Fixa myset med med en matta

Är du trött på ditt golv? Vill du göra om det, men vet inte exakt till vad? Om du inte tidigare funderat på att lägga in en heltäckningsmatta, gör det nu! Här kommer lite fakta om just det.

Heltäckningsmatta, kan man verkligen ha det? tänker du kanske. Är inte det fruktansvärt omodernt? Och hur fungerar det rent praktiskt? För att svara på första frågan: nej, det är inte omodernt, punkt slut. Fast såklart kanske en heltäckningsmatta i textil inte passar i alla rum i bostaden. I entréhallen där det kan hända att man kommer in med smutsiga och leriga skor passar det inte. Inte heller i köket och badrummet, där det är hög risk för stök och stänk av bland annat mat och vatten. Förutom dessa ställen passar det i princip vilket rum som helst.

Fördelar med heltäckningsmatta

Det finns flera fördelar med att lägga in en heltäckningsmatta. Den första och mest uppenbara är mysfaktorn. Med en heltäckningsmatta kommer rummet genast kännas mycket mer ombonat. Tänk dig att ha en heltäckningsmatta i sovrummet – varje morgon när du går upp så slipper du sätta ner fötterna på ett kallt och hårt golv. Istället väntar där ett mysigt och gosigt underlag på att du sätter ner fötterna.

En annan fördel är att det finns många olika material och färger att välja på. Du kan alltså få den som är i just precis din smak. Ytterligare en fördel är att heltäckningsmattor är ljuddämpande. Det gör så att akustiken blir mer behaglig i hemmet.

Ta hjälp av en mattläggare

Från en mattläggare kan man ofta få gratis provbitar av olika mattor för att ta med hem. En del mattläggare kommer till och med hem med provbitar och hjälper dig välja vilken som passar bäst. Väl på plats brukar de även mäta så att de får exakta mått, så att hela mattan sedan ska passa perfekt. De kan även råda dig i hur man bäst tar hand om och städar sin matta, vilket inte är så svårt som man kanske tror.

Med provbitar hemma är det lättare att se och få en känsla för om de kommer passa i det rummet som man tänkt. När man väl bestämt sig för en vinnare är det bara att anlita en mattläggare. Sedan är jobbet snabbt klart och du kan förbereda dina fötter på att de från och med nu kommer att få en mjukare och mer behaglig tillvaro. Läs mer om mattläggare på denna sida: https://www.mattläggareuppsala.se

25 Oct 2020