Att hitta en målare i Solna

Solna i sig är en ganska stor stad med sina ca 77 000 invånare. Närheten till Stockholm gör att invånarna i Solna har tillgång till landets förmodligen största tjänsteutbud. Det här gäller förstås inte bara målare. Även firmor inom till exempel bygg, VVS och el finns det gott om i urvalet som boende i Solna kan botanisera bland.

Ett stort utbud kan dock göra det lite svårt att hitta en firma man verkligen känner att man kan lite på. På mindre orter kanske det inte finns så mycket att välja bland, och att de flesta i orten känner till dem som står bakom firman. Så är dock sällan fallet i större städer, eller mindre kommuner som Solna som ligger nära en storstad.

Hör med bekanta i kommunen

Med ca 77 000 invånare känner kanske inte alla varandra i Solna – men nog känner man varandra lite bättre än vad man till exempel gör i Stockholms innerstad. Har du vänner eller bekanta i kommunen är det ett mycket bra sätt att hitta målare på. Är det en god vän som rekommenderar firman kan du känna en stor trygghet i att anlita just dem. En referens från en god vän väger givetvis tyngre än en anonym kommentar om firman du hittar på nätet.

Om du inte vill ringa runt, eller knacka dörr för den delen, är det mycket effektivt att använda sig av sina sociala medier. Lägg ut en post eller uppdatering om hur du letar efter en målare i Solna. Förmodligen kommer du få en rad relevanta förslag. Givetvis kan du anlita målare från andra delar av Stockholm också. De flesta firmor åker gärna en liten bit för att utföra jobbet.

Använd sökmotorer

Många som letar efter en målare eller liknande firma söker helt enkelt på nätet. Det här är mycket snabbt sätt att få fram målare på – men det är också förorenat med vissa risker. Efterforskningar kring firman bör göras – anlita inte bara den första som dyker upp.

Omdömen och betyg

Många sajter finns idag där användare kan ge betyg och omdömen på firmor de anlitat. De här kan vara mycket hjälpsamma, men det gäller att underlaget är någorlunda stort. Ett fåtal kommentarer, oavsett vilket betyg de har, behöver inte säga mycket alls om firman. Är det bara två kommentarer med högsta betyg kan det lika gärna vara ägaren själv. Är det istället två kommentarer med lägsta betyg kan det vara en konkurrent.

Dessa sajter kan hjälpa till i sökandet efter en målare – men ha alltid ett kritiskt öga.

Karttjänster

Många karttjänster finns där du snabbt får fram position på den typ av firma du söker. Söker du alltså på till exempel ”målare Solna”, dyker ett antal prickar upp som markerar dessa firmor. Även här bör dock efterforskningar kring firman göras innan du bestämmer dig för att anlita någon.

Här finns en målare i Solna som du kan vända dig till: www.målaresolna.nu.

15 Feb 2017