Dags bygga nytt hus?

Det finns olika sätt att bygga nytt på, som går mer eller mindre snabbt att få upp. Det långsamma sättet är ju att bygga själv, med lösvirke. Då börjar ju hela bygget med en arkitekt som ritar huset åt dig. Sedan anlitar du en byggfirma som bygger enligt arkitektens ritningar. Har du bråttom kan du i stället köpa ett nyckelfärdigt hus. Då kommer ju hela huset i moduler som sedan sätts ihop (som ett Lego-bygge) på plats. När de olika modulerna byggs ihop, tar sedan VVS-montörer, elektriker och snickare över som ser till att inredningen kommer på plats. På det sättet har du ett nytt hus, som snabbast inom en vecka.

Mycket fräscht bygga nytt

Alla (de flesta) attraheras av att bygga nytt och flytta in i ett helt nytt hus, som ingen annan har bott i. Då vet man att man inte kommer att behöva renovera, eller göra stora förändringar på huset på många år. Det är först efter ungefär 10 år som materialen börjar bli så pass slitna att man kan komma att behöva renovera och ersätta med nytt och fräscht material. Är det så att du är mer intresserad av att bo i ett äldre hus så är ju inte det nya huset särskilt attraktivt. Bor man däremot i ett äldre hus, behöver man så gott som ständigt renovera något i huset. Då kan det krävas att du gillar att snickra på din fritid, eller måla, bygga, snickra och dona när du är ledig. Eller så ser du till att få tag i en duktig byggfirma nära där du bor.

Viktiga kriterier när du väljer byggare

  1. Erfarna byggare om du väljer ett byggföretag som är erfarna så är det lättare att lita på att de kan lösa problem som uppstår under byggets gång. Har man varit med om de olika situationer som man kan hamna i, som byggjobbare, då vet man av erfarenhet vad som fungerar och som inte gör det.
  2. Goda referenser – goda referenser talar om hur de brukar arbeta. Det ger dig som kund en aning om hur de kommer att arbeta och hur noggranna de är när de arbetar med olika projekt. Är de noggranna när de jobbar, indikerar det att de tycker att arbetet är viktigt och att göra sina kunder nöjda.
  3. F-skattsedel detta är vitalt för att anlita ett byggföretag. Det är villkoret för att kunna arbeta som företagare och betala in sina skatter som man ska.
4 Jun 2019