Blogg

Försköna hemmet i Norrtälje med markiser

19 okt 2021

Har du ett hem i Norrtälje som du vill höja till en högre nivå skönhetsmässigt? Vet du inte vad du ska hitta på, mer än att måla om din fasad och dina fönster? Varför inte prova på markiser?

Är du så van vid att se markiser utanför butiker och restauranger i Norrtälje, att du inte ens tänker på dem längre? Prova då att börja göra det. För när du lägger märke till vad markiser gör med en byggnad så kommer du få svårt att tänka dig ett fönster utan dem. Men det är inte bara företag som kan använda sig av markiser som skönhetsinslag och solskydd. Du kan också försköna ditt hem genom att använda dig av markiser i Norrtälje.

Markiser i din smak

Genom att använda markiser kan du förändra ditt hem. Det är en accent till fasaden som vet sin plats. Du kan välja markiser som ger ett mjukt intryck eller markiser som har ett mer rakt språk. Det finns också markiser i en mängd olika mönster och färger, så att du alltid kan hitta något som passar för dig. För när du har hittat rätt markiser till ditt hem då kommer du se att det blir en matchning som ger dig mer än ett plus ett. Kombinationen av fönstren, fasaden och markisen ger en känsla som kan ta dig till ett annat land. Eller som kan få dig att känna dig helt hemma i den stad där du väljer att bo.

Boka tapetsering av en målare i Stockholm

15 okt 2021

Du har provat på tapetsering en gång i ditt liv och gör aldrig om det igen. När det nu är dags för nya tapeter så kontaktar du istället en målare i Stockholm för att få ett snyggt slutresultat.

När du tänker på en målare i Stockholm så tänker du kanske på fasadmålning eller målning av ytor på insidan. Men det är mer än så som en målare kan hjälpa dig med. En sådan sak är exempelvis tapetsering. Den ädla konsten att sätta upp tapetvåder med någon typ av mönster på en vägg. Kanske är det något du redan har provat på? Är du då en av de som lyckats få mer klister på fingrar och i håret än på tapetvåden? Eller så kanske du fått till det där perfekta resultatet och varit väldigt nöjd. Bara för att morgonen därefter se hur du fått glipor mellan våderna när tapeterna torkat.

Tapetsering som ett proffs

Vad är det enklaste sättet att få en tapetsering med ett proffsig slutresultat? Jo, helt enkelt att anlita ett proffs för att utföra den. Om du anlitar en målare för din tapetsering så kan du dessutom få hjälp med alla detaljer som hör till en tapetsering. Som att måla lister och taket, exempelvis. För när du utför en tapetsering så brukar du också säkert vilja ha lite snyggare och fräschare ytor runt om de nya tapeterna. Det är bara att välja tapet och sedan boka målaren för att få upp dem på väggen.

Renovering av källare i Stockholm

4 okt 2021

Vad är det som skiljer sig mellan en källarrenovering och övrig renovering av ditt hus i Stockholm? Och vad är det som du ska tänka på när du ska renovera din källare? Här är tips för dig.

Är det dags för en källarrenovering? Har du tröttnat på att gå ner i källaren och känna att du kommit till en annan värld, och dessutom en värld som du helst lämnar så fort som möjligt? Då kan det vara dags att satsa på en källarrenovering i ditt hem i Stockholm. Men är det samma sak att renovera i en källare som att renovera i övriga huset? Svaret på den frågan är: nej. Det finns en hel del som du måste tänka på när du ska renovera din källare. Sådant som du inte ens behöver fundera över när det gäller ovanvåningen, eller markplanet.

Källarrenovering som blir perfekt

En källare är en del av huset som är nedanför marknivån. Det innebär att ytterväggar och golv är utsatta för fukt på ett helt annat sätt än allt som är ovanför mark. Men hur spelar det någon roll för dig när du ska utföra en renovering? Jo, det är viktigt att du renoverar på ett sätt som gör att fukt inte stängs inne för då är det mycket lätt hänt att du får mögel. Det är inte heller alla material som fungerar i en källare. Men när du anlitar ett företag som kan renovering av källare så kommer du få hjälp. Läs mer om källarrenovering på denna sida: källarrenoveringstockholm.se

Goda skäl att anlita fastighetsförvaltning i Umeå

24 sep 2021

Det finns flera fördelar med att anlita extern fastighetsförvaltning för dig som äger fastigheter i Umeå. Som ägare behöver du vara säker på att dina fastigheter är väl omhändertagna.

Bara för att du äger en fastighet är det inte säkert att du själv är den som är bäst lämpad för att sköta om den. Och skötas måste den – en misskött fastighet tappar fort i värde, och vägen till ett nedgånget hus kan vara kortare än du kanske tror. Självklart vill du vårda din investering, och att anlita extern fastighetsförvaltning kan faktiskt vara det billigaste alternativet. För att sköta om huset krävs inte bara praktiska kompetens. Det innebär också kontinuerlig översyn och planering. Att förvalta fastigheter är ett omfattande projekt som kräver en relativt stor fast personalstyrka, vilket inte är säkert att det finns utrymme för i din budget som fastighetsägare. Att ta kontakt med en utomstående firma för fastighetsförvaltning kan visa sig vara det bästa ekonomiska beslut du tagit.

Bostadsrätter behöver också fastighetsförvaltning

Även du som bor i bostadsrätt bör se dig själv som fastighetsägare. Du och de andra i föreningen äger nämligen inte bara era respektive lägenheter utan hela huset. Och med tanke på hur svårt det kan vara att få ihop medverkande till föreningens årliga städdagar, är nog gemensam skötsel av fastigheten inte ett alternativ. Värt att minnas är att skicket på huset påverkar värdet av din lägenhet. Du har all anledning att se till att styrelsen anlitar en kompetent fastighetsförvaltare.

Kontrollera luften med en OVK-besiktning i Stockholm

23 sep 2021

Att inte få andas frisk luft på jobbet påverkar arbetet. Om du misstänker att ventilationssystemet brister kan du begära att fastighetsägaren beställer in en OVK-besiktning i Stockholm.

Du sitter på kontoret i Stockholm och försöker få ditt arbete gjort. Men den där sabla huvudvärken är tillbaka igen. Det är inte migrän eller någonting i den stilen. Den släpper ofta ganska fort efter att du lämnar kontoret, men den kommer tillbaka lika snabbt när du kommer tillbaka till jobbet morgonen efter. Så har det varit i flera veckor nu. Du kanske behöver gå till läkaren, men med tanke på att det även luktar värre för varje dag på kontoret är chansen större att det kan vara inomhusluften som är problemet. Då bör du omedelbart göra ett besök i ditt chefs rum och begära att han eller hon beställer in en OVK-besiktning. Nu har det helt enkelt gått för långt. Så här kan ni inte ha det längre.

OVK-besiktning obligatoriskt i fastigheten

Din chef är som tur är bestående. Hen har också märkt av den tveksamma luften, och behöver därför inte fundera två gånger innan hen ringer fastighetsägaren och irriterat ställer frågan när det gjordes en OVK-besiktning i byggnaden senast. Att boka in OVK-besiktning i Stockholm är ett ansvar som alla fastighetsägare i huvudstaden måste ta. Det ska utföras då och då, och den är dessutom obligatorisk. Annars skulle inte förkortningen stått för “obligatorisk ventilationskontroll”. Det betyder att den måste göras. Att den friska luften inomhus måste säkerställas.

En OVK-besiktning i Stockholm görs av fackmän

9 sep 2021

Människan har en förmåga att anpassa sig efter omständigheterna, som till exempel dålig luft, men det är inte bra och därför är det lag på att göra regelbunden OVK-besiktning i Stockholm.

Kanske har man ont i huvudet men skyller det på sin kollega som man tycker pratar för mycket, eller så är man trött och då är det grannarnas fel. Dom har alltid på TV:n för högt på kvällarna så det går inte att sova. Man hittar ursäkter men det kanske är så att det är något fel på hela miljön.

Luften vi andas hela dagarna, på jobbet och hemma, är en del av den bensin som håller oss igång. Om det är något fel på luften så säger kroppen ifrån och stör oss med huvudvärk eller trötthet. Det går ju inte att se om luften är dålig och därför behöver man fackmannamässig hjälp för att undersöka den.

Det finns företag som specialiserar sig på ventilation och utför en besiktning

Det finns lagar som reglerar hur ofta man som fastighetsägare skall genomföra en Obligatorisk Ventilations Kontroll, alltså en OVK-besiktning, av luften. Och det är alltid den som äger en fastighet som har det ansvaret. Följer man de lagarna skyddar man inte bara folk som finns i lokaler eller lägenheter utan också själva byggnaderna.

Dålig ventilation kan ställa till det ordentligt med mögel eller röta. Ett certifierat företag som utför OVK-besiktning i Stockholm har stort kunnande och kan både upptäcka dålig ventilation och hjälpa till att åtgärda den.

Låt flyttfirman sköta mer än bara flytten i Göteborg

28 aug 2021

En flytt blir lätt stressig, men det det finns saker man kan göra som underlättar. Som att låta flyttfirman i Göteborg också packa och packa upp, men även att fixa den viktiga flyttstädningen.

Det är viktigt att man planerar flytten ordentligt. Bäst blir det om man börjar flera månader i förväg och rensar ut sådant som man inte längre använder, eller som är trasigt. Trasiga kläder och saker ska lämnas på återvinningen medan annat kan säljas eller skänkas bort. Man kan också börja packa ned säsongsbaserade kläder och prylar långt innan man egentligen ska flytta, men även böcker och andra saker som man inte behöver använda. Allt som går ned i flyttkartonger ska packas i dessa för att underlätta för flyttfirman. Men man får heller inte packa för tungt, utan det gäller att fördela vikten rätt. Slarvar man med packningen kan flyttfirman man anlitar behöva packa om och det kostar naturligtvis extra. Därför kan det vara bra att låta flyttfirman även sköta packningen.

Magasinera bohaget hos flyttfirman

Ibland har man egentligen inte tid att flytta men då kan man låta en flyttfirma i Göteborg sköta i stort sett allt. De kan exempelvis packa, skruva isär möbler och emballera, men också packa upp och montera möbler på den nya adressen. Vissa flyttfirmor erbjuder även hjälp med flyttstädning, vilket också innebär att man slipper oroa sig för om städningen ska bli godkänd eller ej. Det händer ibland att man inte får tillgång till den nya bostaden med en gång men ändå måste flytta. Lösningen kan då vara att man tillfälligt magasinerar sitt bohag hos flyttfirman.

Anlita en seriös flyttfirma

Hur mycket en flytt kostar beror på hur mycket saker och möbler man har, och om man exempelvis även vill ha hjälp med att packa och flyttstäda. Men extra tunga och ömtåliga möbler och instrument, som exempelvis ett piano, kan också påverka priset. Sedan rut-avdraget infördes har antalet flyttfirmor ökat och man kan idag få flytthjälp till riktigt bra pris.

Men det är inte alla flyttfirmor som är seriösa och har trafiksäkra fordon, försäkringar eller betalar sin personal avtalsenliga löner. När man tar in offerter från olika flyttfirmor ska man därför vara uppmärksam på de som begär ett väldigt lågt pris. Vill man kontrollera om en flyttfirma är registrerad och har ett organisationsnummer kan man också göra detta hos Skatteverket. Där kan man även få reda på om företaget betalar den skatt de ska.

Funderar du på en lägenhetsrenovering i Stockholm?

10 aug 2021

Har du köpt en lägenhet och vill uppdatera den? Eller kanske bara få ytskikt som är i din smak? En lägenhetsrenovering i Stockholm är enklare än du kanske tror, om du anlitar rätt företag.

Är det dags att renovera lägenheten i Stockholm? Det kan vara enklare än du tror. Du behöver bara två saker: en plan och en duktig firma som kan utföra planen. Sedan behöver du bara luta dig tillbaka och vänta på att få flytta in i din skräddarsydda och vackra lägenhet. En plats som du kan kalla för ditt hem och din borg.

Men hur enkla är egentligen stegen dit? Och vad är det som du ska tänka på när du väljer företag? Båda frågorna har egentligen samma svar. Nämligen att det beror på hur enkelt du har att fatta beslut. För det finns ytskikt och variationer i det oändliga att bestämma sig för. Och även några olika företag att välja bland.

Lägenhetsrenovering som går som en dans

Tänker du med hjärnan eller med hjärtat? Självklart är båda delaktiga när val ska göras. Men ibland kan den ena ta över. När du ska renovera din lägenhet är det viktigt att du börjar med att tänka med hjärnan. Att du utför åtgärder som ökar funktionen i din lägenhet, och att du inte heller utför åtgärder som du inte får göra. Därefter ska du tänka med hjärtat, och en gnutta hjärna. Välj ytskikt som du trivs med, men som inte avskräcker kommande boende.

Bättre samhälle för alla

29 jul 2021

Vi strävar hela tiden efter förbättringar i våra liv. Förbättringar för framtiden, ekonomin, våra medmänniskor. Så hur skapar man förbättringar i ett samhälle som ska fungera för alla?

Ni hade antagligen blivit trötta om ni skulle sitta här och lära om alla förbättringar man kan göra. Framförallt om man ska höra allas åsikter. Det är bra att ta till sig vad andra säger. Problemet kan vara att människor ofta tycker olika. En sak som är bra för en, kanske inte alls är bra för någon annan. Det är alltid så det kommer att vara, precis som de säger: smaken är som baken – delad. Så har man ett litet samhälle att ta hand om är det viktigt att ni i styrelsen tar besluten. Men såklart fortfarande lyssnar på dem som bor där, vad de känner och tycker. Förändringar kan vara bra.

Hur vill man ha det?

När man köpte in sig i lägenheterna och blev med i BRF då gjorde man det av en anledning. Det kan vara en anledning att man såg att man kunde gå plus på det, eller att man ville vara med och hjälpa människor att få sina drömhem. Skapa ett trevligt litet samhälle för några familjer där alla helst funkar tillsammans. Med er i styrelsen som håller koll på allt. För att ni inte ska behöva jobba ihjäl er har ni också hjälp vid sidan om. Det är ett stort ansvar att ha en massa fastigheter som man hyr ut. Ska man dessutom hinna med sin familj, ett liv och ett annat jobb på sidan kan det vara snålt med tid.

Strävar efter förbättringar

Jämt vill man förbättras, man vill ha alla nöjda och glada. Man vill hålla det ekonomiskt och få ned på utgifter om det går. Det gör det bättre för alla. Så att installera solceller i en BRF är inga problem. Det är många som gör det i dag. Det är en stor vinst att göra det, så häng på och gör det ni med. Med solceller får ni ned kostnaden rejält mycket. Så länge det finns energi i solcellerna betalar ni ingen el eftersom ni får den därifrån. Ni tar helt enkelt hem ett företag som installerar solpanelerna till er. Ju mer man köper, desto bättre pris får man. Vill man ha ett kostnadsförslag kan man alltid ringa och prata med företaget innan. Med solceller tar ni ett steg i rätt riktning mot en billigare elförbrukning.

Trädfällning kan vara ett stort projekt

27 jul 2021

Trädgårdar och parker har ofta stora träd som till slut blir otympliga, skrymmande och kanske även sjuka och fula. Låt inte trädet bara stå där, utan anlita en trädfällare och få bort det.

Du har ett gammalt träd som du har tröttnat på, och då kan du bara beställa trädfällning i Stockholm, så kommer det folk och sågar ner det. Är det ett väldigt stort och otympligt träd betyder det inte att det är ett hopplöst fall.

Trädet måste då bara fällas i sektioner, så att det inte riskerar att rasa ner tunga grenar på andra byggnader. Står det illa till, och har växt sig stort intill huset, finns det företag som krånglar sig in där med maskiner och lyckas få ner det i alla fall.

Mycket ved blir det över

Vad vill du göra med veden? Du kan alltid be din trädfällningsfirma att såga upp veden och trava den åt dig. Skräp och sly, grenar och löv, allt det som du inte vill ha tar trädfällaren hand om. Be dem också om tjänsten stubbfräsning, så kan du bara lägga på ny jord och så nytt gräs på platsen. De forslar bort avfallet, så att du slipper tänka på det där trädet mer.

Du får det mycket ljusare i din trädgård eller på din innergård när du får bort stora träd. Då kan du använda ytan till något annat, som till exempel en terrass eller uteplats. Det är din tomt och du kan disponera den som du vill.

Asfaltera uppfarten för ett hållbart resultat

30 jun 2021

Du vill ha en uppfart som är stabil, enkelt att underhålla och som kommer hålla sig stark och hel i många år framöver. Då kan det vara en asfalterad uppfart som du kommer välja där hemma.

Nej, nu har du tröttnat på att fylla på med grus vartannat år, och att rensa de där envetna ogräsen som aldrig verkar ge upp. Först hade du uppfarten beklädd med mycket snygga plattor, men det var ju ännu värre. Då fick du kämpa med att få bort ogräset som satt mellan plattorna. Ett ogräs som snyggt och ogenerat placerade sina rötter under plattorna, så att det var stört omöjligt att få bort. Du vill lägga din tid på övriga trädgården igen. Uppfarten ska liksom bara finnas där och fungera. Datorn åker fram och du skriver in sökordet: hållbar uppfart.

Stark och med lång livslängd

Hur många bilar passerar på en väg varje dag? Hur många gånger kör du in och ut på din uppfart? Hur ofta asfalteras en väg om? Då förstår du att om du satsar på att asfaltera uppfart så kommer du få en uppfart som håller längre än du kan tänka dig. Det blir en uppfart där du slipper rensa ogräs. Du slipper fylla på med grus. Den kommer bara ligga där och vara perfekt, släppa igenom överblivet vatten och hålla för alla bilar du vill köra in. Så, vad ska du göra med den tiden du får över sen? Kanske skapa en drömträdgård?

Överlåt fastighetsservicen i Stockholm

16 jun 2021

Att förvalta och sköta fastigheter i Stockholm är ett enormt projekt. Det är säkerhetsfrågor, underhåll och administration som tar tid. Därför kan du överlåta fastighetsservicen.

Fastighetsägare i Stockholm får många fördelar när de överlåter fastighetsservicen till specialister. Det gäller hyresfastigheter, bostadsrättsföreningar och företag. För att själva behöva anställa och styra med allt från drift till underhåll är en stor apparat. För det finns proffs på fastighetsservice i Stockholm som hanterar alla typer av fastigheter. Förutom att det kan bli ekonomiskt fördelaktigt att leja ut delar finns det fler fördelar.

Fastigheter med bostäder har stora behov av att boende ska kunna göra felanmälan. Det ska kunna göras akut och rätt person ska komma och undersöka problemet. Ett rör som läcker vatten i en lägenhet kan inte vänta till måndag. Det kan också handla om störningsjour som kommer snabbt om det uppstår problem i fastigheten.

Många anledningar

För boende som exempelvis låst sig ute en kall januarinatt är det sällan uppskattat att få höra att någon kommer och låser upp om två dagar. Genom att du överlåter jouren till proffs kan du öka tryggheten för boende och dig som fastighetsägare.

Genom att välja att överlåta hela eller delar av fastighetsservicen kan du koncentrera dig på de delar som du är bäst på. Behöver du avlastning när det kommer till skötsel och underhåll kan du få hjälp på totalentreprenad. På så sätt är alltid parkeringar, lekplatser och fastigheter i det skick du vill att de ska vara i. Många har också flexibla lösningar som underlättar.

För villa eller flerfamiljshus

15 jun 2021

Alla hus behöver både översyn och omtanke. Det kan vara du som tar hand om din villa eller ditt fritidshus. Men det kan även vara ett företag som specialiserat sig på fastighetsskötsel.

Du kan helt enkelt inte vara överallt och ta hand om allting samtidigt. Det märker du om inte annat när du köper ett flerfamiljshus. Plötsligt dyker det upp saker som du inte ens vet vad det är. Eller som ska ordnas direkt, även fast att du inte har tid. Då kan du anlita ett företag som arbetar med fastighetsskötsel. Ett smidigt sätt att få loss tid som du kan använda precis hur du vill. Kanske vill du använda tiden till att få fokusera på andra saker än att ständigt ha en hel lista med alla sysslor som du måste göra.

Gör det som du är bäst på

Om du har tvåhundra kronor i timmen på ditt jobb, och det tar dig fem timmar att städa ditt hus så är det billigare om du anlitar proffs som förvisso tar trehundra kronor i timmen, men som också städar rejält mycket snabbare och bättre än vad du gör. Överväg då att anlita ett företag som arbetar med fastighetsskötsel. Men när det gäller lösningar för fastighetsskötsel av ett flerfamiljshus, så brukar dock inte städningen vara den punkten som man startar med. Då kan det istället handla om att ta hand om de boende genom att sköta reparationer och felanmälningar, samt allmänt vara den som har koll på hela huset. En trygghet för hyresgästerna.

Få hjälp med bostadsanpassning

10 jun 2021

Ibland kan du behöva anpassa en bostad efter dina unika behov. Det kan handla om att någon i familjen har haft en skada, eller så är det så att bostaden du har köpt inte är anpassad till dig.

Att ditt hem är anpassat för dig är viktigt. Om du har en funktionsskada och har köpt ett nytt hus kan du behöva anpassa ditt hus till dig. Sitter du till exempel i rullstol är det fortfarande viktigt att du kan ta dig runt din bostad utan några problem. Du ska fortfarande kunna laga mat, ta dig mellan olika rum och toaletten. Tyvärr är det inte många hus som idag är anpassade till detta. Du kan få hjälp att anpassa ditt hem precis som du förtjänar. Hela hemmet kan anpassas efter dina behov så att du kan njuta av ditt hem utan oro.

Sök bidrag för att anpassa ditt hem

Du som behöver göra en skräddarsydd bostadsanpassning i Stockholm, till exempel, kan ansöka om ett bidrag för att göra detta via din kommun. Målet med bidraget är att du ska kunna få ett hem där du kan leva precis som vanligt. Det är trots allt ditt hem som är din säkerhet. Vanligt är att bostadsanpassning handlar om att bredda ut dörrar så att om du har en rullstol du kan komma igenom med denna. Det kan också handla om att anpassa köket eller badrummet. Den som kan ansöka om bidraget för bostadsanpassning är till exempel du som har nedsatt syn, rörelsehinder eller en form av utvecklingsstörning.

Vem köper ett obesiktigat hus?

1 jun 2021

För de allra flesta är fastighetsköp en stor affär. Det handlar om ett framtida hem och om en större summa pengar. Kunskap om brister och speciellt om detta husets problem är nödvändig.

En överlåtelsebesiktning är speciell. Den utförs i nära samband med en fastighetsaffär. Syftet är inte att konstatera att fastigheten är felfri - sådana hus finns inte - utan att klarlägga vilka bristerna är. Man vill också kunna konstatera om det finns saker som i framtiden kan komma att leda till allvarliga problem.

Svensk lag ställer krav på både säljare och köpare vid en husaffär. Säljare är ansvarig för att inga allvarliga dolda fel finns. Köpare har så kallad undersökningsplikt. En överlåtelsebesiktning av den aktuella fastigheten gagnar båda parter.

Vem utför besiktningar och hur går det till?

Det finns en stor mängd personer och företag som utför husbesiktningar. Det är därför helt avgörande att du som vill beställa en besiktning väljer en välrenommerad och certifierad firma med kompetens. Den firma och den person du väljer bör ha certifiering.

Vid en överlåtelsebesiktning går man igenom fastigheten och söker efter möjliga problem. De vanligaste problem som uppstår brukar handla om fukt eller andra angrepp på husets strukturer. Besiktning innefattar fasad, tak, krypgrund/källare, våtrum och vindsutrymmen.

Vad ingår inte? Områden som uppvärmning och el, radon, skorsten och VA anses kräva specialkompetens. Vill man även ha detta kontrollerat behövs en tilläggstjänst beställas.

En överlåtelsebesiktning ger trygghet till samtliga parter. Inget hus är felfritt men alla behöver veta vilka bristerna är och hur de kan åtgärdas.

← Äldre inlägg