Hitta rätt markis för ert hus

Det är inte helt lätt att bestämma modell och färg när det kommer till solskydd som ska sitta på huset. Det finns en uppsjö av olika varianter och utföranden, så vilken passar bäst till just ert hus?

Det är klart att det är både bekvämt och skönt med ett solskydd utanför fönstret, men även utseendet spelar roll när det kommer till markiser, eller hur? En markis kostar en hel del pengar om man vill ha en utav bra kvalitet; vilket nog de allra flesta vill eftersom markiser inte är något som man byter efter varje år eller säsong. Den ska klara att sitta uppe i både ur och skur, tåla solens strålar utan att färgen bleks efter första sommaren och även tåla hård blåst utan att rubbas. Nuförtiden går markiser går att få tag på i alla möjliga färger och varianter. Man får helt enkelt välja utefter eget tycke och smak.

Välja bland färdigt sortiment eller skräddarsy en egen?

En del firmor som tillhandahåller markiser för hus och fastigheter kan erbjuda produkter både ur eget sortiment så väl som specialbeställda produkter. Vill man ha något som inte redan finns på marknaden så kanske de kan hjälpa till med design och utformning av en ny markis helt efter era önskemål. Det finns egentligen oändliga möjligheter när det kommer till färg, form och stil på markiser och solskydd till huset. En del vill att markisen går i samma färg som huset i övrigt medan en del andra vill ha en färg och form som sticker ut lite grann.

Helhetslösning när du köper markis

När man har valt den firma som ska leverera markiserna erbjuds man ofta en slags helhetslösning. Det brukar vanligtvis följa med en servicetekniker som både levererar och sätter upp markisen eller markiserna åt en, men något som många inte vet är att man även kan få service utförd på dessa med jämna mellanrum. Markiser ska hålla många år, helst så många som möjligt, och då kan det vara smart att göra någon form av service på dessa under årens lopp. Detta för att de ska hålla sig fräscha och fungerande i många år. Det är en trevlig överraskning för många när de får veta att de även kommer att få service utförd på sina nyinköpta markiser. Det är sådant som får kunder att återkomma till företaget. Tar man hand om kunderna så kommer de åter.

9 Jun 2020