Gröna val för klimatet

Vill du leva ett mer grönt och hållbart liv? Det finns många val du kan ta för att leva klimatsmart. Du kan börja med att se över dina vanor och hur du bor för att börja ta små steg i rätt riktning.

Att börja med ett grönare liv är inte speciellt svårt och det är något alla kan göra för att skapa en tryggare och mer hållbar framtid. För att göra en förändring så bör du se över ditt liv, vad du äter och hur du bor. Saker du kan ändra på som gör en stor skillnad för klimatet är att börja äta mer grönt. Det innebär att undvika kött och mejeriprodukter och det är lätt eftersom det finns så många vegetariska alternativ att välja på.

Andra saker som du kan ändra på är till exempel om du kör bil till jobbet så kanske du istället kan cykla eller åka kollektivt. Eller varför inte samåka tillsammans med andra till jobbet eller till träningen?

Ditt boende

Hur du bor kan ha en effekt på klimatet, så att se över ditt boende är viktigt. Saker i ditt boende du kan göra en förändring på kan vara din elförbrukning, du kan byta ut din belysning till ett energisnålt alternativ.

Något som är populärt är att installera solceller och då producerar du din el alldeles själv! För dig som vill genomföra en installation så har du solceller i Helsingborg. Solceller är absolut en bra investering som både du och klimatet kommer att tjäna på.

19 Jan 2021