Dags att anlita trädfällning på Värmdö?

Många som bor på Värmdö har nog övervägt trädfällning när de höga tallarna vajar hotfullt i höststormarna. Men det är ingenting som man bör ge sig på själv.

På Värmdö kan träden vaja som flaggor i höststormarna. Många värmdöbor kan säkert känna igen sig i bilden av att stå vid fönstret en sen novemberkväll och hoppas att de stora tallarna inte ska knäckas och falla ner över huset just den här natten. Det är inte den bästa känslan.

Det finns många stora, gamla träd på Värmdö. Även om de har klarat många vintrar i ett stundvis hårt klimat står inget träd för evigt. Till slut blir de gamla och då kan de trilla när som helst. Dessutom ökar risken för att trädet ska drabbas av sjukdom ju äldre det blir.

Ett träd som har blivit sjukt har också ökad risk att falla. Om det inte tas ner i tid kan det också smitta omkringliggande träd. Därför är det bra att ständigt se över träden som står på ens tomt på Värmdö och överväga trädfällning när träden börjar se skröpliga ut.

Professionell trädfällning sker på ett säkert sätt

Att ta ner höga träd är ingenting som lekmän bör ge sig på. Även om man råkar ha en motorsåg och vet att det är tillåtet att ta ner trädet är det inte särskilt smart att ta ner det själv. Trädfällning på Värmdö kan vara väldigt farligt, precis som på alla andra platser.

Även om det är gratis att ta ner sina egna träd är det förmodligen inte värt att dö för det. Varje år sker det flera olyckor som är relaterade till trädfällning och skogsarbete. Det är väldigt tungt att få en tjugo meter lång tall över sig. Du behöver inte testa det själv.

Genom att anlita professionell trädfällning från exempelvis trädfällningvärmdö.nu får du en garanti om att jobbet utförs på rätt sätt, med minimal skada på omgivningarna. Om trädet som ska tas ner står nära ett hus kan en expert till exempel ta ner trädet i sektioner. Det kan vara dags att se över de där tallarna som hotar att falla.

19 Aug 2023