Få hjälp med bostadsanpassning

Ibland kan du behöva anpassa en bostad efter dina unika behov. Det kan handla om att någon i familjen har haft en skada, eller så är det så att bostaden du har köpt inte är anpassad till dig.

Att ditt hem är anpassat för dig är viktigt. Om du har en funktionsskada och har köpt ett nytt hus kan du behöva anpassa ditt hus till dig. Sitter du till exempel i rullstol är det fortfarande viktigt att du kan ta dig runt din bostad utan några problem. Du ska fortfarande kunna laga mat, ta dig mellan olika rum och toaletten. Tyvärr är det inte många hus som idag är anpassade till detta. Du kan få hjälp att anpassa ditt hem precis som du förtjänar. Hela hemmet kan anpassas efter dina behov så att du kan njuta av ditt hem utan oro.

Sök bidrag för att anpassa ditt hem

Du som behöver göra en skräddarsydd bostadsanpassning i Stockholm, till exempel, kan ansöka om ett bidrag för att göra detta via din kommun. Målet med bidraget är att du ska kunna få ett hem där du kan leva precis som vanligt. Det är trots allt ditt hem som är din säkerhet. Vanligt är att bostadsanpassning handlar om att bredda ut dörrar så att om du har en rullstol du kan komma igenom med denna. Det kan också handla om att anpassa köket eller badrummet. Den som kan ansöka om bidraget för bostadsanpassning är till exempel du som har nedsatt syn, rörelsehinder eller en form av utvecklingsstörning.

10 Jun 2021