Bättre samhälle för alla

Vi strävar hela tiden efter förbättringar i våra liv. Förbättringar för framtiden, ekonomin, våra medmänniskor. Så hur skapar man förbättringar i ett samhälle som ska fungera för alla?

Ni hade antagligen blivit trötta om ni skulle sitta här och lära om alla förbättringar man kan göra. Framförallt om man ska höra allas åsikter. Det är bra att ta till sig vad andra säger. Problemet kan vara att människor ofta tycker olika. En sak som är bra för en, kanske inte alls är bra för någon annan. Det är alltid så det kommer att vara, precis som de säger: smaken är som baken – delad. Så har man ett litet samhälle att ta hand om är det viktigt att ni i styrelsen tar besluten. Men såklart fortfarande lyssnar på dem som bor där, vad de känner och tycker. Förändringar kan vara bra.

Hur vill man ha det?

När man köpte in sig i lägenheterna och blev med i BRF då gjorde man det av en anledning. Det kan vara en anledning att man såg att man kunde gå plus på det, eller att man ville vara med och hjälpa människor att få sina drömhem. Skapa ett trevligt litet samhälle för några familjer där alla helst funkar tillsammans. Med er i styrelsen som håller koll på allt. För att ni inte ska behöva jobba ihjäl er har ni också hjälp vid sidan om. Det är ett stort ansvar att ha en massa fastigheter som man hyr ut. Ska man dessutom hinna med sin familj, ett liv och ett annat jobb på sidan kan det vara snålt med tid.

Strävar efter förbättringar

Jämt vill man förbättras, man vill ha alla nöjda och glada. Man vill hålla det ekonomiskt och få ned på utgifter om det går. Det gör det bättre för alla. Så att installera solceller i en BRF är inga problem. Det är många som gör det i dag. Det är en stor vinst att göra det, så häng på och gör det ni med. Med solceller får ni ned kostnaden rejält mycket. Så länge det finns energi i solcellerna betalar ni ingen el eftersom ni får den därifrån. Ni tar helt enkelt hem ett företag som installerar solpanelerna till er. Ju mer man köper, desto bättre pris får man. Vill man ha ett kostnadsförslag kan man alltid ringa och prata med företaget innan. Med solceller tar ni ett steg i rätt riktning mot en billigare elförbrukning.

29 Jul 2021