Funderar du på skaffa ett smart hem?

Funderar du på att bygga ett smart hus? Många tycker att det är mycket praktiskt och behändigt att bo i ett hus som man kan kontrollera på distans. Har du glömt att stänga av kaffebryggaren, eller är orolig om du verkligen stängde av spisen? Har du ett smart hus, behöver du inte oroa dig över sådana detaljer, eftersom du kan stänga på och av olika funktioner med en vanlig app i din mobil. Bra eller hur?

Du kan spara el genom nytt system

Det är inte bara det att man kan stänga av eller knäppa på maskiner på distans, som det innebär att bo i ett smart hus. Det gäller även funktionen att kunna spara på elektriciteten. Det är lite motsägelsefullt att du genom att installera elektriska funktioner i ditt bostadshus som du kan spara el, eller hur? Men det är just så det fungerar. Nyare maskiner och vitvaror är konstruerade för att spara el. Även om allt fler av våra funktioner vi har hemma är beroende av tillgången av el, är det de nya funktionerna producerade just för att hjälpa en att inte slösa mera el än nödvändigt. Dessutom kan installation av egna solceller göra det möjligt för alla och envar att producera egen energi, och kanske sälja det som blir över till dina grannar?

Installera solceller för egen elförsörjning

Bor man i Helsingborg, är det inte svårt att installera solceller på sitt hustak. Man får ju dessutom ett statligt bidrag för att bygga det och bli en självständig producent av el. På så sätt blir det mindre känsligt och var och en blir mindre känslig och beroende av energiförsörjningen. Även molniga dagar har man som privatperson med solceller möjlighet att få energi. Den kan man faktiskt ackumulera för att använda på annan tid under året. På samma sätt kan även ett hus som finns i norraste Norrland få energi även under den mörka perioden mitt under vintern. Utvecklingen har verkligen går framåt.

Och det är något positivt med att allt fler öppnar för möjligheten att kunna producera sin egen el. Nu väntar vi bara på att alla flerfamiljshus gör samma sak. Så är du inne på de tankegångarna är det bara bra för din egen plånbok, om inte annat. Tänk att vara helt självförsörjande av el. Då behöver du inte oroa dig för annat än att solcellerna fungerar som de ska. Om du funderar på att låta installera sådana, kan du helt enkelt bara ta kontakt med en elektriker i Helsingborg. De hjälper gärna till. Läs gärna mer om elektriker i Helsingborg på: http://www.elektrikerhelsingborg.com.

7 Apr 2018