Drömmen om den bästa sommaren

Stor tomt eller liten tomt? Trångt, skuggigt eller full sol? Bor du i söder eller i norr? När den svenska sommaren kommer vill alla ha lyxen av att kunna svalka sig hemmavid. Hur löser du det?

Oavsett hur din tomt ser ut och hur stor eller liten den är… drömmer du säkert om en helt egen pool. Varma dagar på sommarlovet. Du jobbar än och barnen kan bada själva på gården. Att jobba hemifrån och ha full uppsikt. Nöjda barn som har tillgång till mat och glass i kylskåpet. Värme på altan och gräsmatta och svalka i en helt underbar drömpool. De svenskar som inte drömmer den drömmen är nog väldigt få. Lösningar finns i alla de slag. Budgetvarianten att springa i vattenspridare. Barnpooler och familjepooler som ska blåsas upp eller det ska byggas ställning till. Eller så går du all in och bygger en riktig pool i trädgården.

Hur ska den se ut?

Låt säga att du fattat beslutet att du ska bygga en pool på tomten. Hur ser tomten ut, vilken design har ni? Är det en medveten trädgårdsdesign eller har slumpen fått råda? När du ska välja pool är det inte bara olika storlekar och prisklasser du kan välja mellan. Du kan även välja en form som passar tomten och estetiken. Får det lov att vara en Eight, Kidney eller en Octagon? Kanske lite mer vanliga former som Oval, Rectangular eller Round? Eller så väljer du den mest drömska av dem alla - nämligen Lagoon. Bygger du in den med trädäck runtom kan du enkelt välja den form som tilltalar dig mest.

Utseendet viktigt för resultatet

När du valt storlek och form så kommer utseendet. Vill du ha en så kallad Liner med mosaik eller en helfärgad? Mosaik är snyggt att välja i blått, grått, sandfärgat eller varför inte svart? Dessutom finns de så kallade marmorerade och en som heter Carrara. Väljer du hellre en helfärgad Liner så är det snyggast att gå ton i ton med vattnet och framhäva känslan av medelhav med hjälp av blått eller turkost. Alternativt skapa effekter med ljust eller mörkt grå, vit eller sandfärgad. När dessa val är gjorda har du din pool inom räckhåll. Några små tillbehör som stegar eller trappor, belysning, räcken och poolskydd tillkommer förstås också. När valen är gjorda är det bara att börja gräva och skapa rätt markförutsättningar i trädgården. Snart, mycket snart kan du dyka ner i din alldeles egna drömpool. Vi tipsar att kolla in Miami Pool

1 Jul 2020