Har ditt hus drabbats av fuktskador?

Säger man ordet fuktskada så tror många attd et på många sätt innebär slutet. Man tror att man kommer - om man inte redan blivit - att bli dödssjuk, man tror att huset kommer att braka samman och man tar för givet att kostnaden kommer att bli gigantisk för att åtgärda problemet. Så är definitivt inte fallet. Då det kommer till fuktskador så finns det nämligen en tumregel som ligger i att man måste agera så snabbt som möjligt. Fukt i sig är inte skadligt - det är om man låter en sådan vara som det verkliga problemet kan uppstå. det vill säga, en liten fuktskada kan förvandlas till ett stort problem om  man inte åtgärdar den i tid. Uppkommer det exempelvis mögel så kan detta skapa allergier och astma, blir det en vattenskada så kan det bli extremt kostsamt och om det blir röta så kan materialet slutligen gå sönder.  Fukt ska tas på allvar då konsekvenserna kan bli förödande - men det finns ingen anledning till panik om man upptäcker en fuktskada; detta då de går att korrigera och åtgärda.  

Kontakta ett företag för inspektion och för att hyra avfuktare

Det första steget är att få en fuktskada inspekterat och bedömd. Något som görs genom en inspektion av ett företag inom avfuktning och där detta företag dels kan bedöma skadans omfattning och dels också sätta ihop en åtgärdsplan. Denna går i stort ut på att du som kund ska hyra en avfuktare och hur pass länge denna ska stå hos dig.  Att hyra en avfuktare är det som gör att fuktskadan åtgärdas - men det finns väldigt många sådana på marknaden och där man måste hitta rätt avfuktare till rätt typ av rum, fuktighetsgrad samt skadans omfattning. Du kan alltså inte hyra en avfuktare och tro att den du väljer ska lösa allt. Nej, i inspektionen ligger även regelbundna mätningar av luftfuktighet och fuktnivåer där företaget hela tiden kan anpassa avfuktarens funktioner och inställningar utifrån de givna förutsättningarna. 

Viktigt är alltså anlitar rätt företag för din inspektion och att dessa har avfuktare som passar din typ av fuktskada. En detalj att hålla utkik efter då det kommer till att hyra avfuktare är om den är energisnål samt om den är tystlåten. Du kommer trots allt att bo i huset medan den sköter sitt jobb och du vill definitivt inte ha en maskin som låter alltför mycket. Väljer du en energisnål modell så påverkas du inte alltför mycket rent ekonomiskt. För mer information, läs här

21 Dec 2017