Be en mäklare att värdera er bostad inför ett eventuellt lånelöfte

Har familjen vuxit? Behöver ni större bostad? Eller är det precis tvärtom? Oavsett om ni vill köpa eller sälja så finns det duktiga mäklare i Täby som vet allt om dagens bostadsmarknad.

Att sälja eller köpa en bostad är en viktig och stor sak i ens liv. Har man väl bestämt sig för att sälja sin bostad är det bra att ta reda på hur mycket man kan få för den. Detta vill också gärna banken veta ifall man behöver ett lånelöfte vid köp av ny bostad. Det ger också en hint om hur mycket man själv kan lägga på en ny bostad.

Enklaste sättet då man vill värdera en bostad är att kontakta en mäklare. Detta brukar vara en kostnadsfri tjänst som de olika mäklarfirmorna har. Vid en eventuell försäljning så behöver man inte använda samma mäklare utan man är fri att kontakta någon annan om man vill. Det kan vara en god idé att kolla med mer än en mäklare för att se hur de värderar bostaden men också för att höra vad de har att erbjuda och vilket arvode de tar ut om man skulle vilja anlita dem.

Det är flera faktorer som bestämmer en bostads värde

Bostadens värde bestäms utefter flera faktorer. Det har betydelse var bostaden ligger, vilken stil eller vilket skick den är i, om den är ljus för att bara nämna några. Man kan välja att själv sälja sin bostad men det är mycket att hålla reda på och som ska planeras. Många köpare känner sig också mer trygga om en mäklare är inblandad i processen så det är att rekommendera att anlita någon.

Anlita en mäklare med lokalkännedom

Det är viktigt att välja en mäklare som man känner förtroende för och som har lokalkännedom. Det kan alltså vara en god idé att kontakta en mäklare i exempelvis Täby om det är där bostaden man ska sälja ligger. En lokal mäklare brukar bättre känna till detaljerna i området och kan ha större chans att sälja lägenheten till ett högt pris. Genom att anlita en rutinerad mäklare minskar man också risken med att problem uppstår. Träffa några olika innan ni bestämmer er för vem ni vill anlita och titta också på hur de presenterar sina objekt på sin hemsida. Bra att veta är att det finns ett överskott på mäklare idag så man har ett visst förhandlingsläge som säljare.

28 Feb 2020