Blogg

RSS

Lokalanpassning nyckeln till rätt adress i Göteborg

9 aug 2022

Lokalanpassning för företagslokaler i Göteborg öppnar för oanade möjligheter. Allt i en lokal kan ändras, förutom adressen. Läget är nyckeln till framgång.

Som företagare är det viktigt att se möjligheter där andra ser problem. Särskilt viktigt är det när det kommer till att hitta en ny lokal för verksamheten. Ofta är läget viktigare än hur lokalen ser ut i sitt nuvarande skick. Med rätt hjälp kan du nämligen anpassa den nya lokalen till era specifika behov.

Mitt inne i Göteborgs centrum finns en mängd potentiella kunder som rör sig i stan varje dag. Att ha tillgång till det kundunderlaget kan vara nog så viktigt som att hyra eller köpa en lokal som passar perfekt direkt. Tänk på att allt kan ändras i en lokal, förutom just läget.

Lokalanpassning för nya företag som vill komma igång snabbt

Det finns många specialister som utför lokalanpassning i Göteborg. Det kan vara en god idé att ta kontakt med en sådan redan innan du börjar leta efter nya lokaler med hjälp av en mäklare. Kanske har till och med en firma som utför lokalanpassning lite extra koll på vilka mäklare som erbjuder vilken typ av lokaler i Göteborg?

Om du kan hitta rätt snabbt kan mycket vara vunnet. Göteborgs affärsvärld rör sig snabbt, och det gäller att hålla uppe tempot. Särskilt om du har en nystartad verksamhet som behöver få in en fot på marknaden ska du se till att få en väl anpassad lokal på plats snabbt. Det får du med hjälp av en specialist.

Få hjälp av erfarna målare i Uppsala

26 jul 2022

Har du tröttnat på att måla allt själv eller att resultatet inte blir lika bra som du hoppats? Då kan det vara dags att hyra in en erfaren målare i Uppsala.

Hur många har inte spenderat hela semestern med att måla om huset? Hur många har inte funnit sig arga för att det nytapetserade rummet inte alls blev lika bra som det skulle? Att renovera kan bli en vånda bara på grund av att måleri inte är din absolut starkaste sida.

Det finns dock en mycket enkel lösning på dina problem. Denna lösning gör att du kan slappna av hela semestern och att du inte behöver irritera dig på en dålig tapetsering. Det enda du behöver göra är att hyra in professionella målare som gör jobbet åt dig.

Målare som tänker på framtiden

När du får hjälp av målare i Uppsala kan du känna dig trygg i att du kommer att få ett perfekt resultat. Med stor erfarenhet och yrkesskicklighet behöver du bara luta dig tillbaka. Njut av tiden du tjänar på att du inte själv är tvungen att ta itu med arbetet.

Vare sig du behöver hjälp som privatperson, som ägare av ett företag eller som en bostadsrättsförening finns det målare som kommer att kunna hjälpa dig. Samma sak gäller när det kommer till arbete utomhus eller inomhus. Du kommer att få ett felfritt resultat som håller länge och som är miljömedvetet. Med ett hållbarhetstänkande är det inte bara måleri för nutiden, utan också för framtiden.

Mäklare i Vasastan hade ett sjätte sinne

25 jul 2022

Mäklare, oavsett om de finns i Vasastan eller någon annanstans, är duktiga på att läsa människor. Det är ett måste för att fånga köparen och sälja hus.

Bea satt på ett tåg in till Stockholm. Från centralen skulle hon ta tunnelbanan för att komma till Vasastan där hon skulle träffa en mäklare. Hon vågade inte hoppas för mycket för lägenheterna där växte inte på träd. Risken var att den var sliten och på gränsen till obeboelig.

På mäklarkontoret väntade mäklaren Mari som skulle visa en lägenhet i Vasastan. Bea gillade henne med det samma. Hon var lättsam och de kom att prata om än det ena än det andra medan de tog sig fram till lägenheten hon skulle titta på. Nu hade Bea fjärilar i magen, kanske skulle det gå vägen ändå.

Mäklare hade förstått precis vad kunden ville ha

När de klivit in genom dörren in till trappuppgången kom en härlig känsla över Bea. Det var lite slitet men otroligt charmigt. En trappa ringlade sig uppåt och deras steg ekade i trapphuset. Efter att ha tagit sig tre trappor upp, här fanns ingen hiss, var båda ganska andfådda och stannade upp medan mäklaren Marie tog fram en nyckel.

När Bea kliver in över tröskeln vet hon att hon är hemma. Visst var det slitet och lägenheten behövde mycket kärlek. Men då fick hon den precis som hon ville. Mäklaren var ett geni som hade förstått precis vad hon ville ha. Nu höll Bea tummarna att ingen annan ville ha lägenheten. För nu var det dags för henne att flytta till Vasastan.

Golventreprenad kan allt om golv i Dalarna

22 jul 2022

Beroende på vart det nya golvet ska ligga väljs materialet ut. Golventreprenad i Dalarna kan se om de kan lägga ett vanligt golv eller om det krävs mer.

Kontoret skulle få en makeover, bland annat genom att lägga ett nytt golv. Det gamla hade hack och märken och gav inte ett bra intryck. Så de börjar fundera på hur golvet ska se ut och vilket material de ska välja. Allt för att få ett snyggt golv som inte låter när man går på det.

Ingen av de som jobbade där kunde något om golv, så de beslutade sig för att be en golvläggare komma till kontoret och hjälpa dem med att välja rätt. Chefen tog kontakt med ett företag som kunde skicka en golvläggare, och de hade även möjlighet att lägga golvet på kontoret.

Golventreprenad i Dalarna gjorde ett bra jobb

Golvläggaren från en golventreprenad i Dalarna kom och tittade på kontoret, som hade flera olika områden. Ett var kontor där de tog emot bokade kunder. En disk för att ta emot kunder och hjälpa dem. Till sist var det området där kunderna kunde sitta och vänta på sin tur. Han hade fått indikationer på vad de önskade och lade det till sina anteckningar.

Golvläggaren förklarade att de kunde använda sig av olika golv. Kontoren kunde ha vanliga golv med speciella skydd för att inte skadas av stolar. Ute vid disken och där kunderna befann sig krävdes ett golv som klarade mer slitage. Han visade dem golv att välja bland, och när de bestämt sig gjorde de upp när golven skulle läggas in. Hör av dig till duktiga golvläggare här: golventreprenaddalarna.se

En solcellspark kan bli en hållbar inkomstkälla

4 jul 2022

Tar ditt företag miljöfrågorna på stort allvar? Med en solcellspark blir företaget en del av lösningen i omställningen mot en miljövänlig och hållbar framtid.

Solcellsparker kan även kallas för solparker och innebär storskaliga solcellsanläggningar som installeras på marken. Dessa är mycket lönsamma att bygga tack vare sin storlek och är en bra investering för både privatpersoner och företag. En solcellspark placeras på en stor yta och de blir allt vanligare runt om i vårt avlånga land.

Om ditt företag anlägger en solcellspark kan det gynna ditt företag på många olika sätt. Förbipasserande lägger märke till din verksamhet och ser då att ni värnar om miljön. Det blir en både effektiv och lönsam marknadsföring för företaget. Du förvandlar även en icke inkomstbringande yta till en miljövänlig och hållbar inkomstkälla.

Det krävs en stor yta för att bygga en solcellspark

Ju fler solceller du har, desto mer solenergi kan du producera. Därför behövs det en stor yta för att anlägga en lönsam solcellspark. Det kan vara passande för till exempel markägare eller lantbrukare som har tillgång till ett stort område att installera solceller på. En markanläggning kräver många gånger mindre resurser än en takanläggning.

När du börjar bygga stort så sjunker kostnaden per installerad solpanel vilket innebär att investeringen blir mycket lönsam. Det bästa är förstås om det redan finns en yta som inte har något bättre användningsområde. Markkostnader blir då väldigt låg eftersom ingen ny mark behöver köpas in för att anlägga en effektiv solcellspark.

Kreativ arkitekt i Östersund

3 jul 2022

För att starta ett husbygge från grunden behöver man ritningar. Då kan en professionell arkitekt i Östersund anlitas för att skapa det perfekta drömhuset.

Annika och Aron hade länge haft en dröm om att köpa hus i Östersund. Båda älskade att både vandra och åka slalom, vilket gjorde platsen perfekt. Nu hade barnen flyttat ut och de behövde inte sitt stora hus längre. Det var då de insåg att det var dags att förverkliga drömmen som vilat länge.

Båda jobbade fortfarande. Aron var författare och Annika var chef på en bank hemma i stan. Han kunde jobba överallt medan Annika inte ville byta jobb. Under tiden som de grubblade hade de anlitat en arkitekt. På så vis forkortade de husprocessen en hel del då anmälan om bygglov även skulle in.

Arkitektens fantastiska arbete

De åkte upp till Östersund för att ha ett möte med arkitekten. Ritningarna var klara och det var viktigt att de godkände dem innan ansökan skickades in. Det han ritat var ett suterränghus med tillhörande garage. Öppen planlösning vid vardagsrum och kök. På nedre botten fanns två sovrum, vardagsrum och kök.

Övervåningen hade sovrum med tillhörande badrum och två kontor. En dubbeldörr ledde ut till verandan. Alla rum med magnifik utsikt. Anton skulle bo i huset och Annika skulle komma upp när hon var ledig. I stan skulle de skaffa en lägenhet där Anna bodde under veckorna, och även Aron givetvis när han kom på besök. Ett perfekt arrangemang, då de visste att snart skulle de bo tillsammans permanent igen. Kom i kontakt med en arkitekt via denna hemsida: karnvirke.se

Bra att ha en underhållsplan

27 jun 2022

Fastighetsägare har mycket att tänka på som drift och underhåll. Även ytterområdet ska tas om hand och hyror skickas ut. Då kan en underhållsplan skapa lugn.

Bosse var en fastighetsägare av den gamla sorten. Han gjorde mycket av jobbet själv och hade under årens lopp fått en lång lista på olika hantverkare när något behövde lagas. Då han numera hade tre hyreshus var det svårt att vara några steg före. Han skulle verkligen behöva en plan att jobba efter.

Detta hade börjat ta på krafterna och han hade tappat all kontroll, vilket i sin tur innebar massor av klagomål. Det var inte så här han ville sluta sin karriär. Han var tvungen att hitta en lösning och det var snabbt. Fastigheterna skulle bli ett arv till barnen och så här ville han inte lämna över.

Underhållsplan förenklar livet

Bosses fru Anna oroade sig och började forska på möjliga sätt att göra makens jobb enklare. Det var så hon kom att läsa om ett företag som jobbade med att ge kunderna en bra underhållsplan. Precis vad Bosse behövde. Hon bokade ett möte online och förberedde maken på att vara ledig den dagen.

Det blev ett intressant möte. Företaget gick igenom fastigheterna och gjorde utefter det en plan för allt underhåll. På så vis fick man en klar överblick och kunde planera bättre. När man kan planera i lugn och ro kan man kolla upp priser och på så vis spara pengar. Dessa kan man behöva senare om man vill renovera husen.

Sprinklersystem kan avgöra valet av hotell

22 jun 2022

Sprinklersystem i hotell ger trygghet och sänker försäkringspremien. Framförallt kan det rädda liv och egendom vid en brand. Det lönar sig att installera ett.

Leif hade ett jobb med mycket resor i tjänsten. Det blev många hotellnätter varje år. Han tittade då alltid noga på anslaget som visade utrymningsvägar i händelse av brand. Det satt oftast på dörren eller i dess närhet. Leif hade för vana att studera det det första han gjorde varje gång han bodde på ett nytt hotell.

Han hade varit med om incidenter när hela hotell hade behövt utrymmas på grund av brandlarm och visste hur panikartad situationen kunde bli. Det gav en trygghet att ha kollat in utrymningsvägarna, placeringar av brandposter och sådant i lugn och ro i förväg om det skulle visa sig behövas.

Titta i taket efter sprinklersystem

En säkerhetsanordning som han verkligen uppskattade var när hotellet hade sprinklersystem i taket. Han var alltid extra uppmärksam när man på nyheterna rapporterade om någon hotellbrand. Man behövde inte föra statistik för att inse, utifrån dessa rapporter, hur stor skillnad det gjorde på brandförloppet om ett hotell hade sprinklersystem eller inte.

Leif tyckte faktiskt att detta var så viktigt att om han någon gång hamnade på ett hotell utan sprinklersystem så gjorde han en mental notering om att välja ett annat hotell nästa gång han skulle besöka samma stad. Att ha sprinkler på rummet gav en säkerhet som var mer värd än en god hotellfrukost. En annan fördel för hotellet var också att det sänkte försäkringspremien.

Snygga och slitstarka industrigolv i Stockholm

20 jun 2022

Industrigolv behöver inte vara tråkiga. I Stockholm finns företag som lägger in industrigolv som är fogfria, lättskötta och slitstarka men som också är snygga.

De grå betonggolvens tid är förbi eftersom nya material gör att det går att lägga in slitstarka, snygga golv i vackra nyanser som gör lokalerna trivsamma samtidigt som de är funktionella. När man lägger industrigolv med moderna metoder använder man en fogfri massa som läggs ovanpå betonggolvet och skapar vackra fräscha ytor.

Den fogfria massan står emot hårt slitage som truckar och kärror utan att ta skada, och tål dessutom spill från olika kemikalier och oljor. För att förebygga skador finns det också möjlighet att lägga in halkskydd i massan vilket ger en trygg och bra arbetsmiljö.

Företag som lägger industrigolv i Stockholm finns med från start

När du kontaktar företag som lägger fogfria industrigolv i Stockholm får du tillgång till deras långa erfarenhet av att lägga in bra och funktionella golv. Industrigolv kan anpassas på olika sätt efter den verksamhet där de ska ligga och det är därför värdefullt att få deras råd. Det enda du behöver göra är att beskriva din verksamhet så får du ett förslag på ett industrigolv som har de kvalitéer som behövs.

När du väljer ett mindre företag till din leverantör av industrigolv får du det personliga engagemang som ger ett bra resultat och du får hjälp av kunnig personal i alla delar av processen. Att lägga fogfria industrigolv går relativt fort men det kräver erfarna hantverkare som vill få bra resultat.

Stopp i avlopp kan ställa till problem

10 jun 2022

Att få stopp i avlopp är aldrig roligt och om det händer kan du behöva hjälp. Det kan du få om du kontaktar ett erfaret företag som är kunniga inom VVS.

Du kanske själv har varit med om att det blivit stopp i diskhon eller i tvättstället i badrummet. Det är väldigt lätt hänt då det kan fastna hår, fett, hushållspapper och annat skräp i avloppet. När det blir stopp i ett avloppsrör kan det börja lukta väldigt illa.

I en del fall så kan du med olika metoder lösa problemet själv, men om det inte går så måste du anlita professionell hjälp. Det finns företag som åtgärdar stopp i avlopp både snabbt och effektivt. Kunniga och erfarna yrkespersoner kan även utföra rörinspektioner och stamspolning med högtryck.

Undvik stopp i avlopp – tänk på vad du spolar ner

Brukar du tänka på vad det är som du spolar ner i vasken i köket eller i tvättstället? Väldigt ofta så åker det ner allt möjligt som inte borde hamna i avloppet. Några saker som inte hör hemma där är bland annat matolja, bommullspinnar och papper. Något som har ökat problemet under de senaste åren är kemikalier i tvål och tvättmedel.

Du kan undvika problem i avloppsrören om du är noga med vad som hamnar där. Tänk efter ordentligt om det kan orsaka stopp innan du spolar ner någonting. Om du trots allt får stopp i ditt avlopp så finns det moderna och miljövänliga spolbilar som kan komma till undsättning. Läs mer om stopp i avlopp på denna sida: stoppiavlopp.nu

Stopp i holken - Så löser du proppen!

10 jun 2022

Det är vanligt att det blir stopp i avloppet både i köket och i badrummet. I köket är det oftast matrester och fett från olja och smör ställer till. I handfatets vattenlås samlas tvålrester och hår, likaså i golvbrunnen. Tamponger, kondomer, cigarettfimpar och hushållspapper är bara några exempel på skräp som skulle varit i sopkorgen men som hamnat i toalettstolen istället.

Hur ska man göra då för att bli av med proppen? Vi har tipsen som gör rent i holken!

Hett vatten och vaskrensare

Första steget är att spola med hett vatten. Kom ihåg att inte hälla kokhett vatten i toalettstol eller handfat då detta kan få porslinets glasyr att spricka. Fungerar inte att spola hett vatten så kommer din ho eller vaskatt fyllas med vatten och då får du använda vaskrensaren. Den skapar ett vakuum som kan få proppen att lossna. Du kan få kämpa ett tag med den, så du får ha lite tålamod.

Är det fortfarande stopp efter att du använt den så är nästa steg att rengöra vattenlåset. Där kan samlas smuts och avlagringar som orsakar stopp. Innan du skruvar upp vattenlåset bör du vara säker på att du vet hur du skall få tillbaka det. Det kan också vara bra att ha packningar hemma så du kan byta dem när du ändå är där och fixar.

Skonsamma men effektiva lösningar på ditt problem

Du kan själv blanda ett propplösande medel som är miljövänligt och skonsamt. Det är värt att prova dessa metoder innan du köper starka och frätande kemiska propplösare.

En klassiker innehåller bakpulver och vitvinsvinäger. Häll ner ungefär en stor sked bakpulver och sedan cirka en deciliter vitvinsvinäger. Låt blandningen verka ett tag innan du sköljer bort den med kokhett vatten. Kom ihåg att ta det lugnt med det kokheta vattnet i toalettstolar och porslinshandfat.

Ett annat recept innehåller bikarbonat, ättika och salt. Där gör du en smet av en liten sked bikarbonat och en lite sked salt tillsammans med ungefär en deciliter 12% ättika. Pytsa ner smeten i avloppet, låt verka en kvart och häll ner varmt vatten.

Funkar inte detta kan det vara dags att ringa rörinspektion i Stockholm eller en rörmokare. De kan hjälpa dig göra rent rören med en högtrycksspruta. I samband med de kan de också filma inne i rören för att se om det är något speciellt som kan orsaka återkommande stopp.

Ta det försiktigt med kemiska propplösare

Det finns propplösare att köpa i butikerna som innehåller frätande basiska ämnen som kaustiksoda och lut. Tyvärr gör de många gånger mer skada än nytta då de fräter sönder rören. Det finns också en risk att en del av pulvret lägger sig uppe på proppen och inte löses upp riktigt. När sedan en rörmokare öppnar vattenlåset får hen detta på sig.

Väljer du att köpa den här typen av medel ska du följa tillverkarens föreskrifter mycket noggrant och ha på dig passande skyddskläder som handskar och skyddsglasögon.

Hur väljer man grindar i Västerås?

10 jun 2022

Hur man väljer grind kanske låter oviktigt, men för ett vackert hus i Västerås gör det stor skillnad. Välj en ordinär entré eller något som sticker ut lite.

Det nya huset var magiskt. Anna hade aldrig kunnat drömma om att hon en dag skulle få bo i ett sådant hem. Det gamla huset med den kraftfulla stenmuren runt om var sannerligen något som inte gick att missa. Renovering skulle ske och även utsidan skulle få en uppfräschning. För att fullända muren behövdes även en grind.

De hade diskuterat fram och tillbaka, Niklas och hon. De hade letat på nätet och slutligen hittat företaget i Västerås som skapade hållbara grindar. De kontaktade dem genom att fylla i ett formulär på hemsidan för att få mer information om vilken typ av grindar företaget gjorde. De skrev även en notis om vad de letade efter.

Traditionella grindar

I ett mail fick de information om traditionella grindar i Västerås. De såg det som skulle bli deras grind med detsamma. Den liknade en mörk gjutjärnsgrind i traditionell, romantisk stil, fast gjord i annat material. Företaget skulle skicka en hantverkare för att försäkra sig om att den passade deras ändamål.

Väntan kändes evighetslång innan den sista pusselbiten – den nya grinden – kunde läggas. De hade bestämt sig för att stanna på baksidan av huset för att inte se när den sattes upp. De ville uppleva den i sitt rätta element, såsom gäster skulle se den när de ankom till huset. Stunden var magisk då grinden överträffade parets förväntningar.

Mäklare med många tjänster på Hisingen

10 jun 2022

Att ta hjälp av en mäklare på Hisingen kan innebära att man antingen ska köpa eller sälja sin bostad. Eller så ska man kanske sälja en tomt där någon kan bygga.

Niklas hade under en tid letat efter ett hus att bygga. Tomten hade han redan. Men han hade inte kunnat bestämma sig. Det visade sig dock att det var tur, för ödet ville annorlunda. Från ena dagen till den andra hade han träffat sin livskamrat. Eva bodde utanför Stockholm och hade ett toppjobb i stan.

Av den anledningen kom det inte som någon överraskning att hon inte kunde tänka sig att flytta till Göteborg. Inte för att hon hade något emot staden, men hon älskade jobbet på en av de största advokatbyråerna i Stockholm. Så istället för att leta efter hus att bygga, fick Niklas hitta en mäklare som kunde sälja tomten.

Mäklaren gjorde lysande affär

Först kändes det bedrövligt att sälja tomten. Men det visade sig att Evas familj hade en släktgård hon skulle ta över. Ett riktigt fint hus vid havet. Han kunde inte önska sig mer. Niklas hittade en mäklare som kändes rätt. Denne hade massor av idéer gällande hur han skulle kunna sälja tomten för ett bra pris.

De tittade på tomten och mäklaren berättade att de skulle inkludera några olika husidéer i annonsen. Några träd skulle sågas ner och sly tas bort. Allt för att underlätta för den kommande tomtägaren. När allt var ordnat kände Niklas sig nöjd. Han kände på sig att det här skulle gå bra.

Låssmed hjälper dig med låset i Solna

9 jun 2022

Har du en skräck för att bli utelåst? Det är nog inte ovanligt att man känner så. Men räddaren i nöden finns där ute – en låssmed i Solna släpper in dig igen.

Efter en härlig och lång dag i Solna är man minst sagt trött när man kommer hem. Kassarna tynger armarna efter allt shoppande man har gjort, ändå fanns det så mycket mer man hade kunnat köpa. Men nu vill man bara in, lägga från sig sakerna och säga hej till sin kära soffa.

Paniken sprider sig när fingrarna åker ned i fickan och känner att den är tom. Nycklarna, var är nycklarna? Påsarna vänds ut och in i hopp om att de ska ha ramlat ned där. Men ingenstans kan man hitta dem. Vad gör man nu? En så bra dag som denna, ska den verkligen behöva sluta så?

Låssmed i Solna till din undsättning

Visst kan det kännas hopplöst när man tappar nycklarna och inte kommer in. När man inget hellre vill än att komma hem och bara få koppla av. Men det är inte hopplöst, det finns låssmed i Solna som släpper in dig i hemmet igen.

Du som är utelåst, vänd dig till en låssmed. De är specialister på nycklar och lås, och kan lirka upp de flesta lås. Behöver du köpa ett nytt lås kan du även då vända dig till dem. De flesta har försäljning av nya lås och cylindrar. Låssmeden är bra till väldigt många saker.

← Äldre inlägg