Bäst att ta hjälp med golvslipning på Södermalm

Golvslipning av lägenhet på Södermalm är nåt som den händige gärna tror sig kunna göra själv. Uttrycket “det är lätt att vara efterklok” kan dock ha sin plats.

Kent var den där typen som inte gärna tog hjälp med något som han tyckte att han borde kunna klara av att göra själv. Lite småländskt snåla drag hade han nog också ärvt på faderssidan. Nu var det en sak som verkligen behövde göras i lägenheten på Södermalm. Golven behövde slipas.

Han hade grunnat på det ett tag – frågan om han skulle ta hjälp med denna golvslipning eller om han skulle kunna göra det själv. Till slut hade han kommit fram till att han skulle hyra slipmaskin och fixa det på egen hand. Han var trots allt hyfsat händig.

Golvslipning är kanske inte så enkelt ändå

När dagen var kommen, alla möbler var utburna och slipmaskinen hade hämtats så stängde han in sig i vardagsrummet. Han lät till och med sambon tejpa för dörrspringorna från utsidan. Hon fick därefter stå ut med ljudet av slipmaskinen medan han höll på. Kent själv hade åtminstone hörselkåpor på sig.

Det tog dock väldigt lång tid. Sambon hade för länge sedan börjat undra vad som egentligen hände där på andra sidan dörren när ljudet plötsligt tystnade och tejpen fläktes upp. Ut kom Kent, svettig och dammig. “Du”, sa han, “det skulle kanske inte vara någon dum idé ändå att anlita ett proffs för att slipa golven. Alternativet är att lägga heltäckningsmatta.” Se till att kontakta en golvslipare här: golvslipningsödermalm.se

29 Sep 2022