Blogg

Fest på din balkong i alla väder

22 apr 2021

Du har precis landat den där fantastiska lägenheten med den makalösa utsikten mot havet. Första kvällen dukar du upp för att njuta av solnedgången på balkongen och börjar snabbt frysa.

Om du vill bjuda hem alla dina vänner, eller njuta av en romantisk kväll med din käresta, så är det svårt att planera för sådant i förväg om du vill spendera tiden på din balkong. För även om väderleksrapporten säger att det ska vara soligt, ingen blåst och en helt fantastisk kväll, så kan det gå som det går. För när har vädret någonsin brytt sig om att följa det som är spått och beräknat? Nej, från absolut ingenstans, och en klar himmel, kan moln plötsligt dyka upp och vräka ur sig regn. Så mycket att du till och med kan fundera över ifall du ska byta om till baddräkten och hämta badankan.

Ute men ändå inne

En balkong är lite som ett extra rum som du får som bonus, när du hyr eller köper en lägenhet. Det kan vara en mycket liten balkong som mest är till för vädring, eller motsatsen i form av rökning. Eller så kan du ha en balkong som är större än vad din lägenhet är. Så stor att du till och med kan möblera med soffa och matsalsbord. Men hur liten eller stor din balkong än är så är den precis lika utsatt för väder och vind. Så hur ska du göra för att alltid kunna nyttja din balkong? Glasa in den. Läs mer om balkonginglasningar: balkonginglasninguppsala.se

Järfällas finaste golv

15 apr 2021

Har du övertagit ett gammalt hus i Järfälla och vill renovera där? Ett billigt sätt är att slipa golven och måla om rummen. Både furugolv och parkett är fina material och är värda att spara.

Har man en tillgång, ska man inte kasta bort den. Men det är svårt att se allt det vackra bakom fläckar och repor, sot och slitage. Titta en gång till, så kommer du att kunna ta tillvara husets charm genom enkla åtgärder. Kanske ska du boka in någon som kan utföra en golvslipning i Järfälla.

Man måste inte röja ut allt, utan man får fram husets karaktär genom att slipa golven, måla och tapetsera, restaurera och laga när något fattas. Gamla kakelugnar är rena guldgruvan, även om man inte använder spisen. Det är en prydnad för rummet, och detsamma gäller för lister och stuckatur, som kanske bara behöver lite ny färg.

Dina golv får lyster och glans

Du kan lätt väcka huset ur dess Törnrosasömn med hjälp av duktiga hantverkare. Ett furugolv är ett gediget hantverk, och likadant är det med parkettgolvet där stavar har lagts för hand. Det går att köpa sådana parkettgolv nu också, men det är ganska dyrt, och ofta är det moduler som läggs. Det är rena slöseriet att inte spara på det som redan finns och som håller hög klass.

Dammet vid golvslipningen samlas i maskinen, så du slipper ha allt yrande runt i rummet. En golvslipare har allt material och avslutar jobbet med att lägga en vacker, glansig yta på golvet.

Använd utsidan för att göra om på insidan

13 apr 2021

Dags att göra om i rummet men svårt att bestämma vilka färger väggarna ska ha? Sök inspirationen utanför bostaden. Låt Stockholms miljöer inspirera till färgvalet på tapeter och väggar.

Stockholm, staden på vatten. Stockholm kallas också för Nordens Venedig och det är lätt att förstå varför. Vattnet ger ro i sinnet för människan. Att sätta sig vid en vattenkant och höra vågorna rulla in mot land och andas i samma takt är rogivande. Det är då man kan låta tankarna vandra fritt och bli inspirerad av det man ser.

Alla är kreativa på olika sätt

Många säger att de inte är kreativa, men att vara kreativ är inte att kunna måla av den vackra utsikten rakt av. Att vara kreativ kan också vara att man kan i målande ordalag beskriva det inre motivet för någon annan. En person att beskriva det för är en erfaren målare som kan hitta färgnyanser och fixa precis den färg man hittat till sin vägg. Kanske kom nyansen från det röda höstlövet man såg guppa på fjärden? Eller en spirande vårgrönska i kontrast mot det blåa vattnet som målas i ränder på väggen.

Boka en målare som kommer och fixar väggarna i hemmet i nyanserna man funnit. Det kan vara en tapet eller att man målar väggen med målarfärg. När arbetet är klart kan man njuta av rummet och den inspirerande färgnyans man själv hittat i sin inre idérikedom. Som privatperson kan man nyttja ROT-avdraget vilket gör målarens arbete billigare. Mer om måleri på denna hemsida: målarekungsholmen.nu

För att elen ska bli rätt

26 mar 2021

Det finns så många saker vi kan göra i vårt eget hem. Att fixa med elektronik är inte en av dessa. Det kan rentav innebära en livsfara att göra. Ta kontakt med en certifierad elektriker i Uppsala.

Har man nyligen gjort ett nybygge och behöver dra in elen, då behöver man en kunnig elektriker på plats som kan hjälpa till att installera den. De som arbetar som elektriker har gått en lång utbildning och haft en många lärlingstimmar för att få kalla sig för en certifierad elektriker i Uppsala. De lär sig då hur de ska handskas med den utan att den ska vara en livsfara för dem. Men för den okunniga kan el vara otroligt farligt. Man vet ju hur obehagligt det kan vara när man får en stöt från ett elstängsel, och då är den elen inte alls lika stark eller farlig.

Vad du kan göra själv

Redan som barn får vi lära oss att fingrarna inte ska vara i kontakt med uttagen, man ska även hålla all el borta från vatten. Detta stämmer fortfarande. Man ska vara väldigt försiktig när man handskas med el. Visst finns det några saker man själv kan göra i hemmet. Men är man osäker är det bättre att låta någon annan göra det. Man kanske inte vill anlita en elektriker för att byta en sladdströmbrytare, men är man osäker kan man be en bekant som har kunskap. Om man installerar fel kan det leda till tråkiga saker för hemmet, som att det börjar brinna.

Sanering av asbest

22 mar 2021

Om du misstänker att det kan finnas asbest i din fastighet kan du beställa en provtagning för att se om så är fallet. Visar det sig att asbest finns i byggnaden bör du ta tag i problemet genast.

Asbest är ett lurigt ämne som kan finnas gömt i gamla hus och kan orsaka hemska hälsotillstånd som exempelvis lungcancer. Därför är det oerhört viktigt att genast utföra en sanering. För att få den professionella hjälp som är nödvändig med sådan undersökning och provtagning, bör du vända dig till en certifierad firma. Dessa bör du hittar i de flesta städer i Sverige. Söker du exempelvis efter sanering i Norrköping ska det inte vara några problem. Efter att en undersökning och provtagning är genomförd - och dessa visar på halter av asbest - kommer din anlitade firma att genast starta en sanering.

Asbest i byggnadsmaterial

Förr i tiden var det populärt att använda sig av asbest i material när man byggde hus då material gjort med hjälp av asbest hade flera egenskaper som passade bra vid byggnationer. Dock hade man då inte kunskapen om dess hälsofarlighet Asbest består av flera typer av mineraler som finns ute i naturen, men som sammansatt i byggmaterial är ytterst farligt för människor. Oftast hittar man asbest i byggnader som uppförts, eller renoverats, på 60- och 70-talet. Det gäller att vara mycket försiktig vid rivningar av byggnader från dessa tider och måste utföras av professionella på rätt sätt så att asbesten inte sprider sig och förorenar omgivningen.

Skapa sitt drömboende

22 mar 2021

En möjlighet till vila eller lek har blivit mer och mer vanlig i trädgårdar över hela landet. Det handlar om pooler i alla olika storlekar och modeller som numera finns hos många villaägare.

Ett eget hus och en egen trädgård är något som många drömmer om. Och när man får chansen att uppfylla den drömmen så är det många som ganska snart också går vidare med att inreda sin trädgård som man önskar. Man brukar vilja ha en uteplats där man kan grilla och umgås. Många vill ha en gräsmatta för lek och en odlingsmöjlighet för kryddväxter, frukt och grönsaker. Men fler och fler satsar även på en egen pool som man kan leka i eller njuta av att värma upp sin kropp i.

Vatten som återhämtning

Det finns en anledning till att det är så populärt med alla badhus och spa. Kroppen mår helt enkelt bra av att sänkas ner i vatten och att vara i en miljö med vatten. Därför är det många som idag väljer att bygga pool i Stockholm, så att man får en alldeles egen oas att vara i. Det kan vara en stor pool där man kan stoja och stimma och kanske till och med simma.

Eller så väljer man en lite mindre pool för att ändå kunna njuta av vattnets fördelar. Man kan även välja en badtunna eller bubbelpool så att man till och med kan bada under hela året. Vad man än väljer är vatten i alla former välgörande.

Installera en egen badmöjlighet

20 mar 2021

Den turkosglänsande poolen i trädgården där man kan lata sig varma dagar är nog något som de flesta drömmer om. Idag finns det många olika möjligheter att skapa sin egen pool i trädgården.

När man bestämt sig för att man ska göra slag i saken och skaffa sig en egen badmöjlighet i trädgården så får man börja med att fundera över vad man vill ha och när man vill använda den. En stor pool som man kan simma i är härlig under sommaren men går inte att använda under resten av året. Väljer man en bubbelpool eller badtunna så kan man bada hela året, men det kanske inte är lika roligt för barnen under sommardagarna. Kan man så går det förstås att välja båda två, men för många är det en begränsning på ett val som gäller.

Två i ett

Vill man bygga pool med flera möjligheter i en så finns det pooler som har en bubbelpool integrerad i den större poolen. Eller så kan man sätta bubbelpoolen precis vid sidan om den andra, för att spara plats. Det finns också många olika sätt att bygga på, där man kan välja mellan en färdig form som bara sänks ner i jorden eller en uppmurad form som man täcker med en poolduk, eller som man sätter mosaik eller kakel på. Det finns även en hel del andra idéer där man kan gräva ner en enklare ovanjordspool eller till och med en container. Allt för ett billigare alternativ.

Låt inspirationen flöda

17 mar 2021

Hela tiden ser du nya saker du vill göra med ditt hus. Kanske är det fel färg på fasaden eller knutarna? Borde vi måla om fönsterna? Kanske något annat som behöver förändras eller läggas till?

Under promenaden längs villaområdet slutar man inte förundras av alla olika dekorationer. Allt från statyer som pyntar trädgården, till vacker väggdekor som sitter på fasaden. Solen bländar en i ansiktet, kepsen sköter till stor del sitt jobb och hindrar den. Det är däremot svårt att inte låta bli att lyfta upp huvudet när man ser all denna pynt. Där har vi det, markiser. Det är det huset behöver. Under promenaden hem slutar inte tankarna gå på vilken färg och mönster man ska välja. En hemsida gör det enklare att se vad för alternativ som finns.

Skydd från solen

I Sverige har vi den typiska sommaren, mycket regn med andra ord. Under soldagarna är många svenskar soldyrkare. Det innebär inte att man vill ha sol på sig överallt. Att markiser var det som fattades huset utseende är helt perfekt. De hjälper även till att skydda från solen. Sitt i soffan utan att ha solens strålar på dig hela tiden. Håll det svalare i huset när solen inte har möjlighet att värma upp på samma vis. Det är även praktiskt att man kan köpa automatiska markiser som själva åker ner när solens strålar är för starka. Detta tack vare sensorer som känner av det. Ett skydd från solen och en fin dekoration på husets utsida. Läs mer om markiser på denna webbsida: markisersödertälje.se

Ta in en målare när du renoverar

18 feb 2021

Låt proffsen göra sitt. Anlita snickare till att snickra, en målare till att måla och gör det du själv är proffs på. När alla gör vad de är bäst på har vi alla roligare och samhället fungerar.

Är du en glad hemmafixare som mer än gärna ger dig i kast med än det ena projektet och än det andra? Ibland blir det kanske inte så bra. Ibland tar det kanske lite för lång tid. Ibland bygger det väldigt mycket frustration. Och ibland går det ut över jobbet och familjen när det inte blir så bra som du tänkt dig. Du jobbar med det du gör av en anledning. Och det är också därför en målare gör det hen gör. Troligen älskar hen att måla och tapetsera och har gjort det mycket och länge och blivit proffs på det. När du vill få ett projekt i hemmet gjort färdigt ska du anlita proffs för jobbet. Du blir garanterat nöjd med resultatet och det är värt investeringen.

Att anlita en målare till hemmet

När du väljer att anlita en målare i Danderyd kan du givetvis nyttja ROT-avdraget som innebär att du får gjort jobbet billigare än vad det egentligen är. Det är ett fint supportsystem som vi har i Sverige för att fler ska ha råd och möjlighet att anlita just målare och andra hantverkare. Då får också yrkeskåren fler jobb, och fler företag blomstrar och kan skapa sysselsättning. Det blir en win-win-situation när du anlitar en professionell målare.

En varmare tillvaro

10 feb 2021

I det ljuva klimat vi lever i är uppvärmning alltid ett aktuellt ämne. De flesta av oss måste ta hänsyn både till kostnad och effektivitet. Våra bostäder och lokaler behöver värme.

Har du köpt ett hus? Bra, hus är närmast en nödvändighet i våra trakter. Vintertid är det ofta för kallt och blött för att leva utomhus och sommartid delar vi luften med alltför många stingande insekter. Alltså är en bostad något positivt. När vi tänker uppvärmning finns det alltid åtminstone tre faktorer att ta i beaktande. Ja, troligen köpte du huset med något typ av uppvärmningssystem. Ingen säger dock att du måste behålla just den typen av värmekälla. Du kan önska billigare energi. Du kanske vill ha värme som är enklare att sköta. Eller så letar du något som faktiskt inte tvingar dig att ständigt gå med raggsockor inomhus.

Bergvärme är effektivt och billigt

Om möjligheten finns är det en varm rekommendation av tillgänglig expertis att installera bergvärme i Göteborg. En stor anledning till detta är enkelheten, effektiviteten och friheten. En installerad bergvärmeanläggning sköter sig själv och behöver sällan service. Den jobbar under tystnad och kostnaderna är högst rimliga. Att installera bergvärme är en stor affär med djupborrning. När den saken är avklarad tar den varken plats eller tid. Installationskostnaden är snabbt intjänad på minskade kostnader för drift. Bergvärme är en cirkulär uppvärmningsmetod och orsakar därmed inga utsläpp. Det finns ingen anledning att tveka, kontakta en kompetent och tillförlitlig firma för en offert. Bergvärme är ett bra alternativ för både små och stora husägare.

Trygghet inom området fastighet

27 jan 2021

Om man äger eller hyr en fastighet av något slag så ingår det alltid en hel del juridiska avtal. Det är för att säkerställa ett tryggt boende och ägande, och det kan ingå många olika punkter.

För att veta vem som äger ett hus eller lägenhet så finns det avtal och kontrakt som visar vem ägaren är och vad det innebär. Det brukar vara en specifikation över boendeytan och tomtytan, men även vilken typ av fastighet som det rör sig om. Inom såväl hus som lägenheter finns det olika sätt att besitta bostaden. Det går att äga, hyra i första eller andra hand, vara inneboende eller bo i en bostadsrätt som innebär ett ägande och en avgift till föreningen.

Juridiska punkter i avtal

Om man hyr eller hyr ut en fastighet, eller ett boende, så brukar man skriva ett kontrakt mellan ägaren och den som hyr. Där fastslås sådant som vad som ingår, vad hyran är på och hur länge hyrestiden pågår. För att båda parter ska kunna känna sig trygga, och även för de som bor i sitt eget ägda hus eller lägenhet, så finns det standardavtal som man kan använda sig av. Skulle något uppstå som gör att parterna hamnar i en konflikt så finns det också en hel del regler och hjälp att få. Det är en extra trygghet som gör att båda parter har en säkerhet i att hyran kommer att betalas och likaså att den boende inte bara kan kastas ut på gatan på en dag. Se hur en fastighetsjurist kan hjälpa dig här: fastighetsjuriststockholm.se

Värmeinjustering för en jämnare värme

20 jan 2021

Behöver ni göra en värmeinjustering i hemmet? Svettas eller fryser ni lätt? Det behöver inte betyda att ni är sjuka. Det kan bero på att värmesystemet är i obalans och behöver injustering.

Med hjälp av en värmeinjustering får man en mer rättvis värme i huset. När man behöver göra en värmeinjustering bör man vara ute i god tid då det tar ganska länge. Detta är även beroende på årstiden.

När man gör en värmeinjustering behöver man först en analys av husets värmebehov. Detta får teknikern genom ett besök i huset det gäller. Man räknar med dator ut en energiberäkning för att få rätt effekt och flöde till radiatorerna. Man gör inställningen i rum för rum med radiatorventil. Med en injustering får ni bra värme och luft i hemmet.

Hjälp av en VVS-montör

När man tar hjälp av en VVS-montör som gör värmeinjustering i Göteborg så kollar denne allt som behövs. Det görs en genomgång av fastigheten och värmesystemet. Montörer kan även hjälpa till med demontering och montering av termostater samt injustering av radiatorventiler. De gör optimeringar av styrkurvor i värmekällan.

Behöver ni göra en värmeinjustering finns det olika företag som erbjuder detta. De går att hitta om man söker efter dem på internet. Kontakta några olika företag för att be om offerter. Är det något mer ni undrar över kan ni även passa på att ställa dessa frågor till dem. De som arbetar med detta har stor kompetens och upptäcker om det är något som måste justeras.

Den skönaste värmen kommer från vedträn

19 jan 2021

Alla behöver vi värma våra hem. Oftast fungerar det som bäst när vi har flera olika värmekällor. Skönast blir det alltid med en kamin. Bättre värme än kaminvärme finns inte. Testa själv!

I det klimat vi lever i behöver vi värma upp våra bostäder stora delar av året. Hur vi gör det varierar en hel del. Vissa hus har fjärrvärme vilket är bekvämt men omöjligt att styra över. Andra har direktel vilket också det är bekvämt. Kostnaden däremot är sällan riktigt rolig.

Luftvärmepumpar av olika modeller brukar ge en bra kvalitet och fungera bra. Inget av alternativen ger dock en sådan skön värme som en kamin. När du eldar med ved i en kamin får du en fantastiskt skön värme till ett billigt pris.

Vad krävs för att installera en kamin?

Har det redan tidigare funnits en kamin är det enkelt. Du behöver ändå låta någon kontrollera att skorstenen är tillräckligt bra och fungerar som den ska. Om det är en ren nyinstallation behöver platsen där kaminen ska placeras diskuteras. Du behöver en skorsten och du behöver ett golv som klarar av tyngden.

Du behöver med andra ord en erfaren installatör som hjälper till, från det du startar projektet tills dess att kaminen är på plats och fungerar. Installatören gör det möjligt för dig att använda en kamin. Hen vet hur eventuella myndighetskrav ser ut. När installationen är klar kommer sotaren och godkänner det hela och sedan är det klart. Många och långa kvällar med brasa ligger framför dig. Läs mer om braskaminer på denna sida: braskaminerborås.se 

Gröna val för klimatet

19 jan 2021

Vill du leva ett mer grönt och hållbart liv? Det finns många val du kan ta för att leva klimatsmart. Du kan börja med att se över dina vanor och hur du bor för att börja ta små steg i rätt riktning.

Att börja med ett grönare liv är inte speciellt svårt och det är något alla kan göra för att skapa en tryggare och mer hållbar framtid. För att göra en förändring så bör du se över ditt liv, vad du äter och hur du bor. Saker du kan ändra på som gör en stor skillnad för klimatet är att börja äta mer grönt. Det innebär att undvika kött och mejeriprodukter och det är lätt eftersom det finns så många vegetariska alternativ att välja på.

Andra saker som du kan ändra på är till exempel om du kör bil till jobbet så kanske du istället kan cykla eller åka kollektivt. Eller varför inte samåka tillsammans med andra till jobbet eller till träningen?

Ditt boende

Hur du bor kan ha en effekt på klimatet, så att se över ditt boende är viktigt. Saker i ditt boende du kan göra en förändring på kan vara din elförbrukning, du kan byta ut din belysning till ett energisnålt alternativ.

Något som är populärt är att installera solceller och då producerar du din el alldeles själv! För dig som vill genomföra en installation så har du solceller i Helsingborg. Solceller är absolut en bra investering som både du och klimatet kommer att tjäna på.

En värmepump är en billig energikälla

21 dec 2020

Värmepumpen är en bra energikälla och passar särskilt bra i vårt nordiska klimat där vi är i behov av uppvärmning en stor del av året. Dessutom klassas den som en miljövänlig energikälla.

En värmepump är en större investering, men är ändå värd att göra då den sänker uppvärmningskostnaderna rejält och även höjer värdet på fastigheten. Hur snabbt man får igen pengarna beror såklart på hur mycket värme och varmvatten man förbrukar, men även på vilken värmepump man väljer. Vi vet alla att man inte ska slösa med energi och därför är det viktigt att man innan man installerar en värmepump, tilläggsisolerar eller på andra sätt försöker få värmen att stanna kvar i fastigheten. Lyckas man med detta och energikostnaderna sjunker, så klarar man sig troligtvis också med en mindre och billigare värmepump. På så vis får man igen sina investerade pengar ännu snabbare.

Välj ett företag med ett brett utbud av värmepumpar och tjänster

Funderar man på att installera en värmepump ska man vända sig till ett par olika företag för att be om ett kostnadsförslag. De kommer vanligtvis ut på hembesök för att bedöma vilka förutsättningar som finns och vilken pump som passar bäst innan de lämnar en kostnadsfri offert. Det finns exempelvis företag som både säljer, installerar och servar värmepumpar i Södertälje. Genom att vända sig till ett företag med ett brett utbud av olika värmepumpar och som även erbjuder flera olika tjänster, vet man vem man ska vända sig till om fel skulle uppstå eller om värmepumpen behöver servas.

← Äldre inlägg