Du måste inte planera bygget efter årstiden

När man bygger nytt hus i Stockholm kan regn och blåst ställa till det. Hyr ett väderskydd så slipper du bekymra dig om väderprognosen.

Husbyggande i Stockholm har i alla tider varit en aktivitet som framför allt skötts under senvåren, sommaren och en bit in på hösten. Anledningen är förstås att det inte går att lita på att vädret håller sig milt under resten av året. Dessutom är nederbörd och blåst vanligt förekommande i Stockholm under hösten, vintern och våren, även om det sällan blir så där jättekallt.

Byggare jobbar på husstomme

Viktigt med torra hus

När man bygger hus är det aldrig bra med för mycket fukt. Fukt tränger in i huskroppen, och byggs det in fukt i ett hus, ja då är dess livslängd begränsad redan från början. Därför ska man inte uppföra stommen till ett hus - vare sig det är av trä, betong eller sten - när det är regnigt, kallt och blåsigt. Om man inte har ett väderskydd runt huset vill säga.

Ett väderskydd håller både huset och byggarna torra

Om du hyr ett väderskydd från en uthyrare i Stockholm så håller du byggplatsen torr oavsett hur ruskigt vädret är. Det blir inte bråttom att resa stommen utan arbete kan utföras noggrant och enigt konstens alla regler. Även byggarbetarna håller sig torra och varma, vilket minskar risken för både skador och misstag och leder till ett bättre resultat över lag.

Idag använder sig de stora entreprenörerna så gott som alltid av väderskydd när de uppför hus, även på sommaren. Den kostnad det medför får man igen på att man alltid kan hålla ett bygge igång, utan avbrott för dåligt väder. Likadant är det för dig som ska låta bygga ett hus själv: visst kostar hyran av väderskyddet en slant, men samtidigt kan du låta uppföra huset under lågsäsong när många duktiga byggfirmor har lite att göra och kan ge ett bättre pris.

Lätt att hyra väderskydd i Stockholm

I Stockholm går det lätt att få tag i kvalitativa väderskydd som garanterat håller byggplatsen, stommen och byggarna torra. Kombinera gärna med värmefläktar för ett ännu bättre klimat både för byggarna och för huset. Ett väderskydd sätter man upp samtidigt som man uppför byggnadsställningarna, och många uthyrare erbjuder även på paket på både byggställningar och väderskydd, något som drar ner priset ordentligt. Hör dig för med en uthyrare av väderskydd Stockholm när det är dags att börja planera husbygget. Du kommer inte att ångra dig!

17 Nov 2019