Funderar du på att renovera i badrummet?

Finns det något rum som har samma förmåga att höja eller sänka intrycket av en bostad som badrummet? Äger du ett hus i Nynäshamn och har gäster över för första gången så kan dessa basera hela sitt intryck utifrån skicket av ditt badrum - nästan oavsett hur det ser ut i övriga delar av huset.

Och - ett badrum är också ett av få rum som man använder både dagligen och ofta; en plats där man får vara ifred, ta hand om sig själv och ladda sina batterier genom att duscha eller ta ett varmt bad. baserat på dessa två punkter så är det inte så konstigt att badrummet är det första rum som många tar tag i vid en inflyttning. Man börjar med att renovera badrummet och tar sig därefter vidare till andra delar av bostaden – det motsatta scenariot är betydligt mer ovanligt.

Men, det vi ska titta närmare på här är inte det faktum att många renoverar sina badrum, det handlar istället om hur man går tillväga. Ett vanligt fel är nämligen att man väljer att själv hålla i verktygen och tror sig klara av alla moment som en badrumsrenovering kräver.

Välj inte bort en rörmokare och en elektriker

Om du ska renovera ditt badrum i Nynäshamn enligt detta tillvägagångssätt så väljer du alltså bort en elektriker, en rörmokare, en snickare och en plattsättare. Först och främst så får du överhuvudtaget inte välja att dra el och sköta installationer på egen hand – där måste du anlita en behörig elektriker. Rörmokare bör du alltid anlita av den enkla anledningen att du genom detta – förhoppningsvis (vi ska titta närmare på det senare) – undviker vattenskador. En snickare och en plattsättare kan du undvara – men det ställer naturligtvis krav på din egen skicklighet; ingen av sakerna är speciellt enkla att genomföra.

En rörmokare var det vi skulle titta närmare på här och vikten av att anlita rätt sådan ska inte underskattas. Märk väl – du ska inte bara anlita en rörmokare; du måste fokusera på att hitta en kompetent sådan också. LÄs mer om rörmokare i Nynäshamn på: rörmokarenynäshamn.nu.

Hitta rätt rörmokare i Nynäshamn

Rot-avdraget är möjligt att använda vid en badrumsrenovering; du kan anlita alla dessa yrkesmän – rörmokare, elektriker, snickare och plattsättare – och dra av 30% av det totala beloppet för arbete. Det är naturligtvis bra. Men, rot-avdraget har även en avigsida som innebär att andelen fuskjobb ökat ganska markant sedan skatterabatten infördes. Fler företag har startats och det innebär att kvaliteten hos många av dessa är förfärligt låg.

Om du ska anlita en rörmokare i Nynäshamn så kan du alltså inte vara helt säker på att denne verkligen levererar enligt den kvalitetet du betalar för. Vi tänkte ge några snabba punkter om hur du ska tänka för att hitta rätt; ett sätt att skilja agnarna från vetet.

  • Certifikat . Be alltid om att få se behörigheter och certifikat. Får de arbeta i Våta Rum och så vidare? Hellre en fråga för mycket än en för lite.
  • Referenser. Var har denne rörmokare utfört arbeten tidigare och kan du få nummer till dessa kunder? Tummen upp från en tidigare kund väger tungt idag och det är något du ska ta fasta på.
  • Priset. Kom överens om ett rimligt pris (ett bra sätt är att ta in flera offerter från de rörmokare som erbjuder service i Nynäshamn) och se till att Rot-avdraget inkluderas och dras redan på fakturan. Och: se till att betala då arbetet är utfört. Betala aldrig i förskott utan då arbetet är besiktigat och klart.
14 Feb 2018