Hur bättre ventilation kan hjälpa dig

Det finns många saker som vi tar för givna i våra hem; saker som kan vara felaktiga – men som vi inte åtgärdar av den enkla anledningen att vi inte har någon aning om det. Det finns ett tydligt exempel på en sådan detalj och här ber vi dig att ta ett djupt andetag för att förstå vilket. Det handlar om den luft vi andas. Många har nämligen problem med dålig ventilation i sina hem och det här påverkar mer än vad man kanske tror – i synnerhet för barnen. Vi kan säga att du bor i ett hus i Malmö där ventilationen inte är tillfredsställande och att det visar sig i form av följande detaljer där vi utgår från dina barn:

  • Dina barn har svårt att koncentrera sig: det dåliga flödet av frisk luft gör att barnen – allteftersom dagen passerar – får svårare att koncentrera sig. De blir griniga, de bråkar coh de har svårt att fokusera på exempelvis läxorna.
  • Dina barn blir sjuka. Frisk luft är en förutsättning för att hålla sig frisk. Genom att kontakta ett företag inom VVS i Malmö skulle ni alltså kunna förhindra några av alla de sjukdomar som ständigt drabbar er och indirekt er ekonomi – det är inte billigt att ständigt behöva vabba.
  • Barnen utvecklar allergier. Det finns samband mellan olika allergier och dålig ventilation. Dessutom så riskerar man att drabbas av astma.

Är då verkligen – våra exempel till trots – dålig ventilation så allvarligt? Ja, om du äger ett hus i Malmö så kan det vara läge att anlita ett företag inom VVS (en certifierad sådan) för en så kallad OVK-besiktning. OVK – Obligatorisk Ventilationskontroll – genomförs i varje byggnad, fastighet och lokal i Sverige och har så gjort sedan början av 90-talet då beslutet om OVK klubbades i Riksdagen. Att man genomför denna besiktning tycker vi visar varför även du som villaägare saka se över hur ventilationen i ert hus är – i synnerhet om huset i fråga börjar bli lite till åren.

Dessutom finns en ekonomisk uppsida i att kontakta ett företag inom VVS för en närmare undersökning. Troligt är nämligen att ditt äldre ventilationssystem slukar pengar och att du genom ett byte till ett modernt, mer sofistikerat system kan spara väldigt många kronor. Bättre luft som i slutändan kostar mindre pengar – se till att boka in en tid hos ett företag inom VVS redan idag. Vi garanterar att du tjänar på det beslutet i slutändan, oavsett om du bor i malmö, Stockholm eller Kiruna. Problemen med dålig ventilation är rikstäckande och inte på något sätt lokala.

26 Oct 2017