Fördelar med att välja ett plåttak

Vi säger det direkt så har vi det sagt; äger du ett hus så kommer du förmoldligen någon gång att tvingas inse att taket på detta inte längre håller måttet, att det måste bytas och att detta kommer att kosta dig pengar. Taket har en begränsad livslängd och även om du kan räkna med att ett nylagt tak håller i åtminstone 20 år så kommer det någon gång att behöva bytas ut (samt renoveras med jämna mellanrum).

Tänker man efter så är det heller inte så konstigt. För; vad är egentligen det väsentliga skyddet på ditt hus; vad är det som dagligen står emot attacker från naturen – regn, snö, hagel, hård vind och solsken? Jo, det är taket. Vi ska titta lite närmare på hur du kan tänka då du ställs inför att byta ut ditt tak och vi kan säga att du bor i Stockholm och äger ett hus där. Vi radar upp två viktiga punkter först:

  • Välj alltid en takläggare. I och med att taket är så pass viktigt så finns det definitivt ett värde i att låta ett proffs sköta jobbet. Det kommer att betala sig över tid och prislappen kan du sänka genom att dels använda dig av ditt rot-avdrag och dels också kontakta fler än en takläggare i Stockholm. Ta in några offerter och använd dessa som ett slagträ i förhandlingen om priset. Här har du en fördel i att bo i en så passa konkurrensutsatt stad som Stockholm – dra nytta av det.
  • Bind dig inte vid samma tak. Har du ett tegeltak just nu så innebär inte det att du är fast i denna lösning och att du inte kan välja ett annat tak. Vi skulle här vilja slå ett slag för plåttak i Stockholm och vi ska göra det genom att rada upp några fördelar som detta tak för med sig.

Varför du ska välja ett plåttak till huset i Stockholm:

  • Det är snyggt: Plåttak är, först och främst, inte nödvändigtvis gjort av plåt. Nej, det finns många material som seglar under samma flagg – aluminium, aluzink och koppar, för att nämna några. Fördelarna här rä att ett plåttak dels går att variera och att man dels också kan efterlikna andra typer av tak. Vi nämnde att du kanske hade ett tegeltak på ditt hus i Stockholm. Här kan du med fördel välja ett plåttak som ser ut som det är gjort av just tegel.
  • Det är billigare. Plåttak är billigare än vad exempelvis tegeltak är.
  • Ett plåttak väger mindre. Ditt hus i Stockholm och själva konstruktionen på det tar inget stryk av ett plåttak; tyngden blir mindre och slitaget därmed också minimalt.
  • Det är lätt att hålla efter. Du kan tvätta av ditt plåttak på ett väldigt enkelt sätt. Dessutom så glider smuts och alger samt snö av – tack vare den glatta ytan. Här ska vi dock även tillägga att ett plåttak blir halt även för dig. Se till att använda rep om du gå upp.
12 Dec 2016