Golvslipning Stockholm - ett prisvärt alternativ

Golvet är det ytskikt som drabbas av hårdast slitage i ditt hem. Men, troligt är också att du inte riktigt lägger märke till detta - och att du heller inte vet hur du ska få golvet fräscht igen. Det följer en logik: du går dagligen på ditt golv, du ställer tunga möbler på det och du tappar och spiller saker som skadar ytan. Utöver detta så kanske dina barn leker på golvet och du kör omkring med dammsugaren. Smuts kommer även det att åka ned och hamna i springorna.

Detta gör att ditt golv tappar i estetik för varje år. Lösningen är att slipa bort det översta lagret och låta skönheten komma fram igen. En golvslipning i Stockholm är det bästa alternativet, men tyvärr också ett relativt bortglömt sådant.

Idag ser man att många drömmer om nya golv. Man vet kanske att golvet spelar en gigantiskt roll i hur bostaden upplevs. Ett nytt golv adderar en fräschör och skapar en ljusare, mer välkomnande, känsla. Men, det går att få dessa fördelar även genom en golvslipning i Stockholm.

Du behöver inte riva ut det gamla golvet, investera i ett nytt - dyrt - golv och lägga tid på att mäta, kapa och lägga in detta. Med en professionell golvslipning så får du ditt gamla golv att bli som ett nytt - men till en bråkdel av kostnaden. Golvslipning inkluderas i Rot-avdraget och detta gör det möjligt för dig att dra av 30% av den totala kostnaden för jobbet.

Golvslipning i Stockholm - viktigt att tänka på

Hur ska man då tänka gällande en golvslipning i Stockholm? Allt som allt - och beroende på hur pass mycket yta som ska slipas - så finns det vissa saker att ha i åtanke.

En professionell golvslipning kanske tar en dag att genomföra och där den ytbehandling som ska appliceras behöver ytterligare en dags torktid. Det handlar således inte om ett längre, tidskrävande projekt där du måste offra en del av din bekvämlighet under en längre tid. Det går fort och numera så kan man även erbjudas dammfri golvslipning.

Detta faktum gör att din enda ansträngning handlar om att bära undan alla möbler från det rum som ska slipas och täcka för dörren till detta: resten sköter det företag du ska anlita. Utöver detta finns det några saker att tänka på och några tips att ge. Vi går igenom några punkter:

  • Hitta rätt företag. Det kan skilja mycket i pris och i kvalitet mellan olika utförare. Referenser blir viktiga - och likaså att ta in offerter att jämföra. Kolla tidigare jobb och försök träffa så många företag som möjligt.
  • Informera grannarna. En golvslipning är ett projekt som lever om rejält. Se alltid till att dina grannar hinner förbereda sig på detta. Sätt upp lappar i trapphuset.
  • Välj ytbehandling. Beroende på vilket golv som ska slipas så kan du också välja ytbehandling utifrån slitage. Lack ger ett bättre skydd och fungerar bra i exempelvis kök och hall. Olja å sin sida ger värme och estetisk höjd - något som fungerar bättre i vardagsrummet. Vill du byta färg så är detta möjligt genom pigmentering. Rådfråga din golvslipare om vilket alternativ som är bäst för dig.
  • Betala efteråt. Se alltid till att betala då jobbet är klart och besiktigat. Betalar du innan - eller under tiden - så finns tyvärr en risk i att du blir lurad.
24 Apr 2022