Gör en homestyling

Fler och personer som ska sälja sin bostad tar hjälp av homestyling för att få ett så högt försäljningspris som möjligt. Det är noga kartlagt vad en en köpare vill ha och vilken känsla som ska förmedlas vid fotografering och bostadsvisning.

Det är inte lätt att veta för en vanlig Svensson vad köparna vill efterfrågar. Men det har visat sig att ett homestylat objekt lockar betydligt fler intresserade och därigenom högre bud och slutpris.

Vi pratar alltså om en ren investering, kostnaden homestylingen kommer knappt att märkas eftersom priset för bostaden kommer att bli betydligt högre.

Alla bostäder är unika

När det gäller homestyling är det viktigt att den anpassas till ett antal faktorer. Dels är det viktigt var bostaden ligger, vad är det är för sorts bostad (lägenhet eller villa) och ålder och stil på bostaden. Det är också viktigt att ta reda på vilka trender som råder just vid försäljningstillfället.

Det är också beroende på storleken på bostaden, en etta skiljer sig såklart mot till exempel en stor paradvåning eller en stor modern villa.

Små eller stora förändringar

Beroende på utseende och behov av objektet finns det en del åtgärder man man göra. Många firmor som arbetar med homestyling kan ta hjälp av hantverkare för större förändringar om man tror att det finns stora möjligheter att trissa priset mycket.

Men det vanligaste är att man skapar en snygg och modern känsla med hjälp av olika möbler, tavlor, konst och inredningsdetaljer. Det förekommer att det kommer ett mindre flyttlass till större boenden som ska homestyleas.

Fotograferingen viktig inför visningen

Det såklart biderna som avgör om man ska intresserad av bostaden och vilja gå på en visning av lägenheten eller villan. Det gäller att göra en homestyling redan före fotograferingen till mäklarens prospekt och annonser. Då kan det göra att många fler får upp ögonen för objektet och vilja komma på visning. Det kan bli riktigt vackra bilder som man annars ser i inredningsmagasin. 

Då har man gott om tid att fixa allt för att få till rätt känsla så det blir perfekt. Det blir oftast en kombination av befintlig och ny inredning som är det bästa. Vissa saker man redan har kan visat sig passa perfekt med den nya inredningen som kommer till. 

Det rekommenderas verkligen att ta hjälp av homestyling för att få till det där lilla extra som gör att budgivningen tar fart och ger ett klart bättre pris.

22 Jul 2019