Anlita en arborist för trädbeskärning och trädvård i Stockholm

Har ni en trädgård där ni har tappat kontrollen? Ta hjälp av rutavdraget och anlita en erfaren arborist i Stockholm för att få professionell hjälp med trädbeskärning och trädvård.

Det är lätt hänt att trädgården växer igen och att man tappar kontrollen. Träd mår bra av att beskäras då det gör dem starkare och främjar även fruktproduktionen. Det är en konst att beskära träd, och om man inte har kunskapen bör man anlita en kunnig arborist. Felaktig beskärning kan leda till att trädet drabbas av röta eller till och med dör.

Träd är inte bara vackra att se på, de har även ett ekonomiskt värde. En välskött trädgård med friska och välmående träd kan öka attraktionsvärdet och värdet på huset vid en försäljning. Det finns mycket att vinna genom att anlita en arborist som kan granska träden och även upprätta en trädvårdsplan. Med hjälp av en trädvårdsplan får man kunskap om hur träden ska skötas och när det är dags att beskära dem, till exempel.

Arboristens roll vid trädfällning

Arborister är inte bara experter på trädbeskärning och trädvård, de har även kunskap om trädfällning och diagnostisering av sjuka träd. Om man behöver anlita en arborist i Stockholm kan det vara fördelaktigt att först ta in flera offerter och jämföra priser. Som privatperson kan man även dra nytta av rutavdraget, vilket kan minska kostnaderna betydligt.

Ofta erbjuder arboristen en kostnadsfri besiktning för att bedöma omfattningen av arbetet. Vid trädfällning genomförs även en riskanalys för att bestämma den bästa tekniken för trädfällningen.

9 Aug 2023