Den skönaste värmen kommer från vedträn

Alla behöver vi värma våra hem. Oftast fungerar det som bäst när vi har flera olika värmekällor. Skönast blir det alltid med en kamin. Bättre värme än kaminvärme finns inte. Testa själv!

I det klimat vi lever i behöver vi värma upp våra bostäder stora delar av året. Hur vi gör det varierar en hel del. Vissa hus har fjärrvärme vilket är bekvämt men omöjligt att styra över. Andra har direktel vilket också det är bekvämt. Kostnaden däremot är sällan riktigt rolig.

Luftvärmepumpar av olika modeller brukar ge en bra kvalitet och fungera bra. Inget av alternativen ger dock en sådan skön värme som en kamin. När du eldar med ved i en kamin får du en fantastiskt skön värme till ett billigt pris.

Vad krävs för att installera en kamin?

Har det redan tidigare funnits en kamin är det enkelt. Du behöver ändå låta någon kontrollera att skorstenen är tillräckligt bra och fungerar som den ska. Om det är en ren nyinstallation behöver platsen där kaminen ska placeras diskuteras. Du behöver en skorsten och du behöver ett golv som klarar av tyngden.

Du behöver med andra ord en erfaren installatör som hjälper till, från det du startar projektet tills dess att kaminen är på plats och fungerar. Installatören gör det möjligt för dig att använda en kamin. Hen vet hur eventuella myndighetskrav ser ut. När installationen är klar kommer sotaren och godkänner det hela och sedan är det klart. Många och långa kvällar med brasa ligger framför dig. Läs mer om braskaminer på denna sida: braskaminerborås.se 

19 Jan 2021