Goda utsikter för fönster

Ett företag i Ängelholm som specialiserar sig på fönster har nu växt ur sina lokaler. De flyttar byter lokaler och flyttar därmed från 165 kvadratmeter till 1 100 kvadrat meter – något som gör att de snart kan stoltsera med Nordens största fönsterutställning.

I företagets lokaler en liten bit utanför centrum i Ängelholm arbetas det för fullt. Det sågas, det borras och det står en hel del byggställningar utspridda över platsen. Företaget, som planerar att sprida sig till flera ställen i landet (bland annat Stockholm), jobbar in i det sista inför öppningen av de nya delarna. Ovanpå den gråa heltäckningsmattan står flertalet uppvisningsexemplar uppställda redan.

Vd:n, Jimmy Sandberg, spår en något mörk framtid för onlinehandeln av fönster, när han pratar med Helsingborgs Dagblad.  

– En hel del fönster säljs på nätet. Vi vill dock göra precis tvärtom, och enligt min egen analys vill folk gärna klämma och känna på fönster.

Startade företaget på vinst och förlust

När Jimmy startade upp företaget 2010, i samarbete med en annan person, var det mycket på vinst eller förlust.

– Jag var riktigt nervös första dagen när jag kom hit. Jag kände bara att nu är allting eller ingenting.

Företagets tidiga period var enligt Jimmy ”skakig”.

– Jag jobbade ofta ända till midnatt och affärerna gick upp och ner. Det fanns många hinder att ta sig förbi.

Nuförtiden behöver han dock inte jobba lika mycket längre, och detta samtidigt som det går mycket bra för företaget. I fjol slog man nämligen ett rekord i omsättning, och personalstyrkan har nu växt till 17 anställda.

Att i det här läget flytta till större lokaler var nödvändigt, berättar Jimmy för Helsingborgs Dagblad.

– Men då ville vi vara lite tuffa och flytta till större lokaler än vad vi egentligen behövde. Då kan vi skryta med att vi har Nordens största fönsterutställning.

Flyttar till Stockholm

De föregående 165 kvadratmeterna utökas nu därför till 1 100, och med det följer ett växande utbud. Så småningom kommer det att finnas mellan 200 och 300 olika typer av fönster att spana in.

Framtidsplanerna är många hos Jimmys företag – innan årets slut är det planerat att företaget också ska finnas i Stockholm. Förutom Stockholm vill man sprida sig på flera olika ställen i landet. Och strax har de kunder som befinner sig lite längre bort än Sverige och Stockholm – planen är nämligen att börja exportera till Asien.

Mer om fönster i Stockholm: www.fönsterstockholm.biz.

 

3 Jan 2017