Chevronparkett bör rengöras på rätt sätt

Chevronparkett är ett elegant och stiligt golv som förtjänar att vårdas på bästa sätt. Rätt golvvård förlänger livet på parketten, och gör den skinande blank.

Att lägga ett helt nytt parkettgolv är något av en investering. Det är visserligen inte vansinnigt dyrt att lägga in parkett i en lägenhet, men det innebär ändå en viss kostnad. Självklart bör du ta hand om ditt golv på bästa sätt när det väl är på plats. Det är dock inte alltid så lätt att veta hur man gör.

Hur ska man till exempel göra rent ett golv som består av stavar av tunn träfanér? Stämmer myten att man absolut inte får rengöra med vatten? Enligt många gör detta att träet sväller, vilket riskerar att skapa bucklor i golvet. Säkert vågar du inte chansa, men det vore ju praktiskt att verkligen veta och inte bara gissa.

Återförsäljare bäst källa till information om golvvård av chevronparkett

Hos en seriös återförsäljare som Parwood bör du inte bara kunna köpa golv, utan även få konkret och korrekt rådgivning angående golvvård. När du köper ett golv har du rätt till att få även högt ställda förväntningar infriade vad gäller information och kommunikation. Många återförsäljare väljer att publicera information om golvvård direkt på sina hemsidor, hos andra kan du kontakta kundtjänst.

Oavsett om du nöjer dig med att läsa på hemsidan eller vänder dig till kundtjänst för ytterligare frågor, kan du lita på informationen du får från din återförsäljare. De vet självklart bäst gällande rengöringsmetoder och liknande för de golv de säljer. Mindre säkert är att lyssna på externa källor, som till exempel din farmor eller en främling på internetforum som YouTube eller Flashback.

19 Jul 2023