Förbättra bilens lack och yta

Givetvis är den invändiga rengöringen viktig. Att dock hålla utsidan på sin bil snygg, ren och fräsch är kanske något man ofta prioriterar lite högre. Det är ju trots allt det som syns utifrån. Har man dessutom en bil man tycker om och är nöjd med är man kanske särskilt angelägen om att se till att den ser riktigt fin ut. Om du dessutom har lagt stora pengar på ett fint hus och har bilen  på uppfarten så måste den också se ren och fin ut!

 För att få den att se fin ut på utsidan finns det flera saker man kan göra. Till exempel kan man skaffa ett keramiskt lackskydd, ge den en bra vaxning och tvätta den ordentligt. Har du redan gjort något av nedanstående inför sommaren?

Skaffa ett keramiskt lackskydd

Har man ett keramiskt lackskydd kan man räkna med att lacken klarar sig bra under en lång tid framöver. Ett keramiskt lackskydd gör så att ytan på bilen ser fin ut över tid. Därutöver krävs det givetvis att du även sköter om bilen överlag genom att regelbundet tvätta den. Dock är en av fördelarna med det att du inte behöver tvätta lika ofta eftersom det keramiska lackskyddet gör att smuts och annat skräp inte fastnar lika lätt. I allmänhet blir din bil en hel del lättare att tvätta med ett keramiskt lackskydd.

Vaxa bilen

Att vaxa bilen är ingen lätt uppgift. Var beredd på att du får pröva både en, två och tre gånger innan du når önskat resultat (om du inte har vaxat bilen förut givetvis). Något som är viktigt att tänka på dock, och som är lätt att göra, är att se till att bilen är ordentligt ren och fin innan du börjar med själva vaxningen. Om du försöker att vaxa en smutsig bil kommer du att få hålla på länge innan du ser bra resultat. Vill du inte göra det själv finns det många aktörer som erbjuder hjälp med just detta.  

Tvätta bilen regelbundet

Att tvätta bilen regelbundet gör mycket mer än man tror. Har det gått en lång tid sedan du tvättade sist kommer det här att ge en mycket stor effekt. Att inte tvätta bilen regelbundet kan till och med få konsekvenser i form av böter, om det skulle vara så mycket smuts att registreringsskyltarna inte syns. Är det så pass mycket smuts är det dags att tvätta den – på en gång.

Även om tipsen ovan handlar om bilens utsida bör du inte glömma det invändiga. Att spola av bilmattor och att ta fram dammsugaren då och då är viktigt för den allmänna trivseln i bilen.

8 Jul 2017