Anlita en auktoriserad låssmed

Plötsligt händer det. Man har tappat nyckeln och kommer inte in. Ofta gör man då bara en snabb sökning på mobilen efter en låssmed. Men det gäller att anlita rätt låssmed, annars kan det gå fel.

Husets lås är en del av dess säkerhetssystem och det gäller därför att anlita rätt låssmed. Det finns nämligen många aktörer på marknaden och det är tyvärr inte alla som är seriösa. Den låssmed man väljer att anlita ska vara auktoriserad och medlem i Sveriges lås- och säkerhetsleverantörers riksförbund. Men man ska ändå alltid be om att få se låssmedens legitimation.

Det är lätt att man bortser från dessa saker då man har låst sig ute och snabbt vill in igen. Men det bör man inte då risken finns att den låssmed man har ringt efter är oseriös och kanske tar hutlöst mycket betalt utan att fullgöra sitt arbete.

Så kan man spara pengar

Det bästa är om man redan har gjort sin research och har telefonnumret till en auktoriserad låssmed inlagt i sin mobil. Genom att också välja en låssmed i samma stadsdel eller i närområdet spar man pengar då en låssmed tar betalt per timme, vilket innebär att man även betalar för restiden.

Vill man anlita en låssmed för att byta lås, vilket är vanligt då man är nyinflyttad, kan man först be om en offert. Då arbetet inte är akut som då man har blivit utlåst har man möjlighet att jämföra pris mellan olika låssmeder. Men man får inte glömma att låssmeden man anlitar måste vara auktoriserad.

8 Dec 2020