Göra om badrum i Stockholm

Har ni nyss flyttat in i ett nytt hus? Antagligen har ni då dels inspekterat badrum och kök, och andra rum. Ni kanske har bett en besiktningsman att kontrollera standarden på viktiga saker som eventuella fuktskador i huset. Verkar allt vara i sin ordning, kanske ni flyttar in. Efter ett tag märker ni att utrymmet mellan handfat och badkar är lite för litet. Att duschen inte är så väl planerad som ni först tyckte när ni var på visning, men som ni märker först när ni frekvent använder den. Eller så kan det vara andra saker som ni reagerar på då ni har bott in er i huset några månader.

Behöver ni rätta till badrummet?

Då kanske ni vill rätta till de sakerna som inte känns bra längre. När ni har kommit så långt till att ni har bestämt er för en omgörning av badrummet, kommer man så till nästa fråga; hur hittar man en bra hantverkare som kan göra jobbet? Då kan man gå till väga på lite olika sätt:

1. Leta i tidningar

2. Fråga vänner och bekanta

3. Leta på Eniro, eller Gula sidorna

4. Googla

Så hittar ni rätt hantverkare

1. Letar man i tidningar efter till exempel en annons av en rörmokare, kan man anta att det handlar om ett VVS-företag som har en ganska bra ekonomi, i alla fall så pass bra, att de har råd att annonsera i massmedierna. Men hur bra är de? Är du osäker (och det bör du vara) på hur noggranna och bra de är, kan du be om referenser. Har de bra referenser kan du känna dig lugnare, men helt säkert vet du inte.

2. Frågar du vänner och bekanta, kanske de kan nämna någon som de har erfarenhet av, eller så kanske de har vänners bekanta som har haft med företaget att göra. Men om du inte känner dem som ger bra betyg åt ett företag, hur kan du veta att även om de var nöjda, att även du blir det?

3. Letar man på Eniro, är det ju ungefär som att leta i tidningar. Även på Eniro kostar det att annonsera sitt företag. Gå gärna in på allabolag.se och kontrollera att företaget inte är konkursmässigt. Finns de inte kvar innan din badrumsrenovering är klar, så står du där med ett halvfärdigt badrum. Inte kul.

4. Du kan alltid rådfråga nätet i din jakt på en hantverkare. Googla då och skriv in till exempel "renovera badrum Stockholm", om det är där du bor, eller byt ut "Stockholm" mot den ort där du bor. Då får du flera förslag på hantverkare som arbetar med badrumsrenoveringar. Fråga först efter offert så att du kan jämföra olika hantverkares priser. Be sedan om referenser. Har de bra sådana, kan du be dem göra ett hembesök hos dig så att du kan känna dem på pulsen. Verkar de bra, så är det bara att skrida till verket.

26 Feb 2018