Använd uteplatsen i alla väder

Nu är våren snart här och svenskarna vallfärdar till parker, balkonger och uteplatser för att njuta av solen. Vintern har varit lång, kall och mörk och vi behöver verkligen ljuset och värmen för vårt välbefinnande. Det är mycket trevligt och skönt att kunna tillbringa tid ute för till exempel måltider och festligheter eller bara sitta och njuta av solen. Det ger en ökad frihet och livskvalitet med små medel.

Men det är inte alltid det går att vara ute även på sommarhalvåret på grund av regn eller hetta. Många drömmer även om att kunna tillbringa tid på balkongen och uteplatsen även när vädret inte tillåter det.

Gör en inglasning av uteplatsen eller balkongen

Det blir mer och mer populärt med att man låter glasa in sina uterum för att kunna vara där när man vill utan att ta hänsyn till vädret. Men en snygg och effektiv inglasning kan man vara där när man vill. Kompletterar man med infravärme kan man ju faktiskt vara där även på vintern. Det kommer göra att boendet får mer plats i form av ett extrarum. En vacker inglasad balkong eller altan gör att boendet blir mer intressant för köpare och ökar i värde. 

På sommaren kan det bli mycket hett på balkonger och uteplatser vilket gör att det är viktigt med solskydd. Har man en inglasning är det viktigt med en smidig lösning för vädring och att det går att öppna upp fönster. Det finns olika varianter på skjutdörrar och andra lösningar för öppning av fönsterpartier.

Balkonglösningar

Men en snygg inglasning av den egna balkongen höjs boendekomforten och ger mer utrymme. Helt plötsligt kan man använda den året runt. Den skyddar även mot snö och regn samt mot nedsmutsning. Bor man i lägenhet när vägen kommer även bullret att minskas effektivt. Det finns vackra varianter som ger en härlig och luftig panoramakänsla. Det finns en mängd olika lösningar när det gäller skjutbara fönster för vädring och släppa in svalka på sommaren.

Altanlösningar

När det gäller uteplatser och annat i markplan finns det många varianter av fullhöjdsinglasning som ger en exklusiv känsla. Vissa har inte lodräta glasprofiler som gör att det ger ett transparent intryck på fasaden. Man får en snygg och exklusiv panoramavägg. Självklart skyddar det mot väder och vind, som till exempel regn och snö, men även mot grenar, löv och annat skräp som annars brukar blåsa in från trädgården. 

1 Apr 2019