Anledningar till att skaffa ett bubbelbadkar

Bubbelbadkar låter kanske krångligt och dyrt att installera. Men faktum är att ett bubbelbad inte behöver vara särskilt dyrt. Det får ofta plats där ett vanligt badkar annars hade stått.

Låt oss först och främst reda ut oklarheterna mellan ett bubbelbadkar och en jacuzzi. Jacuzzi är ingen särskild typ av bubbelbadkar utan ett företag som på 60-talet uppfann massagebadkaret. Idag finns det flera olika tillverkare som jobbar under olika varumärken. Ett bubbelbadkar kan alltså vara en jacuzzi. Det som särskiljer bubbelbadkaret från ett vanligt badkar är det cirkulerande vattnet som masserar kroppen genom roterande munstycken. Ett bubbelbad har också kompressorer som skapar bubblor och ger en skön och avslappnande känsla. Ett bubbelbadkar är ofta enkelt att installera och behöver inte nödvändigtvis kosta multum. Med ett bubbelbadkars avslappnande effekt kan man och fly den stressiga vardagen en stund.

Bubbelbadet – en flykt från verkligheten

En bra anledning till att skaffa ett bubbelbadkar är dess förmåga att förvandla badrummet till ett spa. Ett bubbelbad ger inte bara en avslappnande känsla utan har många andra positiva effekter på kroppen. Bland annat förbättras blodomloppet, för det varma vattnet tillsammans med jetstrålarna får hjärtat att pumpa runt 35 % mer blod. En annan fördel är den renande effekten. Genom jetmotorerna och det varma vattnet masseras kroppen och detta ger en lymfdränerande effekt där avfallsämnen och vätska bryts ner. Alla som någon gång suttit i ett bubbelbad har känt den känsla av välbefinnande som detta ger. Just den känslan är den kanske absolut största anledningen till att skaffa sig ett bubbelbadkar. I ett bubbelbad frisläpps nämligen ett hormon som ger en känsla av eufori.

Kostnad och installation

Bubbelbadkaret har länge ansetts som en lyxprodukt, och därför är det ofta helt uteslutet för många som lever med en normal inkomst. Men faktum är att bubbelbadkaret blir allt vanligare, eftersom det på senare tid blivit betydligt billigare att både installera och driva. Ett bubbelbadkar kan kosta allt mellan 10 000 – 100 000 kronor i inköp och ungefär 20–30 kronor per timma att driva. För att installera det behöver man anlita en elektriker men inte alltid en rörmokare. Det beror helt på om man beställt ett kar med blandare eller ej. Är man intresserad av att få ett kar installerat, bör man först rådfråga en expert. En sådan kan hjälpa en att se vilka möjligheter som finns i badrummet och sedan ta fram förslag på ett bubbelbadkar anpassat efter ens budget. Vi tipsar denna sida för badrumsinredning: https://www.badrumgöteborg.biz

19 May 2020