Börja med en badrumsrenovering?

Det är sällan man köper ett hus som är helt perfekt och fullt ut anpassat efter de egna behöver, den egna smaken och den stil man gillar. Hittar man ett sådant så ska man ha tur och man ska framförallt ha en större plånbok - sådana hus kostar ofta väldigt mycket pengar. I många fall så kan man istället tjäna på att köpa ett hus som, så att säga, har potential och som går att förändra.

Speciellt i dagsläget då Rot-avdraget finns och där man i och med det kan anlita professionella yrkesmän med en förmånlig skatterabatt där du kan dra ava 30% av den totala arbetskostnaden. Det gör stor skillnad och är definitivt en anledning till varför du med fördel kan börja livet i ditt nya hus med någon form av renovering.

Smid medan järnet är varmt

Vi säger att du ska börja med att förändra det du vill och vi gör det av en anledning. Det är nämligen så att bekvämligheten har en förmåga att slå rot i oss. Ju längre du bor i ditt nya hus, desto mindre troligt är det att du tar tag i olika projekt. Börja direkt och ta tillvara på den positiva energin som en flytt för med sig och känn den nybyggaranda som finns inom dig. Så, rådet är att du direkt hugger in på en badrumsrenovering, en köksrenovering eller en förändring av planlösningen och smider medan järnet är varmt. Skjuter du upp en badrumsrenovering så finns en risk i att den aldrig blir av.

Anlita rätt företag i Stockholm

De flesta fastighetsaffärer sker i Stockholm och därför fokuserar vi på den staden. Det finns nämligen en sak att tänka på i samband med renoveringar av det slag vi ovan nämnde. Ska du exempelvis genomföra en badrumsrenovering i samband med att du köpt ditt drömhus i Stockholm så måste du också säkerställa att projektet inte leder till en ren mardröm - du måste se till att den firma du anlitar har rätt kompetens, rätt utbildning, lång erfarenhet och rätt inställning i allmänhet. Det senare kan översättas till att man håller sig till den överenskomna tiden och att man inte adderar en massa utgifter som ni inte kommit överens om.

Tyvärr så är det ingen sak att ta för givet. Du kan inte anlita en firma på måfå för din badrumsrenovering i Stockholm och förvänta dig ett storslaget resultat. Nej, dels så bör du se till att ta in så många offerter som möjligt - även om Rot-avdraget finns så är en badrumsrenovering kostsam och du vill inte betala för mycket pengar - och dels så måste du kontrollera de företag som är intressanta att gå vidare med. Genom referenser så kan du verifiera att företaget har det som krävs för att leverera en säker, stabil och tilltalande badrumsrenovering och dessa måste du kontakta.

Referenser är ofta avgörande

Några samtal till tidigare kunder kan rädda dig från en ren katastrof. Men, vad händer om företaget inte vill ge några referenser då? Vi skulle säga att det är något som definitivt borde få varningsklockorna att ringa. Den enda anledningen till ett sådant svar är att man försöker dölja något - eller att man är absolut nystartade.

Oavsett vilket så skulle vi avråda dig från att anlita en sådan firma. Det är en uppenbar risk att flytten till ditt nya hus i Stockholm blir väldigt skakig och att din badrumsrenovering kommer att dra ut på tiden.

13 Feb 2019