Fördelar med att låta bygga ett nyckelfärdigt hus

Du slipper tänka på en köks- eller badrumsrenovering. Du kan enkelt välja hur du vill ha det, utan att behöva lägga in arbete själv. Givetvis kostar ett nyckelfärdigt hus – men det behöver inte nödvändigtvis bli mycket dyrare än att köpa ett hus rom redan finns på marknaden. Även om det kostar mer, får du också huset precis så som du vill ha det (nästan, i alla fall). De många fördelar som kommer med ett nyckelfärdigt hus anser många att det är värt att betala för.

Du vet priset från början

Många firmor som bygger nyckelfärdiga hus ger ett fast pris – och håller det. För att känna sig trygg med detta är det givet att man först måste hitta en firma man känner sig trygg med. När huset väl är klart, kommer det att dröja ett bra tag innan du behöver fundera på att tag i en eventuell köks- eller badrumsrenovering, eller takreparation, till exempel.

Faktum är att åtgärder som badrumsrenovering kan göra att priserna drar iväg, Fortsätter vi med badrumsrenoveringar som exempel, är det dessutom långt ifrån säkert att man får tillbaka pengarna vid försäljning sedan. Köper du ett nyckelfärdigt hus behöver du inte ens fundera på detta. Åtminstone inte på många, många år.

Enklare hitta mark än hus

Det här kanske visserligen inte stämmer för alla i samtliga fall, men ofta är det betydligt enklare att hitta mark man gillar, än att hitta ett hus man gillar. Vill du till exempel bo nära Stockholm kan du söka dig ut mot kranskommunerna, så som Värmdö eller Huddinge, för att hitta mark att få huset byggt på. Just Värmdö är en kommun med mycket natur där marken inte behöver kosta alltför mycket – samtidigt som det är nära till storstaden. När det kommer just till Värmdö är det många som låter bygga ett fritidshus där – antingen själva, eller med hjälp av en firma som fixar det nyckelfärdiga huset.

Enkelt att hitta olika firmor

Det finns idag mängder av firmor runt om i landet som arbetar med att bygga upp nyckelfärdiga hus åt privatpersoner. Således är det enkelt att hitta en aktör som du tycker verkar bra och där ett ömsesidigt förtroende kan skapas. Bor du väldigt avlägset och isolerat kan det bli svårt att hitta ett utbud där du kan välja och vraka. Om du däremot vill få ditt hus byggt i kommuner som Värmdö, Orust eller Österåker, bör du inte ha några större problem att hitta en bra entreprenör.

11 Jan 2018