Från en våning till en annan på ett säkert sätt

Hur skulle du kunna ge en högre säkerhet och komfort för alla dina hyresgäster? Kanske har det blivit dags att uppgradera hissarna i dina hyresfastigheter. Läs mer om fördelarna här.

Äger du gamla fastigheter kan det vara dags att utföra en hissmodernisering som kommer höja säkerheten för hyresgästerna och även vara en ekonomisk fördel. Gamla fastigheter är charmiga och har en härlig atmosfär med många fina detaljer. Därför är det lätt att trivas i en gammal fastighet med alla sina charmiga detaljer som till exempel det gamla gallret till hissen. Man kan riktigt gå tillbaka i historien och se framför sig hur det var förr i tiden. Men oavsett hur charmig en sådan gammal hiss är med sitt galler och gammal teknik så kan det ur säkerhetssyn vara farligt. För i en gammal hiss finns det bland annat inget klämskydd och du kan ju tänka dig vilka olyckor som kan hända i en sådan gammal hiss. Men med en hissmodernisering går det att omvandla en gammal hiss till en hiss som uppfyller de krav som finns på hissar i dagens läge. Det kommer att bli en säker hiss och den kommer att få ett helt nytt utseende.

Mindre driftstörningar

Med hjälp av ett öppet styrsystem är det mer tillgängligt att åtgärda eventuella problem med hissen i framtiden. Hissen kommer att vara igång utan så många driftstörningar och de störningar som blir är lätta att åtgärda med det öppna system. Detta i sin tur kommer ge dig en hiss som är mer igång och kommer då vara billigare att ta hand om. Så förutom en säker hiss kommer du också få en hiss som klarar sig utan massor med stopp som säkerligen en gammal hiss ofta har och det gör dina boende glada.

Nya funktioner och komfort

Med en ny hiss kommer det nya funktioner och komforten är högre för de boende i fastigheten. Enligt krav som kom 2007 ska hissarna i landet ha vissa funktioner för att vara godkända. De nya funktionerna är bland annat att knapparna som man trycker på i hissen ska vid knapptryckning signalera med ljud och ljus. Detta är viktigt för de som lever med någon form av nedsättning och med hjälp av de nya funktionerna kan de känna sig tryggare i hissen. Med hjälp av nya funktioner i hissen kommer alla kunna åka hiss och känna sig säkrare under färden. Vi rekommenderar denna sajt: https://hisskontakt.se

10 Apr 2020