Drömmer du om att jobba som inredare

Inredningsutbildningar finns idag både med fysiska träffar och helt på distans online. Vill du certifiera dig och jobba som inredare redan idag? Vill du jobba som anställd eller egen?

Idag erbjuds en mängd olika utbildningar runt om i vårt avlånga land. Med olika inriktningar, studietakt, pris och certifieringar eller ej. Var och varannan tjej drömmer om att få jobba med inredning - tänk att få shoppa och skapa i full kreativitet - dagarna i ända. Vem vill inte det liksom! Att drömma är bra, men se till att tänka ett steg till. Hur och var vill du jobba sedan? Finns det inredningsföretag där du bor som behöver fler inredare? Eller finns det inga företag så kanske du ska starta ditt eget. Vad innebär det att bli företagare? Är du rätt person för det och vill du det?

Olika förutsättningar

Beroende om du bor eller söker jobb i en storstad eller mindre stad är utbudet av arbetsgivare så klart olika. I de största städerna som Stockholm, Göteborg eller Uppsala finns redan mängder av inredningsföretag att söka hos. Men på mindre orter som Flen, Kalix eller Gränna får du troligen räkna med att bli din egen chef. Och kanske är det just det du drömmer om - att starta ditt alldeles egna inredningsföretag där du får bestämma inriktning, stil och typ av kunder utifrån egna önskemål. Då är det ju drömmen, välj då gärna en utbildning med inriktning mot entreprenörskap och inredning. Vill du hellre satsa på att söka jobb hos en befintlig firma så välj en utbildning med fokus på det kreativa, på att beskriva och skapa förslag och inredningar av många olika stilar - både för hem och arbetsplats.

Marknadsföra sina tjänster

Som inredare bör man göra sig ett namn. Ett namn som folk känner till och pratar om. Ett namn som står för din kvalitet, din person och din palett av stilar. Se till att jobba fram flera spännande och attraktiva referensprojekt. Inred för stora företag och få en skjuts på vägen, se till att bli omnämnd och kanske till och med intervjuad i magasin och tidningar. Närvaro i sociala medier är av stor vikt. Skapa före- och efterprojekt som kan delas och inspirera till åtrå för just dina tjänster och att de faktiskt tar kontakt. Kanske kan du få jobb som krönikör eller expert i någon tidning eller på någon större blogg. Skaffa bra samarbetspartners och hjälp varandra att växa. Vi rekommenderar denna hemsida: http://www.inventia.se/

24 May 2020