Bättre inomhusklimat med solskydd

Är ditt sovrum alldeles för varmt och kvavt? Eller hindrar ljuset i vardagsrummet dig från att se tv-bild eller dator ordentligt? Ett riktigt solskydd kan hjälpa att lösa problemet!

Hur underligt det än kan låta i vår del av världen kan solsken vara ett stort problem. Under den ljusa tiden av året har vi väldigt många timmar med dagsljus under dygnet. Det är en fantastisk tillgång men kan också ställa till med en del problem i vissa situationer. Ett sovrum ska optimalt sett vara svalt och mörkt för att vi ska få en god sömn. Att gå till sängs i ett sovrum där solen gassat på under hela dagen är nästan otänkbart - det går inte att sova så. På ett eller annat sätt måste vi förhindra att rummet blir för varmt och då behövs solskydd. Likaså är ett vardagsrum inte behagligt att umgås i om det är alltför kvavt.

Olika typer av solskydd, invändigt och utvändigt

Som tur är finns åtgärder att vidta och med lite planering kan vi se till att våra hem förblir varma och ljusa utan att bli för varma och ljusa! Vad för lösningar passar i just ditt hem? Om problemet ligger i att solen ligger på mot sovrumsfönstret timmarna innan sänggång finns flera olika åtgärder man kan ta till. Ett vanligt sätt är att förse hela huset med markiser. De kan ju fällas in och ut efter önskemål och behov eller vara ljusaktiverade. Det är också ett bra sätt att få ditt hem att se trevligt och enhetligt ut. Tycker du att den åtgärden är för omfattande? Det finns en uppsjö av andra material tillgängliga! Plisse- eller lamellgardiner eller vanliga persienner hindrar inte solen från att värma fönsterrutan men är ändå effektiva skydd mot ljus och värme. Rullgardiner kanske de flesta av oss redan använder nattetid men de kan även lämnas nere under dagen.

Skydd mot blekning och överskottsvärme

Inte heller våra krukväxter mår bra av alltför kraftig sol och värme. Hemtextilier bleks onödigt fort och måste kanske t o m bytas. Att skydda hemmet mot alltför starkt solljus är en smart åtgärd som ger en mycket mer behaglig temperatur och ett sunt inomhusklimat. Upplever du problem med värme och bländning inomhus? Ta kontakt med en tillverkare och återförsäljare av solskydd. Tillsammans kan ni gå igenom vilka åtgärder som skulle kunna förbättra situationen. Även utomhus kan det vara vettigt med visst solskydd. Skapa optimala förutsättningar för trivsel i ditt hem!

3 Mar 2020