Blogg

RSS

Flyttstädning i Uppsala för den som behöver

9 Nov 2022

Det blir allt vanligare att beställa flyttstädning i Uppsala. Där bor många studenter som kan behöva ett handtag när det gäller städning vid avflyttning.

Har du studerat en tid i Uppsala och ska flytta därifrån? Då kan det vara en fördel att beställa flyttstäd. Den dag man tar examen och behöver flytta är det viktigt att få koncentrera sig på sin framtid. Att överlåta flyttstädning till ett företag i Uppsala är därför en självklar sak för många.

Kanske tänker du att en flyttstäd inte är värd att betala pengar för. Du kan ju göra det själv. Men med facit i hand kanske du tänker om. Det ska se ut som om det var helt nytt i varje litet skrymsle och i alla vrår. Vill du veta mera kan du kolla upp alla regler och föreskrifter som finns.

Professionell flyttstädning i Uppsala

Medan du som studerande funderar på din framtid och hur du ska försörja dig finns det de som redan har gjort sitt val och arbetar heltid med flyttstädning. Det är då man kan kalla sig proffs. En sådan person har full kontroll över vad som ska göras och arbetar ofta i team för att det ska gå undan.

Det är ju inte alltför sällan en person ska flytta ut ena dagen och en annan väntar på att få lov att flytta in samma dag eller dagen därpå. Då är det ingen tid att förlora. En flyttstädning tar flera timmar av idogt skurande, fejande, dammande och putsande.

Företag specialiserat på asbestsanering i Västerås

7 Nov 2022

Ska man riva eller renovera ett äldre hus kan man först behöva låta sanera det från asbest. Det gör man genom att anlita en expert på asbestsanering i Västerås.

Asbest är värmetåligt och isolerar bra mot både kyla och ljud. Därför användes det flitigt i olika typer av byggmaterial under nittonhundratalet. Men 1980 förbjöds asbest eftersom flera av dem som arbetat med materialet drabbats av lungcancer och avlidit. Asbest finns kvar i många byggnader runt om i Sverige men är inte farligt förrän man börjar riva i det.

När man river ut byggmaterial som innehåller asbest frigörs det små mikroskopiska partiklar. Det är dessa som är farliga att inandas och som kan ge upphov till cancer. Ska man riva eller utföra en renovering av en byggnad måste man först ta reda på om det finns asbest. Det gör man genom att anlita ett företag som är experter på asbestsanering.

Så utför man en asbestsanering

Vill man ha hjälp med asbestsanering i Västerås ska man anlita ett företag som är certifierat. Då kan de även hjälpa till med att ansöka om det tillstånd som behövs inför saneringen. De som sedan utför saneringen har särskild utbildning för detta och använder speciella skyddskläder och andningsmasker som filtrerar inandningsluften.

En asbestsanering måste ske i ett slutet rum med luftslussar. Detta för att asbestdammet inte ska spridas och kontaminera annat byggmaterial eller riskera omgivningens hälsa. Det byggmaterial som innehåller asbest packas sedan ner i slutna behållare som tydligt märks med innehåll och sedan transporteras till deponeringsanläggningen.

Att upprätta ekonomisk plan för BRF

6 Nov 2022

Att ha en god koll på finanserna innebär att ha en fungerande budget. Därför gör man upp en ekonomisk plan för BRF för att säkerställa ekonomisk stabilitet.

Det finns många intressenter när det gäller bostadsrättsföreningar. Hyresgästerna ska känna sig trygga med ekonomin i en BRF och de vill att hyror håller sig på en normal nivå, så att det inte sker alltför dramatiska höjningar. Leverantörer vill vara säkra på att få betalt, och byggfirmor vill därför ha lite koll på en BRF där de ska göra stora jobb.

Det är självklart att BRF:ens ekonomiska plan måste ändras när det sker stora förändringar, som till exempel att man gör en stor tillbyggnad med många nya lägenheter. En ekonomisk plan registreras hos Bolagsverket, så det finns därigenom en funktion för kontroll när det gäller BRF.

Ekonomisk plan med konsulthjälp i BRF

Styrelsen i en BRF behöver inte kunna allt. När det gäller ekonomi och juridik är det mycket bättre att anlita en konsult. Då har man också fördelen att en utomstående och kunnig person har granskat aktiviteten i en BRF, och styrelsen har ryggen fri. Inför hyresgäster och andra intressenter är det lätt att referera till sin konsult.

När man anlitar en konsultfirma vet man att de oftast har en mycket stor kunskap inom sitt eget företag, och både jurister och revisorer är specialister på lagstiftningen. Som ledamot eller ordförande i en BRF vet man att alla regler följs, och att sakkunniga experter har granskat utbyggnader och större förändringar.

Se att luften är duglig med en OVK besiktning i Göteborg

4 Nov 2022

Det finns olika bestämmelser kring hur ofta man ska göra en OVK besiktning i olika byggnader. Den är viktig att göra och det finns proffs i Göteborg som gör den

Det är roligt hur vi människor funkar, vi har höga krav på vår vardag. Vi ska äta bra och närproducerade saker, helst av allt ska de vara EKO-behandlade. Vi tänker på vilket smink, eller vilka ansiktskrämer man använder sig av, för det måste vara bra för huden. Vi tänker på kläderna vi har på oss.

Allting spelar roll och man tar det på stort allvar, men en sak glömmer allt för många bort. Det är att kontrollera så att luften är bra. Medan du har gått och köpt dyra, fina och bra saker för att göra både dig och miljön en tjänst, så glömmer du helt bort något av det viktigaste, att se över ventilationerna.

Det är krav på OVK besiktning i Göteborg

Ventilation bör det finnas i varenda byggnad och den är något man bör kontrollera med jämna mellanrum. För byggnader som sjukhus, skolor, lägenheter så finns det bestämmelser om att göra OVK besiktning. Det innebär att man kontrollerar så att hela systemet i byggnaden har fungerande ventiler.

En OVK besiktning får bara göras av de som har befogenhet att göra det. I Göteborg hittar man människor som kan göra denna besiktning. Det finns regler kring hur ofta man ska göra den, det kan variera beroende på vad för typ av byggnad det är. Läs mer om OVK besiktning på denna hemsida: ovkbesiktninggöteborg.se

Trapphusrenovering - Frågor och svar

29 Oct 2022

Vad ska man egentligen tänka på vid en trapphusrenovering, vilket företag ska man anlita och finns det några fördelar utöver att det blir snyggare? Vi tänkte här gå igenom lite kring renovering av trapphus och vi gör detta genom att ställa några vanliga frågor och ge svar på dessa - enligt följande:

Varför en trapphusrenovering?

Renovering av trapphus kan göras av flera skäl. Dels så handlar det om en viktig del av underhållet. Få ytor slits på samma sätt - och varje dag - som ett trapphus. Genom att renovera det så skapar man en mer inbjudande atmosfär och det leder till ökad trivsel och bättre grannsämja.

Dels så handlar det även om att man genom en trapphusrenovering ökar värdet på fastigheten. Många väljer även att modernisera i samband med en renovering. Något som kan innebära ny el, energisparande belysning samt digitala anslagstavlor som skapar tydligare information. Det finns många skäl och alla dessa bör också ses som klara fördelar!

Vilket företag ska vi välja för en trapphusrenovering?

Ett tips är att, åtminstone vid större ingrepp, välja ett specialiserat företag som erbjuder totalentreprenad. Det ger bättre kontroll och det leder ofta till både lägre kostnader och effektivare arbetsgång. Kompetens är naturligtvis viktig och rådet är att alltid vara noggrann med att kontakta referenser innan man går vidare. Var har företaget arbetat tidigare och hur nöjd är dessa kunder med sin renovering av trapphus? Kolla upp!

Vi har en äldre fastighet - kan man renovera i den?

Ja, men då krävs en varsam hand. En viktig del i en trapphusrenovering handlar om att bevara och respektera den inneboende känslan i fastigheten - och anpassa renoveringen efter den arkitektoniska stil som finns. Det går att exempelvis göra detaljmålning och stuckatur även idag, men det krävs då också ett företag som har vana av detta. En renovering av trapphus i en äldre, mer unik fastighet, kräver lite högre kunskaper och kompetens av utföraren. Kom i kontakt med en sådan via denna hemsida: www.trapphusrenoverarna.se

Skaffa regelbunden städning i Stockholm

22 Oct 2022

Du som bor i storstaden och tycker att städning är betungande har tur. Det finns många bra städfirmor och det är så enkelt att beställa städning i Stockholm.

Kanske vill du ha städat i ditt hem, eller på ditt kontor, eller i garaget. Det finns gott om städhjälp att anlita, men det är viktigt att den som jobbar har en schysst lön och vettiga villkor. Då behöver du inte tänka att du utnyttjar en piga, för du anlitar en hantverkare. Du får RUT-avdrag på tjänsten och den som jobbar hos dig betalar skatt.

Du ska förstås anlita en städfirma, som tar hela personalansvaret, och då har du bara en faktura att betala. Det kan inte bli enklare att få hemstädning i Stockholm. Sedan gör ni upp ett schema för vilken rengöringsfrekvens du önskar på toalett, fönster, golv och badkar. Allt görs ju inte på samma gång.

Städning med vissa intervall

En barnfamilj behöver mer hjälp än en ensamstående pensionär, för det blir helt enkelt smutsigare ju fler man är. Det är också fler rum att städa. Barnen behöver mycket tid med sina föräldrar, så när arbetsdagen är slut är det skönt att komma hem till ett rent hem.

En äldre person som inte orkar att städa kan ändå unna sig lyxen av ett välstädat hem om man anlitar någon för professionell hemstädning i Stockholm. Schemat för städningen varierar mycket, och en pensionär som har hund eller katt kanske prioriterar dammsugning av mattorna varje gång. Det är helt individuellt vad just du behöver.

Relining Stockholm - ett bra alternativ!

20 Oct 2022

Dags för ett stambyte i Stockholm och allt vad det innebär? Ett stambyte innebär att man har en tid framför sig fylld av problem. För att kunna byta ut stammarna inne i fastigheten - eller i villan, om du är privatperson - så måste man gå genom badrumsväggarna och vissa golv. Det handlar om ett projekt som kan ta några månader.

En BRF i Stockholm kan tvingas leva spartanskt och exempelvis dela dusch och toalett under en viss tid. Dessutom är ett stambyte dyrt. Det man ska vara medveten om är att det idag finns ett bra alternativ till ett stambyte. Detta i form av en relining i Stockholm.

Vad är då en relining i Stockholm? Man kan förenklat säga att det handlar om att gjuta nya stammar inuti de befintliga. Anlitar du ett företag för relining i Stockholm så kan de anställda där gå in i stammarna - utan att riva väggar och golv - och spruta in epoxiplast i dessa. Plasten i fråga härdar och detta innebär att man får nya stammar på insidan av de befintliga stammarna. Det fina med en relining i Stockholm är att det handlar om ett projekt som tar några dagar och om att det dessutom är avsevärt mycket billigare än ett stambyte. Att man utöver detta slipper se sitt hem förvandlas till en byggarbetsplats är ytterligare en enorm fördel.

Hitta rätt företag för en relining i Stockholm

Det är alltså långt ifrån en slump att relining kommit att bli ett väldigt populärt alternativ till ett stambyte. Men, det finns också saker att tänka på. Populariteten i kombination med att tekniken är relativt ny har gjort att många nya företag riktat in sig på området. Vissa av dessa håller inte den klass man har rätt att förvänta sig.

Ska man ge ett tips i detta så handlar det om rutin och erfarenhet. Hur länge har företaget erbjudit relining som tjänst - och kan man ge referenser från tidigare kunder, gärna långt bak i tiden? Kolla även upp exempelvis med Skatteverket och Kronofogden om det finns några anmärkningar där. Som beställare ska du även se till att garanti finns i avtalet. En relining i Stockholm ska hålla i - minst - 30 år.

Mäklare värderar efter marknaden i Sollentuna

16 Oct 2022

Mäklare i Sollentuna vet precis hur man värderar ett boende just i Sollentuna. Bra för dig som vill vara säker på att inte drömma för stort om ditt nästa hus.

När det är dags att köpa ett nytt boende behöver du först vara säker på hur mycket du kommer få ut för ditt gamla. Ändå är det svårt att vänta tills efter försäljning med att köpa nytt. Vad händer om du inte hittar något under tiden mellan försäljning och utflytt? Ska du bo på hotell tills vidare?

Det låter knappast särskilt prismedvetet, även om det är just ekonomin som gör att du egentligen behöver veta slutpriset på förra budgivningen innan du ger dig in som köpare i nästa. En lösning på problemet är att vända sig till en mäklare som är riktigt säker på det där med att förutse och bedöma marknadspriserna.

Mäklare ger dig ovärderlig information inför ditt nyköp

Självklart ska du vända dig till en mäklare som kan värdera bostad i Sollentuna. Ofta erbjuder mäklare kostnadsfria värderingar med no strings attached, vilket innebär att du kan kolla läget med flera mäklare. Då kommer du kunna jämföra deras respektive bedömningar. Rimligen kommer det verkliga slutpriset hamna där de flesta lägger sig.

Att anlita flera mäklare som värderar din bostad gör också att du kan sålla bort de mäklare som ger ett preliminärt slutpris som sticker ut mot övriga. Sannolikt kommer de mäklare som verkligen kan Sollentuna som område vara de som hamnar närmast det faktiska slutpriset i sina bedömningar. Då kan du känna dig trygg med att köpa nytt, eftersom du vet ungefär hur mycket pengar du har att leka med – och kan anpassa dina drömmar.

Målare från Stockholm gör allt

14 Oct 2022

Att anlita en målerifirma kan innebära mer än att sätta färg på tillvaron. Det finns målare från Stockholm med en betydligt bredare meny att erbjuda kunderna.

När Anders och Berit skulle göra en stor renovering hemma hade de gjort en lista på vilka företag de skulle kontakta för offerter. De behövde flera yrkesgrupper som målare, golvläggare, snickare och elektriker för att kunna iordningställa allt de ville göra. Berit skulle börja med företagen då hon hade kommande dag ledigt.

Anders hade knappt kommit till kontoret innan han fick sms från sin fru där hon bad honom ringa henne, vilket han gjorde. Det visade sig att hon hittat ett företag, eller rättare sagt ett måleri, som kunde göra alla de saker som de önskade. Snacka om otroligt. De enades om att be någon från företaget komma på besök.

Målare med många färdigheter

Veckan därpå kom en av de anställda för att tillsammans med dem se över vad paret önskade. Efter det skulle densamme göra en offert på hela jobbet och skicka till dem. Berit bad honom att ta med rotavdraget så att de kunde se hur den faktiska kostnaden skulle bli för både jobb och material.

Att få målare och andra hantverkare från Stockholm gjorde fakturan så mycket bättre. Dessutom visade det sig att de var mer effektiva då de överlappar varandra på ett mycket smidigt sätt. Renoveringen gick betydligt smidigare än de hade kunnat hoppas på och de skulle definitivt rekommendera företaget till vänner och bekanta. Se till att du anlitar en målerifirma av klass, så som denna: www.skondalsmaleri.se

Luftvärmepump Båstad - gör rätt val

8 Oct 2022

Funderar du på att investera i en luftvärmepump i Båstad? Genom att ta den ringa kostnaden så kan du komma att sänka dina årliga kostnader för uppvärmning och energi med mellan 40-60 % och där dessutom värmen som genereras sprider sig jämnt över hela bostaden. Detta förutsätter emellertid att din luftvärmepump i Båstad installeras av rätt företag - och att pumpen i fråga är av god kvalitet. Tyvärr finns all anledning att ta just dessa frågor på allvar.

Vad gäller installation av en luftvärmepump så tror många privatpersoner att man kan sköta den delen på egen hand. Sanningen är den att man måste anlita ett auktoriserat företag. Detta då en luftvärmepump innehåller F-Gas och detta innebär att det måste ske en professionell installation - utförd av en kyltekniker. Detta både av miljömässiga och säkerhetsmässiga skäl. Således så kan du inte köpa en luftvärmepump i Båstad och på egen hand installera den utan att bryta mot lagen. Men, även om detta skulle vara möjligt så handlar det om att en professionell installation är en garant för framtida effekt och för en optimerad värmepump - utifrån din bostads unika förutsättningar.

Välj en luftvärmepump i Båstad från en etablerad aktör

Det första steget är alltså att hitta en auktoriserad kyltekniker för installationen och här är rådet att inte stirra dig blind på priset. Välj en firma som har goda vitsord och kontakta gärna tidigare kunder för att ytterligare skaffa dig en bild av hur företaget arbetar och om de håller den kvalitet de utlovar på exempelvis hemsidan. Givetvis så bör du ta in offerter från flera företag för att skaffa dig ett bättre förhandlingsläge.

Då det kommer till att välja själva luftvärmepumpen så gör vi samma rekommendationer: se alltid över omdömen på nätet och se alltid till att välja bort de billigaste alternativen. Att gå upp några kronor i pris lönar sig i längden och att välja en luftvärmepump från ett erkänt märke - Nibe, exempelvis - ger en enklare skötsel, bättre effekt, lättare service och bättre garantier. Du tar en risk om du väljer en luftvärmepump från en okänd aktör och inte minst gäller detta vid händelse av skada. Kostnaderna för att reparera en sådan kan bli skyhöga som en följd av att reservdelar kan vara svåra att få tag på. Välj en etablerad aktör både för installation och för värmepumpen.

Ekonomisk förvaltning gör företagandet möjligt

30 Sep 2022

När du tar hjälp med ekonomisk förvaltning behöver du inte längre ägna tid åt ditt företags ekonomi. Du kan istället fokusera på att driva företaget framåt.

Många drömmer om ett annat liv. Ett liv utanför ekorrhjulet, där glädjen får ta mer plats och dagarna inte ständigt kretsar kring ett schema som någon annan satt. Trots att både längtan och idéerna finns väljer många att inte starta eget på grund av rädslan för behöva ta hand om företagsekonomi på egen hand.

Idag finns många hjälpmedel och du behöver inte längre vara utbildad revisor som spenderar timmar med miniräknaren i hand och skrivbordet fullt med papper. När du vill ha ett enklare företagande utan att själv behöva ta hand om den ekonomiska biten kan du ta hjälp av en ekonomisk förvaltare.

En ekonomisk förvaltning frigör tid och kreativitet

En kunnig och utbildad ekonomisk förvaltare kan ta hand om både stort och smått. De kan hjälpa dig med att skicka fakturor, ta hand om bokföring, momsredovisningar och utgifter. Allt det där som du tycker känns svårt, tråkigt eller tidskrävande. Så att du får tid över till att driva företaget framåt, nå dina mål och faktiskt njuta.

När du eliminerar det som känns motigt och svårt finns det mer plats för glädje, passion och nytänkande. När hjärnan slipper oroa sig över bokslut och avdrag kan den istället vara kreativ och påhittig. Kanske får du plötsligt snilleblixtar stup i kvarten, eller goda idéer i badkaret? Tankarna låg nog alltid där i hjärnbarken och guppade, men oron och stressen över den ekonomiska biten var i vägen.

Bäst att ta hjälp med golvslipning på Södermalm

29 Sep 2022

Golvslipning av lägenhet på Södermalm är nåt som den händige gärna tror sig kunna göra själv. Uttrycket “det är lätt att vara efterklok” kan dock ha sin plats.

Kent var den där typen som inte gärna tog hjälp med något som han tyckte att han borde kunna klara av att göra själv. Lite småländskt snåla drag hade han nog också ärvt på faderssidan. Nu var det en sak som verkligen behövde göras i lägenheten på Södermalm. Golven behövde slipas.

Han hade grunnat på det ett tag – frågan om han skulle ta hjälp med denna golvslipning eller om han skulle kunna göra det själv. Till slut hade han kommit fram till att han skulle hyra slipmaskin och fixa det på egen hand. Han var trots allt hyfsat händig.

Golvslipning är kanske inte så enkelt ändå

När dagen var kommen, alla möbler var utburna och slipmaskinen hade hämtats så stängde han in sig i vardagsrummet. Han lät till och med sambon tejpa för dörrspringorna från utsidan. Hon fick därefter stå ut med ljudet av slipmaskinen medan han höll på. Kent själv hade åtminstone hörselkåpor på sig.

Det tog dock väldigt lång tid. Sambon hade för länge sedan börjat undra vad som egentligen hände där på andra sidan dörren när ljudet plötsligt tystnade och tejpen fläktes upp. Ut kom Kent, svettig och dammig. “Du”, sa han, “det skulle kanske inte vara någon dum idé ändå att anlita ett proffs för att slipa golven. Alternativet är att lägga heltäckningsmatta.” Se till att kontakta en golvslipare här: golvslipningsödermalm.se

Sälj inte – renovera din lägenhet i Stockholm

25 Sep 2022

Renovera lägenhet är en bra idé i Stockholm just nu. Det är värre med att sälja för tillfället. Fixa så att er nuvarande lägenhet blir drömboendet istället.

I dag när bostadspriserna bara sjunker och sjunker, kan det vara idé att renovera lägenheten istället för att sälja den. En bra byggfirma kan enkelt förvandla en för liten lägenhet till en dito med tillräckligt många rum. Ofta är det bara att sätta upp en vägg.

Eller så kan de riva en vägg, och ge er den ljusa och luftiga känsla ni egentligen har drömt om när det kommer till lägenheter. Det där som ni hade tänkt köpa nästa gång, när ni skulle kunna ta ännu ett kliv framåt i bostadskarriären. Men ni behöver inte mista den känslan i boendet, bara för att det inte är läge att sälja just nu.

Genom att renovera er lägenhet får ni ert drömboende ändå

Genom att renovera lägenhet i Stockholm kommer det kännas mindre tråkigt att inte kunna flytta precis när ni vill. Många menar att det är en mycket dålig idé att sälja lägenheter just nu, särskilt om det inte var så länge sedan som lägenheten i fråga köptes. Tiden då bostadspriserna steg stadigt för varje säsong är förbi.

Men det är alltså inget att gråta över. Så länge som ni har kvar lägenheten har ni ju någonstans att bo, och det är det inte alla som har. Och säkert kan ni fixa till den så att den blir precis så ni vill ha den. Konsultera er byggare om hur ni bäst transformerar er lägenhet till ert riktiga drömboende.

Dags att byta passersystem till er BRF?

24 Sep 2022

Med ett nytt modernt passersystem till er BRF kan säkerheten ökas och tillträdet göras smidigare för de boende. Välj mellan kod, kort eller mobilstyrning.

Att äga en bostadsrättslägenhet innebär alltid att vara med i en förening - en bostadsrättsförening. Det är föreningen - dess styrelse och medlemmar - som fattar alla beslut kring fastigheten. Många tänker kanske inte så mycket på detta utan bryr sig bara om att de har en bostad. Att gå på möten och vara med att ta beslut vill man helst undvika.

Som tur är finns det oftast andra som är villiga att ta hand om styrelsearbetet. För dem gäller det att göra investeringar som är anpassade efter budget. Det finns säkerligen alltid underhåll som måste göras. Men ibland behöver man också göra större investeringar som kan vara viktiga både för de boendes trygghet och för att föreningen ska fortsätta att vara attraktiv för nya köpare.

Modernt passersystem för BRF

Oavsett om du sitter i styrelsen eller bara är en vanlig medlem så bör du fundera på om det är dags att skaffa ett nytt passersystem till er BRF. De system som ofta finns kvar i gamla fastigheter är i regel varken särskilt funktionella eller säkra. Idag finns så mycket annat att välja på - passersystem som kan ge mervärden.

Med ett nytt digitalt passersystem kontrolleras åtkomsten till gemensamma utrymmen som tvättstuga, källar- och vindsförråd på ett säkrare sätt. Istället för traditionella nycklar som lätt kan komma på avvägar kan man ha system med kodlås, nyckelkort eller styrning med hjälp av mobiltelefon. Kontakta en leverantör för att höra mer.

Säkerhetssystem - välj rätt till ditt hem

22 Sep 2022

Upplever du att samhället blivit råare och hårdare? Det är en bild som delas även av andra. Faktum är att Sverige aldrig tidigare upplevt exempelvis så många dödsskjutningar som under senare år och att det även i skuggan av detta skett ökningar av andra brott. Det handlar om att man måste säkra sig själv och det egna hemmet mot exempelvis inbrott. Genom att investera i ett säkerhetssystem kan man förvandla det egna hemmet till en stabil borg.

Att exempelvis inbrott kommit att öka handlar om en ödesdiger kombination av att polisen saknar resurser och att de helt enkelt måste prioritera andra, grövre brott. För en drabbad så blir detta naturligtvis ett dråpslag: man kan se att ett ärende avskrivs nästan i samma stund som en anmälan kommer in.

Detta vet givetvis tjuvar om - och de utnyttjar det hål som finns. På det stora hela så krävs mycket för att man ska åka fast om man gör ett inbrott hos en privatperson eller hos ett företag. Detta ställer å sin sida krav på säkerhetstänk hos gemene man.

Ett säkerhetssystem ger trygghet

Kan man inte lita på lagen så måste man vidta andra åtgärder och här handlar det primärt om att investera i ett säkerhetssystem. Hur detta sedan ser ut är upp till var och en. För vissa så räcker det med ett välutvecklat larm som kopplas mot det företag man anlitat.

En annan vanlig lösning inom säkerhetssystem idag handlar om kameror och om kameraövervakning av både egendom och hus. Detta kostar lite mer, men det ger även en fördel i att man i efterhand ges goda möjligheter att identifiera brottslingen och där man, genom detta, kan förenkla polisens arbete markant. Kombinationen av larm och kameror är också vanligt om man ser till moderna säkerhetssystem.

En annan viktig detalj i detta handlar om det preventiva och rent förebyggande: ser man saken ur en brottslings ögon så kommer denne att vackla om hen vet att det finns exempelvis larm och kameror installerade. Effekten av detta ska inte underskattas och ett råd är att alltid sätta upp synliga exempelvis klistermärken som visar att lokalerna - eller hemmet - har ett säkerhetssystem. Detta kan definitivt få en tjuv på andra tankar. Mer om kameraövervakningsystem kan du läsa här: https://www.svesabsecurity.se/

← Äldre inlägg