Blogg

RSS

Bra att ha en underhållsplan

27 jun 2022

Fastighetsägare har mycket att tänka på som drift och underhåll. Även ytterområdet ska tas om hand och hyror skickas ut. Då kan en underhållsplan skapa lugn.

Bosse var en fastighetsägare av den gamla sorten. Han gjorde mycket av jobbet själv och hade under årens lopp fått en lång lista på olika hantverkare när något behövde lagas. Då han numera hade tre hyreshus var det svårt att vara några steg före. Han skulle verkligen behöva en plan att jobba efter.

Detta hade börjat ta på krafterna och han hade tappat all kontroll, vilket i sin tur innebar massor av klagomål. Det var inte så här han ville sluta sin karriär. Han var tvungen att hitta en lösning och det var snabbt. Fastigheterna skulle bli ett arv till barnen och så här ville han inte lämna över.

Underhållsplan förenklar livet

Bosses fru Anna oroade sig och började forska på möjliga sätt att göra makens jobb enklare. Det var så hon kom att läsa om ett företag som jobbade med att ge kunderna en bra underhållsplan. Precis vad Bosse behövde. Hon bokade ett möte online och förberedde maken på att vara ledig den dagen.

Det blev ett intressant möte. Företaget gick igenom fastigheterna och gjorde utefter det en plan för allt underhåll. På så vis fick man en klar överblick och kunde planera bättre. När man kan planera i lugn och ro kan man kolla upp priser och på så vis spara pengar. Dessa kan man behöva senare om man vill renovera husen.

Sprinklersystem kan avgöra valet av hotell

22 jun 2022

Sprinklersystem i hotell ger trygghet och sänker försäkringspremien. Framförallt kan det rädda liv och egendom vid en brand. Det lönar sig att installera ett.

Leif hade ett jobb med mycket resor i tjänsten. Det blev många hotellnätter varje år. Han tittade då alltid noga på anslaget som visade utrymningsvägar i händelse av brand. Det satt oftast på dörren eller i dess närhet. Leif hade för vana att studera det det första han gjorde varje gång han bodde på ett nytt hotell.

Han hade varit med om incidenter när hela hotell hade behövt utrymmas på grund av brandlarm och visste hur panikartad situationen kunde bli. Det gav en trygghet att ha kollat in utrymningsvägarna, placeringar av brandposter och sådant i lugn och ro i förväg om det skulle visa sig behövas.

Titta i taket efter sprinklersystem

En säkerhetsanordning som han verkligen uppskattade var när hotellet hade sprinklersystem i taket. Han var alltid extra uppmärksam när man på nyheterna rapporterade om någon hotellbrand. Man behövde inte föra statistik för att inse, utifrån dessa rapporter, hur stor skillnad det gjorde på brandförloppet om ett hotell hade sprinklersystem eller inte.

Leif tyckte faktiskt att detta var så viktigt att om han någon gång hamnade på ett hotell utan sprinklersystem så gjorde han en mental notering om att välja ett annat hotell nästa gång han skulle besöka samma stad. Att ha sprinkler på rummet gav en säkerhet som var mer värd än en god hotellfrukost. En annan fördel för hotellet var också att det sänkte försäkringspremien.

Snygga och slitstarka industrigolv i Stockholm

20 jun 2022

Industrigolv behöver inte vara tråkiga. I Stockholm finns företag som lägger in industrigolv som är fogfria, lättskötta och slitstarka men som också är snygga.

De grå betonggolvens tid är förbi eftersom nya material gör att det går att lägga in slitstarka, snygga golv i vackra nyanser som gör lokalerna trivsamma samtidigt som de är funktionella. När man lägger industrigolv med moderna metoder använder man en fogfri massa som läggs ovanpå betonggolvet och skapar vackra fräscha ytor.

Den fogfria massan står emot hårt slitage som truckar och kärror utan att ta skada, och tål dessutom spill från olika kemikalier och oljor. För att förebygga skador finns det också möjlighet att lägga in halkskydd i massan vilket ger en trygg och bra arbetsmiljö.

Företag som lägger industrigolv i Stockholm finns med från start

När du kontaktar företag som lägger fogfria industrigolv i Stockholm får du tillgång till deras långa erfarenhet av att lägga in bra och funktionella golv. Industrigolv kan anpassas på olika sätt efter den verksamhet där de ska ligga och det är därför värdefullt att få deras råd. Det enda du behöver göra är att beskriva din verksamhet så får du ett förslag på ett industrigolv som har de kvalitéer som behövs.

När du väljer ett mindre företag till din leverantör av industrigolv får du det personliga engagemang som ger ett bra resultat och du får hjälp av kunnig personal i alla delar av processen. Att lägga fogfria industrigolv går relativt fort men det kräver erfarna hantverkare som vill få bra resultat.

Stopp i avlopp kan ställa till problem

10 jun 2022

Att få stopp i avlopp är aldrig roligt och om det händer kan du behöva hjälp. Det kan du få om du kontaktar ett erfaret företag som är kunniga inom VVS.

Du kanske själv har varit med om att det blivit stopp i diskhon eller i tvättstället i badrummet. Det är väldigt lätt hänt då det kan fastna hår, fett, hushållspapper och annat skräp i avloppet. När det blir stopp i ett avloppsrör kan det börja lukta väldigt illa.

I en del fall så kan du med olika metoder lösa problemet själv, men om det inte går så måste du anlita professionell hjälp. Det finns företag som åtgärdar stopp i avlopp både snabbt och effektivt. Kunniga och erfarna yrkespersoner kan även utföra rörinspektioner och stamspolning med högtryck.

Undvik stopp i avlopp – tänk på vad du spolar ner

Brukar du tänka på vad det är som du spolar ner i vasken i köket eller i tvättstället? Väldigt ofta så åker det ner allt möjligt som inte borde hamna i avloppet. Några saker som inte hör hemma där är bland annat matolja, bommullspinnar och papper. Något som har ökat problemet under de senaste åren är kemikalier i tvål och tvättmedel.

Du kan undvika problem i avloppsrören om du är noga med vad som hamnar där. Tänk efter ordentligt om det kan orsaka stopp innan du spolar ner någonting. Om du trots allt får stopp i ditt avlopp så finns det moderna och miljövänliga spolbilar som kan komma till undsättning. Läs mer om stopp i avlopp på denna sida: stoppiavlopp.nu

Stopp i holken - Så löser du proppen!

10 jun 2022

Det är vanligt att det blir stopp i avloppet både i köket och i badrummet. I köket är det oftast matrester och fett från olja och smör ställer till. I handfatets vattenlås samlas tvålrester och hår, likaså i golvbrunnen. Tamponger, kondomer, cigarettfimpar och hushållspapper är bara några exempel på skräp som skulle varit i sopkorgen men som hamnat i toalettstolen istället.

Hur ska man göra då för att bli av med proppen? Vi har tipsen som gör rent i holken!

Hett vatten och vaskrensare

Första steget är att spola med hett vatten. Kom ihåg att inte hälla kokhett vatten i toalettstol eller handfat då detta kan få porslinets glasyr att spricka. Fungerar inte att spola hett vatten så kommer din ho eller vaskatt fyllas med vatten och då får du använda vaskrensaren. Den skapar ett vakuum som kan få proppen att lossna. Du kan få kämpa ett tag med den, så du får ha lite tålamod.

Är det fortfarande stopp efter att du använt den så är nästa steg att rengöra vattenlåset. Där kan samlas smuts och avlagringar som orsakar stopp. Innan du skruvar upp vattenlåset bör du vara säker på att du vet hur du skall få tillbaka det. Det kan också vara bra att ha packningar hemma så du kan byta dem när du ändå är där och fixar.

Skonsamma men effektiva lösningar på ditt problem

Du kan själv blanda ett propplösande medel som är miljövänligt och skonsamt. Det är värt att prova dessa metoder innan du köper starka och frätande kemiska propplösare.

En klassiker innehåller bakpulver och vitvinsvinäger. Häll ner ungefär en stor sked bakpulver och sedan cirka en deciliter vitvinsvinäger. Låt blandningen verka ett tag innan du sköljer bort den med kokhett vatten. Kom ihåg att ta det lugnt med det kokheta vattnet i toalettstolar och porslinshandfat.

Ett annat recept innehåller bikarbonat, ättika och salt. Där gör du en smet av en liten sked bikarbonat och en lite sked salt tillsammans med ungefär en deciliter 12% ättika. Pytsa ner smeten i avloppet, låt verka en kvart och häll ner varmt vatten.

Funkar inte detta kan det vara dags att ringa rörinspektion i Stockholm eller en rörmokare. De kan hjälpa dig göra rent rören med en högtrycksspruta. I samband med de kan de också filma inne i rören för att se om det är något speciellt som kan orsaka återkommande stopp.

Ta det försiktigt med kemiska propplösare

Det finns propplösare att köpa i butikerna som innehåller frätande basiska ämnen som kaustiksoda och lut. Tyvärr gör de många gånger mer skada än nytta då de fräter sönder rören. Det finns också en risk att en del av pulvret lägger sig uppe på proppen och inte löses upp riktigt. När sedan en rörmokare öppnar vattenlåset får hen detta på sig.

Väljer du att köpa den här typen av medel ska du följa tillverkarens föreskrifter mycket noggrant och ha på dig passande skyddskläder som handskar och skyddsglasögon.

Hur väljer man grindar i Västerås?

10 jun 2022

Hur man väljer grind kanske låter oviktigt, men för ett vackert hus i Västerås gör det stor skillnad. Välj en ordinär entré eller något som sticker ut lite.

Det nya huset var magiskt. Anna hade aldrig kunnat drömma om att hon en dag skulle få bo i ett sådant hem. Det gamla huset med den kraftfulla stenmuren runt om var sannerligen något som inte gick att missa. Renovering skulle ske och även utsidan skulle få en uppfräschning. För att fullända muren behövdes även en grind.

De hade diskuterat fram och tillbaka, Niklas och hon. De hade letat på nätet och slutligen hittat företaget i Västerås som skapade hållbara grindar. De kontaktade dem genom att fylla i ett formulär på hemsidan för att få mer information om vilken typ av grindar företaget gjorde. De skrev även en notis om vad de letade efter.

Traditionella grindar

I ett mail fick de information om traditionella grindar i Västerås. De såg det som skulle bli deras grind med detsamma. Den liknade en mörk gjutjärnsgrind i traditionell, romantisk stil, fast gjord i annat material. Företaget skulle skicka en hantverkare för att försäkra sig om att den passade deras ändamål.

Väntan kändes evighetslång innan den sista pusselbiten – den nya grinden – kunde läggas. De hade bestämt sig för att stanna på baksidan av huset för att inte se när den sattes upp. De ville uppleva den i sitt rätta element, såsom gäster skulle se den när de ankom till huset. Stunden var magisk då grinden överträffade parets förväntningar.

Mäklare med många tjänster på Hisingen

10 jun 2022

Att ta hjälp av en mäklare på Hisingen kan innebära att man antingen ska köpa eller sälja sin bostad. Eller så ska man kanske sälja en tomt där någon kan bygga.

Niklas hade under en tid letat efter ett hus att bygga. Tomten hade han redan. Men han hade inte kunnat bestämma sig. Det visade sig dock att det var tur, för ödet ville annorlunda. Från ena dagen till den andra hade han träffat sin livskamrat. Eva bodde utanför Stockholm och hade ett toppjobb i stan.

Av den anledningen kom det inte som någon överraskning att hon inte kunde tänka sig att flytta till Göteborg. Inte för att hon hade något emot staden, men hon älskade jobbet på en av de största advokatbyråerna i Stockholm. Så istället för att leta efter hus att bygga, fick Niklas hitta en mäklare som kunde sälja tomten.

Mäklaren gjorde lysande affär

Först kändes det bedrövligt att sälja tomten. Men det visade sig att Evas familj hade en släktgård hon skulle ta över. Ett riktigt fint hus vid havet. Han kunde inte önska sig mer. Niklas hittade en mäklare som kändes rätt. Denne hade massor av idéer gällande hur han skulle kunna sälja tomten för ett bra pris.

De tittade på tomten och mäklaren berättade att de skulle inkludera några olika husidéer i annonsen. Några träd skulle sågas ner och sly tas bort. Allt för att underlätta för den kommande tomtägaren. När allt var ordnat kände Niklas sig nöjd. Han kände på sig att det här skulle gå bra.

Låssmed hjälper dig med låset i Solna

9 jun 2022

Har du en skräck för att bli utelåst? Det är nog inte ovanligt att man känner så. Men räddaren i nöden finns där ute – en låssmed i Solna släpper in dig igen.

Efter en härlig och lång dag i Solna är man minst sagt trött när man kommer hem. Kassarna tynger armarna efter allt shoppande man har gjort, ändå fanns det så mycket mer man hade kunnat köpa. Men nu vill man bara in, lägga från sig sakerna och säga hej till sin kära soffa.

Paniken sprider sig när fingrarna åker ned i fickan och känner att den är tom. Nycklarna, var är nycklarna? Påsarna vänds ut och in i hopp om att de ska ha ramlat ned där. Men ingenstans kan man hitta dem. Vad gör man nu? En så bra dag som denna, ska den verkligen behöva sluta så?

Låssmed i Solna till din undsättning

Visst kan det kännas hopplöst när man tappar nycklarna och inte kommer in. När man inget hellre vill än att komma hem och bara få koppla av. Men det är inte hopplöst, det finns låssmed i Solna som släpper in dig i hemmet igen.

Du som är utelåst, vänd dig till en låssmed. De är specialister på nycklar och lås, och kan lirka upp de flesta lås. Behöver du köpa ett nytt lås kan du även då vända dig till dem. De flesta har försäljning av nya lås och cylindrar. Låssmeden är bra till väldigt många saker.

Kika in hos mäklare i Kumla

1 jun 2022

Visst är det kul att titta på lediga hus även om man inte tänkt flytta. Vem vet vilka möjligheter som kan dyka upp när man kikar in hos en mäklare i Kumla.

Kerstin och Benjamin var ute på biltur och bestämde sig för att åka in och fika i Kumla. De bodde i närliggande Örebro men visste nästan ingenting om grannorten. De blev överraskade över att det var så stort som det var. På väg tillbaka till bilen passerade de ett fönster där bilder på hus visades.

Nyfikenheten hade väckts och de gick in. Mäklaren var hjälpsam och svarade nogsamt på deras frågor. Benjamin undrade vad man kunde göra i Kumla och hon vände på det genom att fråga vad de gillade. Båda var naturälskare och gillade att vandra och cykla när de hade ledig tid.

Mäklare startade en kedjereaktion

Mäklaren lyste upp och berättade om flera naturområden som var perfekta för vandring. När det kom till cykelaktiviteter var Kumla helt rätt. Där fanns allt från cykelleder till downhill- och mountainbikeleder. Efter aktiviteterna kunde man vila ut vid Djupadalsbadet som hade inomhus- och utomhusbassänger, gym och relax.

Benjamin var eld och lågor när de kom tillbaka till bilen. Han hade alltid velat cykla downhill. Här kunde man lära sig den teknik som skulle göra det enklare att bemästra cykeln. Helt plötsligt hade de, utan att ha noterat det, börjat fundera på vilket hus de kunde tänka sig av dem de sett hos en mäklare i Kumla.

Därför ska du ta tidig kontakt med mäklare i Gävle

30 maj 2022

Ta kontakt så tidigt som möjligt med en mäklare i Gävle inför din lägenhetsförsäljning. Hen kan hjälpa dig pricka in rätt tidpunkt att lägga ut annonsen.

Att sälja lägenhet är både lätt och svårt. Lätt, eftersom du generellt inte behöver göra så mycket arbete själv. Det sköter mäklaren. Svårt, eftersom det ändå är du som måste ta alla viktiga beslut. Som när du ska lägga ut lägenheten till försäljning, och vilket bud du ska acceptera.

Samtidigt kan du naturligtvis rådgöra med en mäklare angående allt detta. De som jobbar professionellt med bostadsbranschens svängningar brukar vara bra på att läsa av marknaden. Du gör klokt i att lita på din mäklares omdöme.

Låt din mäklare bedöma marknaden i Gävle

Du kan alltså kontakta en mäklare i Gävle långt innan du faktiskt tänker sälja din lägenhet. Det är lika bra att etablera en relation tidigt i processen. Om mäklaren vet att du planerar att sälja kan han eller hon hjälpa dig pricka in en pristopp. Det vore synd om du tog kontakt med mäklaren precis efter att priserna börjat sjunka.

Din mäklare kan också be dig att gå lite långsammare fram med dina planer. Om han eller hon säger att det är bättre att vänta till hösten eller våren med att sälja en lägenhet i ditt område så är det sannolikt sant. Mäklarfirman är nämligen precis lika intresserad av att ni ska få ut ett högt försäljningspris för lägenheten som du är.

Solceller Västerås - en bra lösning?

24 maj 2022

Fler och fler har börjat inse att solceller har enorma fördelar. En ganska färsk undersökning visar att just solceller är den investering som flesta privata villaägare är intresserade av att ta - något som säger en hel del. Frågan är dock om det handlar om en sund investering? Kan exempelvis solceller i Västerås vara en bra idé eller handlar det om stora pengar för liten effekt? Nästan uteslutande så skulle vi säga att solceller i Västerås är en bra investering att ta.

Det senaste året har knuffat många villaägare över kanten. Man har gått från drömmar till handling. Elpriserna steg med så mycket att regeringen tvingades införa subventioner för att svenska villaägare skulle klara sig. Det visade att vi inte kan förlita oss på att alltid ha ett lågt pris för el och att omvärlden i allra högsta grad bestämmer över våra plånböcker. Genom att investera i solceller i Västerås så kan du göra dig oberoende av omvärldens priser. Du producerar egen el snarare än att betala för el producerad av andra.

Solceller producerar ett överskott

Och, det handlar dessutom om att man i många fall producerar ett överskott som går att sälja vidare. Det senare är svaret på en viktig fråga och en farhåga många har gällande solceller. Hur fungerar dessa på vintern? Klart är att solceller i Sverige kommer att producera mindre el under vår mörka vinter. Lika klart är dock att de kommer att producera ett stort överskott under sommaren - då solen lyser nästan dygnet runt.

Detta skapar en situation där solceller i Västerås kan ge en villaägare ett överskott under sommaren och där detta kan säljas vidare - för att sedan köpas tillbaka, ytterst förmånligt, under vintern. I grunden så har vi ungefär lika många soltimmar per år som exempelvis Tyskland.

Undersök dina möjligheter för solceller i Västerås

Man ska emellertid också vara medveten om att solceller inte är för alla. Läget är avgörande för effekten och likaså gäller för exempelvis takets lutning och storlek. Ett villatak som ligger i ett sydligt läge har bättre förutsättningar för solceller än vad motsvarande tak i ett nordligt läge har. Detta gör att en undersökning och en professionell beräkning krävs innan man tar steget.

Genom att kontakta ett företag för detta så får du snabbt och enkelt reda på hur just dina förutsättningar för solceller ser ut - och om det exempelvis finns andra alternativa lösningar som kan finnas tillgängliga. Klart står att solceller är ett väldigt bra sätt att slippa vara nervös inför en elräkning - och att man samtidigt också gör miljön en stor tjänst. Undersök dina möjligheter redan idag. Framtiden är redan här! Läs mer om solceller på denna hemsida: https://solarinvest.se

Dörrautomatik kan göra livet enklare i Stockholm

12 maj 2022

Dörrautomatik skulle vara en befrielse på många arbetsplatser i Stockholm där människor ofta passerar med mycket i händerna, som restaurangkök och receptioner.

Har du svängdörrar hemma, eller? Tänk så härligt det vore att faktiskt kunna svara ja på den frågan, som ofta ställs lite irriterat när du inte stängt dörren efter dig. Genom att installera dörrautomatik kan den drömmen faktiskt besannas. I alla fall på ett ungefär.

Fast det kanske inte är motiverat att installera dörrautomatik i ditt hem. Det brukar sällan behövas där, såvida inte du har särskilda skäl för att sätta in dörrar du inte behöver hålla upp eller öppna manuellt. Men på platsen där den sura kommentaren om svängdörrarna fälldes, kan det faktiskt vara på plats med ett dörrbyte.

Dörrautomatik ger effektivare arbetsplatser i Stockholm

Särskilt platser där människor ofta passerar med mycket i händerna är dörrautomatik en riktig befrielse. Det kan vara på väg in och ut från ett restaurangkök, eller in till receptionen på ett företag i Stockholm som tar emot mängder av bud varje dag. Att slippa trassla med besvärliga dörrar med händerna fulla skulle uppskattas av både medarbetare och kunder.

Du som vet med dig att det ofta uppstår irritation över dörrar på ditt jobb bör ta ett snack med din chef och se om det inte går att installera dörrautomatik på de besvärligaste passagerna. Du kan också prata med det fackliga skyddsombudet på arbetsplatsen. För era besvärliga dörrar kan faktiskt utgöra en säkerhetsrisk, beroende på vad det är för gods som ska transporteras genom dörren. Läs mer om en bra dörrautomatik här: www.dörrautomatikstockholm.se 

Hemstädning i Nacka för många tillfällen

11 maj 2022

Är livet för mycket och alla måsten gör att hemmet ser ut som ett bombnedslag? För många är hemstädning i Nacka den perfekta lösningen för ett enklare liv.

Katrin försöker verkligen att hålla ordning hemma men av någon anledning får hon inte till det. Skammen gör att vänskapskretsen minskat. Hur ska hon kunna bjuda hem någon som det ser ut? Hon önskade mer än något att det plötsligt skulle dyka upp oväntade besök. Men hon hade visat på olika vis att hon inte ville ha hem någon.

När hon fyllde tjugo fick hon en storstädning i födelsedagspresent av sin mamma. Först hade hon tvekat. Ville inte ha främlingar i sitt hem. Men efter att ha hört att städfirman där presentkortet köpts var väldigt diskreta tog hon mod till sig och bokade in dem.

Livet började med hemstädning i Nacka

Efter storstädningen kändes det som Katrin plötsligt kunde andas igen. Det kändes fantastiskt. Men snart kom oron tillbaka när hon insåg att det inte skulle hålla länge. Kunde redan se besvikelsen i mammans ögon. Då tog hon beslutet. Hon kontaktade städfirman igen och hörde sig för om kontinuerlig hemstäd i Nacka. En person från företaget kom hem. De gick igenom lägenheten och vad hon ville ha hjälp med.

Efter första städningen ringde hon en väninna och frågade om hon hade lust att komma och smaka på bullarna som snart skulle tas ut ur ugnen. Katrin kände hur det bubblade i kroppen av iver. Varför hade hon väntat så länge med att boka städning?

← Äldre inlägg