Hitta en bra takläggare i Enskede

Om du vill renovera ditt tak i Enskede gör du bäst i att anlita en profesisonell takläggare med kunskap om området och respekt för gamla byggnader. I Enskede har de flesta hus över hundra år på nacken och många hus är dessutom kulturskyddade. Området klassas som riksintresse av Länsstyrelsen vilket innebär att rätten att påverka husens utseende är begränsat. En takläggare kan hjälpa dig att reda ut vad som får och inte får göras och dessutom hjälpa till med bygglovsansökan eller anmäla till byggnämnden. Dessutom får du garanti och är försäkrad om något oförutsett skulle inträffa.

Byt inte ut tegel och plåt som inte är trasigt

Ofta räcker det med att byta ut de underliggande takskikten vid en takrenovering. Taktegel och takplåt kan ha väldigt höga livslängder och kan man bevara husens nuvarande utseende ska man göra det Så har generationer av husägare genom åren tänkt i Enskede och det är därför som området idag är så välbevarat. Enskede, och framför allt trädgårdsstaden Gamla Enskede ser idag i princip likadant ut som det gjorde när det stod klart för över hundra år sedan.

Leta takläggare i Enskede

Att hitta en bra takläggare i Enskede är inte svårt. Antagligen har du grannar som genomfört en takrenovering någon gång de senaste åren, så börja med att höra dig för i kvarteret om npgon kan rekommendera en bra takläggare. En sökning efter takläggare i Enskede på Google lönar sig också, du får då ett urval av takläggare som du vet jobbar i Enskede, det är dock inte säkert att de är baserade här. Kolla gärna upp det, för med tanke på kostnader för restider, som alltid läggs på fakturan, är det bra att välja en takläggare som är baserad så nära Enskede som möjligt. SÅ Enskede eller i alla fall Söderort är en bra utgångspunkt att leta ifrån.

Sök brett och träffa rätt

Du ska alltid kontakta flera firmor och be om offerter, samt även gärna lite synpunkter på hur en renovering kan se ut, om man kan spara taktegel och så vidare Du får då en bra bild av takläggarens engagemang och kunskap, egenskaper som är nog så viktiga när det handlar om takrenovering av gamla byggnader.

När du hittat en takläggare som har en vettig idé om renoveringen och dessutom kan utföra arbetet till ett pris du accepterar, skriv ett ordentligt avtal och försök helst att få ett fast pris i avtalet. Slutsumman ska då vara densamma som står i avtalet, med en reservation för ett påslag på max 15 procent för oförutsedda kostnader. Läs mer här om hur du kan anlita en takläggare i Enskede på: http://www.takläggareenskede.se.

19 Oct 2018