Anlita arkitekt för större renoveringar

Vi renoverar som aldrig förr. Särskilt gäller det badrum och kök. Att renovera själv kan vara svårt, om man inte har erfarenhet och har gjort det förut. Det finns en och annan självlärd, händig person som lyckas med det svåra konststycket. Att renovera vanliga sovrum, eller vardagsrum är inte så svårt om man har något hum om hur man tapetserar, målar eller slipar om golv. Däremot är det svårare med hela kök och badrum.

Riskera inte bygga in fukt

Särskilt badrum är förenat med en risk om man inte vet hur man gör. Där är det viktigt att det blir rätt, då mycket fukt och vatten plaskar omkring där. Ska du göra en stor renovering av ditt badrum är det bäst att rådfråga en arkitekt om hur du kan göra, och sedan anlita en fackman för våtutrymmena. Gör du det själv och det sedan blir fel på något sätt, kan det hända att din försäkring inte täcker skadan, och då måste du kanske riva ut allt och göra om jobbet. Det kommer att kosta mer än att anlita en fackman från början. Även hantverkare kan ju begå fel. Sedan finns det mindre nogräknade hantverkare, och sådana som inte är så duktiga. Begär referenser om du är osäker på hantverkarens kunnighet.

Anlita alltid en professionell elektriker

Ska du dra om elledningar bör du anlita en elektriker. I princip är det bara lösa sladdar som man dra om. Allt som sitter fast i väggarna måste en utbildad elektriker göra. Det samma gäller uttag för maskiner. Då är det bäst att anlita en elektriker. Elektricitet är farligt och en väldig kraft som kan skada om man gör det på ett felaktigt sätt.

Renovera kök är svårt på egen hand

Köket har också mycket vatten som ska byggas på så sätt att inte huset skadas. Dels har vi värme och vatten som ska byggas på rätt sätt. Tittar du i broschyrer och önskar dig ett särskilt kök, blir man säkert sugen. Men passar köket i ditt hus? Då är det bäst att även här anlita en arkitekt som kan ge råd om hur du på bästa sätt kan lägga in ditt kök som passar in i ditt unika hus och för era särskilda behov. Läs vidare här om arkitekt i Stockholm.

Vill du ha en ny altan?

Vill du bygga altan? Även här har du möjlighet att anlita en arkitekt för bästa altanen. Även altaner kräver bygglov, om de sitter invid fasaden. Bygger du en altan utanför huset, krävs inget bygglov. Många önskar sig altaner som sitter direkt invid köket och, eller entrén. Då förändras fasaden och ett bygglov kan krävas av dig som husägare.

Renovera hus gör huset till ditt

Att renovera ett nytt hus är ett sätt att anpassa det efter de nya ägarna och ett sätt att göra huset till sitt. Inget är vackrare än gamla hus som har renoverats på ett varsamt sätt. Det är också ett sätt att vara miljövänlig, genom att använda de gamla hus som redan finns än i stället bygga nytt. Allt som görs nytt tär mer på jordens resurser än att återanvända det som redan existerar. Även när det kommer till renoveringar kan man använda gammalt material som inte är slitet eller dåligt på något sätt. Särskilt om man har ett nytt hus byggt i gammal stil, kan det vara stor idé att inhandla gamla dörrar, som någon annan inte vill ha, men som är pricken över i:et i ditt hus.

6 Feb 2018