Att onlinemarknadsföra en nystartad firma som sysslar med badrumsrenovering

badrum

 

Intresset för badrumsrenoveringar har ökat explosionsartat i Sverige. Förvisso har det givetvis alltid varit intressant att ha ett fint badrum, men på senare år tycks badrummet ha blivit särskilt populärt. Det är ett rum för avkoppling, och även en yta som många värdesätter högt.

I takt med det ökande intresset har tjänstefirmor som fokuserar på badrumsrenoveringar växt. Kanske finns det tillräckligt stor efterfrågan för att ditt företag ska få många, nöjda kunder. Men det gäller då att slå sig in på marknaden på ett eller annat sätt. Här ger vi några förslag på hur man kan göra det.

Google Adwords

Google Adwords är en populär kanal för hantverkare att marknadsföra sig på. Det finns flera fördelar med det. En stark fördel är att du når kunden precis när denne är intresserad av din tjänst, om du till exempel annonserar på sökordet ”badrumsrenovering Haninge”.

Jämför med att till exempel annonsera i en lokaltidning. Av alla människor som ser din annons, kommer det troligtvis vara en relativt liten andel som faktiskt är intresserade av att anlita er för en badrumsrenovering i en nära framtid. Den som däremot söker på ”badrumsrenovering Haninge” har med stor sannolikhet någon grad av intresse för just det.

Facebook

Facebook har blivit en annan populär marknadsföringskanal för företag i alla storlekar. En fördel med kanalen är att man kan ringa in sin målgrupp ganska ordentligt. Det går till exempel att välja att annonsera enbart för gifta män och kvinnor i åldrarna 30 – 55, om man så önskar. När du skapar annonsen ser du hur din potentiella räckvidd uppdaterades, allt eftersom du ringar in din målgrupp.

Det går även att ringa in efter intressen. Kanske väljer ni att annonsera mot användare som har visat intresse för just renovering. Genom att nå rätt personer kan ni öka konverteringsgraden, och förhoppningsvis få en lönsam marknadsföring. Detta har man inte lika stora möjligheter att göra i till exempel Adwords.

Bing

Bing. Det är en ganska liten andel av svenskar som använder sökmotorn, och jämfört med Adwords är det betydligt färre besökare som kan fångas. Samtidigt finns det fördelar med det också – klicken är billigare. I och med att sökningarna är färre kan det dock vara svårt att annonsera på mindre ord, så som just ”badrumsrenovering haninge” till exempel. Det är bättre att försöka fånga in de större orden, till exempel genom att byta ut Haninge mot Stockholm eller Göteborg.

Ju bredare sökorden är, desto sannolikare är det att de inte konverterar lika bra. Annonserar du bara på ordet ”badrumsrenovering” till exempel, men riktar dig mot kunder i Haninge, bör du vara beredd på att majoriteten helt enkelt inte kommer att finnas där. Visserligen går det att avgränsa geografisk plats i viss mån (åtminstone i Adwords), men fortfarande kan det vara svårt att få en god konverteringsgrad, med risken att man betalar för klick i onödan. Använder du Bing kommer du dock ändå få billiga klick, varför det kan bli en god affär ändå.

 

3 May 2019