Fest på din balkong i alla väder

Du har precis landat den där fantastiska lägenheten med den makalösa utsikten mot havet. Första kvällen dukar du upp för att njuta av solnedgången på balkongen och börjar snabbt frysa.

Om du vill bjuda hem alla dina vänner, eller njuta av en romantisk kväll med din käresta, så är det svårt att planera för sådant i förväg om du vill spendera tiden på din balkong. För även om väderleksrapporten säger att det ska vara soligt, ingen blåst och en helt fantastisk kväll, så kan det gå som det går. För när har vädret någonsin brytt sig om att följa det som är spått och beräknat? Nej, från absolut ingenstans, och en klar himmel, kan moln plötsligt dyka upp och vräka ur sig regn. Så mycket att du till och med kan fundera över ifall du ska byta om till baddräkten och hämta badankan.

Ute men ändå inne

En balkong är lite som ett extra rum som du får som bonus, när du hyr eller köper en lägenhet. Det kan vara en mycket liten balkong som mest är till för vädring, eller motsatsen i form av rökning. Eller så kan du ha en balkong som är större än vad din lägenhet är. Så stor att du till och med kan möblera med soffa och matsalsbord. Men hur liten eller stor din balkong än är så är den precis lika utsatt för väder och vind. Så hur ska du göra för att alltid kunna nyttja din balkong? Glasa in den. Läs mer om balkonginglasningar: balkonginglasninguppsala.se

22 Apr 2021