Anlita glasmästare i Stockholm

Fönstren är en av de viktigaste detaljerna när man bygger hus, och det finns många duktiga glasmästare i Stockholm som kan hjälpa dig.

Det är fönstren som verkligen ger karaktär åt ett hus. I alla tider har fönster varit den detalj som arkitekter kunnat laborera med för att ge sina hus ett eget utseende och uttryck. Trender inom fönsterdesign har kommit och gått, men de hus som verkligen har satt sitt avtryck och som vi idag kallar arkitektoniska mästerverk och milstolpar, det är byggnader där man inte kompromissat utan ägnat stor tankemöda åt just fönstren.

Smala fönster på husfasad

Många uttrycksmöjligheter med fönster

När du bygger ditt nya hus ska du därför inte nöja dig med första bästa fönster från ett byggvaruhus. Nej, du ska i samråd med din arkitekt eller med husleverantören verkligen se över vilka valmöjligheter du har när det kommer till fönstren. Med fönstren har du möjlighet att ge ditt hus ett eget uttryck, om det så är sobert, modernt eller experimentellt. Förutom alla de fönster som finns på marknaden kan du också låta specialbeställa fönster från en glasmästare.

Ge ditt nya hus det bästa

Det finns många glasmästare i Stockholm som tillverkar och monterar fönster på beställning. Det är till exempel mycket vanligt att husägare som renoverar ett gammalt hus vill ha fönster i samma stil som tidigare suttit på huset. Dessa gamla fönster tillverkas med största sannolikhet inte längre, och då kan en glasmästare hjälpa till att återskapa dem, med modern glasteknik som gör att fönstren ser precis likadana ut men är överlägsna de gamla fönstren när det kommer till u-värde och hållbarhet.

Det finns inga genvägar till de perfekta fönstren, så gör jobbet ordentligt om du vill att fönstren ska bli sås bra som möjligt. Be din arkitekt att lägga extra krut på fönstren när han eller hon ritar huset, och skicka sedan fönsterritningarna till en glasmästare.

Hitta rätt glasmästare

Att hitta en bra glasmästare i Stockholm är inte svårt, men jämför gärna flera olika alternativ, be om offerter, och försök om möjligt att se exempel på tidigare arbeten. Titta på sajter som reco.se för att se vad tidigare kunder har att säga om glasmästeriet och välj den sm verkar bäst lämpad att tillverka dina nya fönster. Anstränger du dig för att få fram vackra fönster som passar in på ditt hus, och samtidigt väljer en duktig tillverkare och montör, kommer du att tacka dig själv när de nya fönstren sitter på plats i det färdiga huset.17 Oct 2019