Badrumsrenovering? Var noggrann!

Oavsett vilken typ av renovering man står inför så finns det två stycken nyckelord som ska följas: Noggrannhet och planering. Felet många gör är att man dels stressar upp sig själv och vill bli färdiga någon gång; något som gör att man slarvar och som gör att ödesdigra misstag begås. Det är lätt att förstå också; börjar man se mållinjen framför sig så är det lätt att man trycker lite extra på gaspedalen – med just gällande renoveringar så kan det vara läge att skynda lite långsammare. I synnerhet gäller detta ett område där svensken idag – mer än någonsin – lagt sitt fokus då det handlar om renoveringar; nämligen badrummet.

Fräscht badrum signalerar hög standard

Att ha ett fint, inbjudande och fräscht badrum har blivit synonymt med hög levnadsstandard och varför inte? Vi tillbringar en väsentligt, daglig tid i badrummet och i kombination med att denna tid också är att anse som ren egentid (man får en chans att ladda batterierna, man får lugna ner sig lite och man kan duscha, bada och göra sig klar för dagen ifred) så är en badrumsrenovering i sak verkligen att uppmuntra.

Dessutom så säger ett fräscht badrum väldigt i frågan om hur andra, utomstående, uppfattar det egna boendet också. Något som bevisas av hur marknaden ser ut vid försäljning av bostäder; i synnerhet i- och kring Stockholm. Ett hus i Haninge där en badrumsrenovering genomförts kommer att säljas för ett högre pris än vad ett likadant hus, i samma område men med ett äldre badrum kommer att göras. Här ska vi även nämna köket som en klar prishöjare då det kommer till att sälja med vinst.

Dock och för att återknyta till planeringen och noggrannheten; vid en badrumsrenovering så har man inte råd att göra de slarviga, forcerade misstagen på samma sätt som man kanske har vid mindre projekt. Skillnaden är att varje litet misstag i badrummet på sikt kan få ödesdigra konsekvenser i form av vatten-, mögel- eller fuktskador. Att renovera i våtutrymmen kräver kunskap, det kräver god planering och det kräver – i de flesta fall – professionell hjälp. Vårt råd är faktiskt att man tar det; om inte till allt så åtminstone till några detaljer i projektet. Visst – du kanske har satt kakel i ditt kök; men det innebär inte att du kaklat ett helt badrum. Det är skillnad på att lägga en rak rad och på att jobba från golv till tak; med hörn, med vinklar och med golvbrunnar som stör.

Ta hjälp med din badrumsrenovering i Haninge

Kort och gott; att renovera ett badrum kräver mer kunskap och innehåller betydligt fler fallgropar och risker än vad en vanlig renovering gör. Om vi dessutom återkopplar till Stockholm och huset i Haninge som vi hade som exempel så ska man veta att man har en fördel i att bo i en större stad då det kommer till priset för exempelvis en badrumsrenovering. Detta beroende på den stora konkurrensen och där man som kund kan vända denna till sin fördel rent ekonomiskt.

Följande princip är utmärkt att tillämpa: 1) kontakta så många företag du kan 2) ta in offerter från alla dessa 3) jämför dessa 4) välj bort de dyraste företagen och de absolut billigaste 5) kontakta ett företag och anlita detta (efter att du –via exempelvis referenser – säkerställt kvalitet).

Fem steg som – tillsammans med Rot-avdraget – kan ge dig en väldigt prisvärd badrumsrenovering i Haninge.

15 Dec 2016