Att tänka på vid fasadrenovering i Uppsala

En fasadrenovering ökar värdet på fastigheten men den kan även göra att du får lägre energikostnader. Här kommer några användbara tips för dig i Uppsala.

Sköter du om din fasad slipper du problem med fukt och mögel. Men hur ofta du behöver underhålla och måla om din träfasad beror på vilken typ av färg den är målad med. Likaså husets läge och var någonstans i landet du bor. Ett kustnära hus som utsätts för massor av sol och salta vindar behöver få sin fasad målad oftare än ett hus som ligger mer skyddat.

Generellt brukar man säga att en fasad som är målad med slamfärg behöver bättras på vart femte till sjätte år. Men är huset målat med en oljebaserad färg kan det räcka med ommålning vart tolfte år. Men för att exakt veta när fasaden behöver renoveras måste man undersöka den.

Hur mycket kostar en fasadrenovering?

Hur mycket en komplett fasadrenovering i Uppsala kostar beror på hur stor fastigheten är och om en del av virket måste bytas ut. Väljer man att även tilläggsisolera fasaden blir kostnaden så klart högre. Men en fasad som håller kylan ute och gör att värmen stannar kvar inne bidrar också till att sänka energikostnaderna.

Ibland skiljer sig priserna på fasadrenovering mellan olika företag. Därför ska man alltid ta in flera offerter innan man beslutar sig för vem man ska anlita. Men man kan heller inte bara ta hänsyn till priset då det är viktigt att det också är en pålitlig och seriös aktör man anlitar. Be därför också om referenser och kontrollera dessa.

2 Oct 2023