Ett poolreningsverk är bra att ha

Är du den lyckliga ägaren av en pool behöver du förmodligen även investera i ett poolreningsverk. Du behöver göra allt för att hålla din pool ren och fin så det inte bildas några bakterier.

Alla vill väl ha en pool, men få kanske inser hur mycket jobb det kan vara att hålla den ren så att det inte bildas några bakterier som kan orsaka problem, både för dem som vill använda poolen och för själva poolen. En ren och välskött pool kan hålla många år och skänka glädje och njutning åt alla som nyttjar den. Här kan du få lite enkla tips som hjälper dig att hålla din pool i bästa skick och förlänger dess livslängd.

Pool med eller utan reningsverk

För att du överhuvudtaget ska kunna använda din pool behöver du skaffa dig ett poolreningsverk. Det är viktigt att du har rätt utrustning för just din pool, men de flesta rengöringsverktyg funkar för de flesta pooler. Ett tips är att göra ett städschema, i stället för att städa när du tycker att det ser smutsigt ut. Hemligheten ligger nämligen i att det aldrig ska hinna bli smutsigt. Sedan behöver du göra en lite grövre rengöring där du går lös på både väggar och botten. En annan sak att tänka på är att tömma filter och rengöra dem. De är så lätta att glömma. Undvik det. Sist men inte minst är det viktigt att kontinuerligt kolla pH-balansen. Skulle den vara lite för mycket åt ena eller andra hållet kan du lätt justera det.

5 Feb 2022