Har du blivit utelåst?

Finns det något mer frustrerande att stå utanför dörren och leta igenom fickor och väska innan man plötsligt för sitt inre ser nycklarna ligga där på köksbordet. Då plötsligt förstår man.

Scenariot har säker de flesta av oss varit med om på ett eller annat sätt. Frågan är hur man lättast och snabbast kan få hjälp med sitt dilemma. Förhoppningsvis så har någon pålitlig granne eller annan person fått en extra nyckel som man snabbt kan hämta. Man kan dock hoppas när det händer att det inte är en av de gångerna som man verkligen akut behöver en toalett.

Ibland blir det inte som man tänkt sig

Många gånger har man tänkt till, men människor kan vara bortresta. Eller så har man gjort misstaget innan och glömt återbörda nyckeln till den personen man gett förtroendet. Dags att hitta en annan lösning. Det är då som låssmeden kommer som en räddande ängel. De kan hjälpa till att komma in i lägenheten. Har man däremot tappat bort sin nyckel så kan det vara ett bra ide att byta till ett nytt lås. Detta så att ingen ovälkommen kan ta sig in i hemmet, Låssmeden kan ge tips och råd om vad som är att föredra vid olika typer av fastigheter.

En helt annan anledning att kontakta en låssmed kan vara efter ett inbrott. Då kan de hjälpa till att laga låset. Än viktigare, har man inget larm så är det en bra ide att få hjälp med lösningar för att göra huset eller fastigheten säkrare. Har exempelvis en företagsfastighet utsatts för inbrott eller förstörelse så kanske det är på sin plats att börja fundera över övervakningskameror. Dels för att kunna ta gärningspersonerna på bar gärning och stärka bevis. Dessutom kan kamerorna ha en avskräckande effekt och hålla oönskade gäster på avstånd.

Kan man göra mera för att förebygga?

Att få hjälp när saker och ting går på tok är fantastiskt. Men att kunna förebygga och eliminera riskerna är något att verkligen ta i beaktande. Låssmeden kan besikta hus och fastigheter och se vilka förebyggande åtgärder som kan tänkas komma på fråga. Om det händer ofta att man glömmer nycklar och låser sig ute så kanske det är dags att tänka i nya moderna banor och skaffa ett kodlås. På så sätt behövs inga nycklar, det enda man behöver är att komma ihåg koden. Koden kan också bytas eller raderas vid behov.

26 Mar 2020