Droppar det in genom taket?

Om man har ett äldre tak, bör man byta ut det så snart det bara går. Droppar det dessutom in genom taket bör man riva upp hela det gamla taket och se till att skadan renoveras bort. Det ställe där vätan har trängt in måste torkas ur och ersättas med nytt och fräscht material innan man kan lägga in nytt tak.

Så kan du gå till väga

Vill man lägga ett relativt billigt tak men med längre hållbarhet är ett plåttak ingen dum idé. Ett plåttak med hög kvalitet kan hålla mycket längre än 50 år. Det är så länge som de flesta plåttak har garantier på. Det innebär att de håller i minst 50 år, men kan hålla för mycket längre tid än så. 50 år för ett tak är en bra tidsrymd. Lägger man ett nytt tak, innebär det att man inte behöver oroa sig över taket under en mans vuxna ålder. Däremot kan man behöva måla om det och däremot se över sitt tak med jämna mellanrum. Det enda sättet att se över sitt tak är att gå upp på sitt tak och inspektera det.

Googla bra leverantör av tak

Vill man ha ett plåttak till sitt hus kan man googla "plåttak Stockholm", eller "plåttak Göteborg" eller den ort där man bor. Googlar man får man snabbt fram ett förslag på en leverantör som kan komma ut och ge ett prisförslag och även montera det på den fastighet som behöver ett nytt tak. Det finns olika utseende och variationer på plåttak. Bland det mest populär plåtsorterna heter Estelle falstak, som har ett starkt kontruktionsplåt som gör taket mycket hållbart. Det har försänkta skruvhål och man kan montera den direkt på reglar på taket. Det kan man lägga på nästan vilket hus som helst. Vill man inte ha konstruktionsplåt, utan ett lättare tak kan man även välja Estelle Aluminiumzink till sitt tak.

Mera Tak har lång erfarenhet av tak

Vill man ha en leverantör med lång erfarenhet av tak och tillverkning av plåttak, kan man välja Mera Tak som har levererat plåttak sedan 1980-talet. De har många olika utseenden och funktioner på plåttak och kan montera tak för den som så önskar. Vill man lägga taket själv har de plåttak som klicktak, man klickar i de olika falserna i varandra. Genom att klicka i falsarna i varandra skruvas falsarna i reglarna.

Läs mer om tak på: https://www.merasystem.se/plattak-klicktak-pannplat.

28 Sep 2019