En OVK-besiktning i Stockholm görs av fackmän

Människan har en förmåga att anpassa sig efter omständigheterna, som till exempel dålig luft, men det är inte bra och därför är det lag på att göra regelbunden OVK-besiktning i Stockholm.

Kanske har man ont i huvudet men skyller det på sin kollega som man tycker pratar för mycket, eller så är man trött och då är det grannarnas fel. Dom har alltid på TV:n för högt på kvällarna så det går inte att sova. Man hittar ursäkter men det kanske är så att det är något fel på hela miljön.

Luften vi andas hela dagarna, på jobbet och hemma, är en del av den bensin som håller oss igång. Om det är något fel på luften så säger kroppen ifrån och stör oss med huvudvärk eller trötthet. Det går ju inte att se om luften är dålig och därför behöver man fackmannamässig hjälp för att undersöka den.

Det finns företag som specialiserar sig på ventilation och utför en besiktning

Det finns lagar som reglerar hur ofta man som fastighetsägare skall genomföra en Obligatorisk Ventilations Kontroll, alltså en OVK-besiktning, av luften. Och det är alltid den som äger en fastighet som har det ansvaret. Följer man de lagarna skyddar man inte bara folk som finns i lokaler eller lägenheter utan också själva byggnaderna.

Dålig ventilation kan ställa till det ordentligt med mögel eller röta. Ett certifierat företag som utför OVK-besiktning i Stockholm har stort kunnande och kan både upptäcka dålig ventilation och hjälpa till att åtgärda den.

9 Sep 2021