En värmepump är en billig energikälla

Värmepumpen är en bra energikälla och passar särskilt bra i vårt nordiska klimat där vi är i behov av uppvärmning en stor del av året. Dessutom klassas den som en miljövänlig energikälla.

En värmepump är en större investering, men är ändå värd att göra då den sänker uppvärmningskostnaderna rejält och även höjer värdet på fastigheten. Hur snabbt man får igen pengarna beror såklart på hur mycket värme och varmvatten man förbrukar, men även på vilken värmepump man väljer. Vi vet alla att man inte ska slösa med energi och därför är det viktigt att man innan man installerar en värmepump, tilläggsisolerar eller på andra sätt försöker få värmen att stanna kvar i fastigheten. Lyckas man med detta och energikostnaderna sjunker, så klarar man sig troligtvis också med en mindre och billigare värmepump. På så vis får man igen sina investerade pengar ännu snabbare.

Välj ett företag med ett brett utbud av värmepumpar och tjänster

Funderar man på att installera en värmepump ska man vända sig till ett par olika företag för att be om ett kostnadsförslag. De kommer vanligtvis ut på hembesök för att bedöma vilka förutsättningar som finns och vilken pump som passar bäst innan de lämnar en kostnadsfri offert. Det finns exempelvis företag som både säljer, installerar och servar värmepumpar i Södertälje. Genom att vända sig till ett företag med ett brett utbud av olika värmepumpar och som även erbjuder flera olika tjänster, vet man vem man ska vända sig till om fel skulle uppstå eller om värmepumpen behöver servas.

21 Dec 2020