Anlita en bra hantverkare

En fastighet eller privatvillan behöver kontinuerligt ses över eller renovereras. Tidens tand sliter hårt på allt så det är viktigt att göra något åt det. Kanske behöver du bygga till eller bygga en altan eller ett Attefallshus. För oss som inte är så händiga själva är det klokast att anlita professionell hjälp genom en erfaren hantverkare.

Hitta en bra hantverkare

När man letar byggfirmor är det enklast att göra som alla andra utan kontakter, använd internet. En snabb sökning generarar många träffar i närområdet. Där kan du enkelt få matnyttig information om vad de kan hjälpa dig med. Be om offerter från ett par, tre olika aktörer och jämför deras tjänster och priser. Du kan också kontrollera deras behörigheter och certifikat och be om kundomdömmen.

Många erbjuder ett brett utbud och kommer ofta på ett kostnadsfritt hembesök. Då kan ni i lugn och ro diskutera passande åtgärder utifrån dina krav och önskningar. När man kommit överens med byggfirman skriver man ett avtal det utförligt står svart på vitt vad ska göra och priset. 

Använd ROT-avdraget

I och med statens skattelättnader för byggarbeten i hemmet kan du få en 30 procentig rabatt hos alla seriösa byggfirmor. Man behöver då endast betala 70 % av arbetskostnaden och får dra av 50 000 kronor per person och år om man är över 18 år fyllda och betalar skatt i Sverige. Allt sköts av byggfirman såsom kontakt med skatteverket. Det nya priset bli synligt direkt på fakturan så det är mycket enkelt och smidigt.

Vilka behov har du?

Många arbetar på entreprenad och man kan då få hjälp med alla tänkbara tjänster. Allt med en kontaktperson och på samma faktura. Det kan handla om små renoveringar, helrenovering, golvläggning, bygga till befintligt hus, bygga altaner eller inredningsarbeten.

Det är oavsett viktigt att du tar en tidig kontakt där du beskriver vad du vill ha gjort. Då kan hantverkaren börja planeringen och beställa material och annat som behövs till projektet. Detta är avgörande för att det ska gå att veta hur långt arbetet ska ta innan det är klart.

Det är också viktigt att man har en löpande dialog om det uppkommer problem eller ändringar. Allt för att du ska bli så nöjd som möjligt. Efter att arbetet är klart göra självklart en grundlig besiktning av hantverkaren tillsammans med dig. För att säkerställa att resultatet blivit perfekt och att det stämmer med avtalet innan fakturan skickas ut.

21 Sep 2019