Det här tjänar du på professionell fönsterputs

Fönstren är husets ögon och i många fall så har dessa ögon vissa uppenbara skönhetsfläckar. Precis som hos oss människor så är ögonen en väsentlig del till det viktiga första intrycket. Då det kommer till fönster så kan ett par smutsiga sådana göra att en bostad ser smutsigare ut än vad den egentligen är; man får ett sämre ljusinsläpp, bostaden känns tristare och mer luguber än vad den i själva verket är. Du kanske precis har städat – men trots det så känns det ändå inte riktigt rent. Här är förmodligen dina smutsiga fönster boven i dramat.

Här ska vi direkt säga att fönsterputs inte är något som – tack och lov – behöver göras veckovis. Inte heller någon gång i månaden. Nej, ungefär två stycken gånger per år brukar räcka. I städer med mycket avgaser och smuts i miljön kan man adderar ytterligare en fönsterputs för en fräschare bostad. Troligt är därför att du som boende i Stockholm kommer att få putsa dina fönster någon gång extra per år (i och med avgaserna från trafiken).

Dock: hur ska man kunna genomföra en fönsterputs om man bor i en fastighet i centrala Stockholm? Hur ska man på ett säkert sett kunna putsa sina fönster utan att riskera att skada sig själv – eller någon förebipasserande på gatan nedanför? Lösningen är att man tar professionell hjälp. En fönsterputs är ett projekt som tar tid även om det handlar om en enplansvilla – börjar boendet stiga på höjden så blir fönsterputsen dessutom riskfylld och farligt; något som gör att hjälp rekommenderas.

Vi tänkte visa på några fördelar som kommer med att anlita professionell hjälp med fönsterputs i Stockholm och där man lämpligen – och som ytterligare en rekommendation – kan anlita en städfirma och se till att få en rejäl storstädning utförd på samma gång. Återigen; det handlar om kanske två-tre gånger per år.

  • Du får ett bättre pris. Att vi nämnde en städfirma kom inte av någon slump. Det du kan göra är nämligen att kontakta fler än en sådan (Stockholm har ett i det närmaste gigantiskt urval) och ta in offerter för fönsterputs från flera stycken. Det kommer att ge dig ett bättre pris.
  • Du kan använda rut-avdraget. En fönsterputs ingår i det så kallade rut-avdraget och räknas som en hushållsnära tjänst. Rent praktiskt så kan du anlita ett städföretag i Stockholm för en fönsterputs och dra av halva arbetskostnaden på din deklaration (beloppet är ofta redan draget på fakturan och du slipper således allt pappersarbete). Säg till innan.
  • Du slipper skada dig. Att putsa fönster på en högre höjd är inte bara svårare – det kan vara livsfarligt. Professionella fönsterputsare arbetar med säkerhetsutrustning och jobbar alltid effektivt.
  • Du betalar per fönster. Ytterligare en fördel för dig som bor i en lägenhet är att antalet fönster avgör kostnaden för din fönsterputs. Har du kanske fyra-fem fönster så betalar du också enbart för att få dessa putsade. Här ska vi dock tillägga att utseendet på dina fönster är en faktor. Skulle du exempelvis ha spröjs eller annat så kommer du att få betala lite mer pengar.
10 Feb 2017