrollera med jämna mellanrum. För byggnader som sjukhus, skolor, lägenheter så finns det bestämmelser om att göra OVK besiktning. Det innebär att man kontrollerar så att hela systemet i byggnaden har fungerande ventiler.

En OVK besiktning får bara göras av de som har befogenhet att göra det. I Göteborg hittar man människor som kan göra denna besiktning. Det finns regler kring hur ofta man ska göra den, det kan variera beroende på vad för typ av byggnad det är. Läs mer om OVK besiktning på denna hemsida: ovkbesiktninggöteborg.se

Trapphusrenovering - Frågor och svar

29 Oct 2022

Vad ska man egentligen tänka på vid en trapphusrenovering, vilket företag ska man anlita och finns det några fördelar utöver att det blir snyggare? Vi tänkte här gå igenom lite kring renovering av trapphus och vi gör detta genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa - enligt följande:

Varför en trapphusrenovering?

Renovering av trapphus kan göras av flera skäl. Dels så handlar det om en viktig del av underhållet. Få ytor slits på samma sätt - och varje dag - som ett trapphus. Genom att renovera det så skapar man en mer inbjudande atmosfär och det leder till ökad trivsel och bättre grannsämja.

Dels så handlar det även om att man genom en trapphusrenovering ökar värdet på fastigheten. Många väljer även att modernisera i samband med en renovering. Något som kan innebära ny el, energisparande belysning samt digitala anslagstavlor som skapar tydligare information. Det finns många skäl och alla dessa bör också ses som klara fördelar!

Vilket företag ska vi välja för en trapphusrenovering?

Ett tips är att, åtminstone vid större ingrepp, välja ett specialiserat företag som erbjuder totalentreprenad. Det ger bättre kontroll och det leder ofta till både lägre kostnader och effektivare arbetsgång. Kompetens är naturligtvis viktig och rådet är att alltid vara noggrann med att kontakta referenser innan man går vidare. Var har företaget arbetat tidigare och hur nöjd är dessa kunder med sin renovering av trapphus? Kolla upp!

Vi har en äldre fastighet - kan man renovera i den?

Ja, men då krävs en varsam hand. En viktig del i en trapphusrenovering handlar om att bevara och respektera den inneboende känslan i fastigheten - och anpassa renoveringen efter den arkitektoniska stil som finns. Det går att exempelvis göra detaljmålning och stuckatur även idag, men det krävs då också ett företag som har vana av detta. En renovering av trapphus i en äldre, mer unik fastighet, kräver lite högre kunskaper och kompetens av utföraren. Kom i kontakt med en sådan via denna hemsida: www.trapphusrenoverarna.se

Skaffa regelbunden städning i Stockholm

22 Oct 2022

Du som bor i storstaden och tycker att städning är betungande har tur. Det finns många bra städfirmor och det är så enkelt att beställa städning i Stockholm.

Kanske vill du ha städat i ditt hem, eller på ditt kontor, eller i garaget. Det finns gott om städhjälp att anlita, men det är viktigt att den som jobbar har en schysst lön och vettiga villkor. Då behöver du inte tänka att du utnyttjar en piga, för du anlitar en hantverkare. Du får RUT-avdrag på tjänsten och den som jobbar hos dig betalar skatt.

Du ska förstås anlita en städfirma, som tar hela personalansvaret, och då har du bara en faktura att betala. Det kan inte bli enklare att få hemstädning i Stockholm. Sedan gör ni upp ett schema för vilken rengöringsfrekvens du önskar på toalett, fönster, golv och badkar. Allt görs ju inte på samma gång.

Städning med vissa intervall

En barnfamilj behöver mer hjälp än en ensamstående pensionär, för det blir helt enkelt smutsigare ju fler man är. Det är också fler rum att städa. Barnen behöver mycket tid med sina föräldrar, så när arbetsdagen är slut är det skönt att komma hem till ett rent hem.

En äldre person som inte orkar att städa kan ändå unna sig lyxen av ett välstädat hem om man anlitar någon för professionell hemstädning i Stockholm. Schemat för städningen varierar mycket, och en pensionär som har hund eller katt kanske prioriterar dammsugning av mattorna varje gång. Det är helt individuellt vad just du behöver.

Relining Stockholm - ett bra alternativ!

20 Oct 2022

Dags för ett stambyte i Stockholm och allt vad det innebär? Ett stambyte innebär att man har en tid framför sig fylld av problem. För att kunna byta ut stammarna inne i fastigheten - eller i villan, om du är privatperson - så måste man gå genom badrumsväggarna och vissa golv. Det handlar om ett projekt som kan ta några månader.

En BRF i Stockholm kan tvingas leva spartanskt och exempelvis dela dusch och toalett under en viss tid. Dessutom är ett stambyte dyrt. Det man ska vara medveten om är att det idag finns ett bra alternativ till ett stambyte. Detta i form av en relining i Stockholm.

Vad är då en relining i Stockholm? Man kan förenklat säga att det handlar om att gjuta nya stammar inuti de befintliga. Anlitar du ett företag för relining i Stockholm så kan de anställda där gå in i stammarna - utan att riva väggar och golv - och spruta in epoxiplast i dessa. Plasten i fråga härdar och detta innebär att man får nya stammar på insidan av de befintliga stammarna. Det fina med en relining i Stockholm är att det handlar om ett projekt som tar några dagar och om att det dessutom är avsevärt mycket billigare än ett stambyte. Att man utöver detta slipper se sitt hem förvandlas till en byggarbetsplats är ytterligare en enorm fördel.

Hitta rätt företag för en relining i Stockholm

Det är alltså långt ifrån en slump att relining kommit att bli ett väldigt populärt alternativ till ett stambyte. Men, det finns också saker att tänka på. Populariteten i kombination med att tekniken är relativt ny har gjort att många nya företag riktat in sig på området. Vissa av dessa håller inte den klass man har rätt att förvänta sig.

Ska man ge ett tips i detta så handlar det om rutin och erfarenhet. Hur länge har företaget erbjudit relining som tjänst - och kan man ge referenser från tidigare kunder, gärna långt bak i tiden? Kolla även upp exempelvis med Skatteverket och Kronofogden om det finns några anmärkningar där. Som beställare ska du även se till att garanti finns i avtalet. En relining i Stockholm ska hålla i - minst - 30 år.

Mäklare värderar efter marknaden i Sollentuna

16 Oct 2022

Mäklare i Sollentuna vet precis hur man värderar ett boende just i Sollentuna. Bra för dig som vill vara säker på att inte drömma för stort om ditt nästa hus.

När det är dags att köpa ett nytt boende behöver du först vara säker på hur mycket du kommer få ut för ditt gamla. Ändå är det svårt att vänta tills efter försäljning med att köpa nytt. Vad händer om du inte hittar något under tiden mellan försäljning och utflytt? Ska du bo på hotell tills vidare?

Det låter knappast särskilt prismedvetet, även om det är just ekonomin som gör att du egentligen behöver veta slutpriset på förra budgivningen innan du ger dig in som köpare i nästa. En lösning på problemet är att vända sig till en mäklare som är riktigt säker på det där med att förutse och bedöma marknadspriserna.

Mäklare ger dig ovärderlig information inför ditt nyköp

Självklart ska du vända dig till en mäklare som kan värdera bostad i Sollentuna. Ofta erbjuder mäklare kostnadsfria värderingar med no strings attached, vilket innebär att du kan kolla läget med flera mäklare. Då kommer du kunna jämföra deras respektive bedömningar. Rimligen kommer det verkliga slutpriset hamna där de flesta lägger sig.

Att anlita flera mäklare som värderar din bostad gör också att du kan sålla bort de mäklare som ger ett preliminärt slutpris som sticker ut mot övriga. Sannolikt kommer de mäklare som verkligen kan Sollentuna som område vara de som hamnar närmast det faktiska slutpriset i sina bedömningar. Då kan du känna dig trygg med att köpa nytt, eftersom du vet ungefär hur mycket pengar du har att leka med – och kan anpassa dina drömmar.

Målare från Stockholm gör allt

14 Oct 2022

Att anlita en målerifirma kan innebära mer än att sätta färg på tillvaron. Det finns målare från Stockholm med en betydligt bredare meny att erbjuda kunderna.

När Anders och Berit skulle göra en stor renovering hemma hade de gjort en lista på vilka företag de skulle kontakta för offerter. De behövde flera yrkesgrupper som målare, golvläggare, snickare och elektriker för att kunna iordningställa allt de ville göra. Berit skulle börja med företagen då hon hade kommande dag ledigt.

Anders hade knappt kommit till kontoret innan han fick sms från sin fru där hon bad honom ringa henne, vilket han gjorde. Det visade sig att hon hittat ett företag, eller rättare sagt ett måleri, som kunde göra alla de saker som de önskade. Snacka om otroligt. De enades om att be någon från företaget komma på besök.

Målare med många färdigheter

Veckan därpå kom en av de anställda för att tillsammans med dem se över vad paret önskade. Efter det skulle densamme göra en offert på hela jobbet och skicka till dem. Berit bad honom att ta med rotavdraget så att de kunde se hur den faktiska kostnaden skulle bli för både jobb och material.

Att få målare och andra hantverkare från Stockholm gjorde fakturan så mycket bättre. Dessutom visade det sig att de var mer effektiva då de överlappar varandra på ett mycket smidigt sätt. Renoveringen gick betydligt smidigare än de hade kunnat hoppas på och de skulle definitivt rekommendera företaget till vänner och bekanta. Se till att du anlitar en målerifirma av klass, så som denna: www.skondalsmaleri.se

Luftvärmepump Båstad - gör rätt val

8 Oct 2022

Funderar du på att investera i en luftvärmepump i Båstad? Genom att ta den ringa kostnaden så kan du komma att sänka dina årliga kostnader för uppvärmning och energi med mellan 40-60 % och där dessutom värmen som genereras sprider sig jämnt över hela bostaden. Detta förutsätter emellertid att din luftvärmepump i Båstad installeras av rätt företag - och att pumpen i fråga är av god kvalitet. Tyvärr finns all anledning att ta just dessa frågor på allvar.

Vad gäller installation av en luftvärmepump så tror många privatpersoner att man kan sköta den delen på egen hand. Sanningen är den att man måste anlita ett auktoriserat företag. Detta då en luftvärmepump innehåller F-Gas och detta innebär att det måste ske en professionell installation - utförd av en kyltekniker. Detta både av miljömässiga och säkerhetsmässiga skäl. Således så kan du inte köpa en luftvärmepump i Båstad och på egen hand installera den utan att bryta mot lagen. Men, även om detta skulle vara möjligt så handlar det om att en professionell installation är en garant för framtida effekt och för en optimerad värmepump - utifrån din bostads unika förutsättningar.

Välj en luftvärmepump i Båstad från en etablerad aktör

Det första steget är alltså att hitta en auktoriserad kyltekniker för installationen och här är rådet att inte stirra dig blind på priset. Välj en firma som har goda vitsord och kontakta gärna tidigare kunder för att ytterligare skaffa dig en bild av hur företaget arbetar och om de håller den kvalitet de utlovar på exempelvis hemsidan. Givetvis så bör du ta in offerter från flera företag för att skaffa dig ett bättre förhandlingsläge.

Då det kommer till att välja själva luftvärmepumpen så gör vi samma rekommendationer: se alltid över omdömen på nätet och se alltid till att välja bort de billigaste alternativen. Att gå upp några kronor i pris lönar sig i längden och att välja en luftvärmepump från ett erkänt märke - Nibe, exempelvis - ger en enklare skötsel, bättre effekt, lättare service och bättre garantier. Du tar en risk om du väljer en luftvärmepump från en okänd aktör och inte minst gäller detta vid händelse av skada. Kostnaderna för att reparera en sådan kan bli skyhöga som en följd av att reservdelar kan vara svåra att få tag på. Välj en etablerad aktör både för installation och för värmepumpen.

← Äldre inlägg