Investera i ett spabad

Att skaffa sig den där vardagliga lyxen är något som i dagsläget är viktigare än någonsin. Vi stressar allt mer, vi hinner inte med allting vi företar oss och vi har ofta med oss vårt arbete hem och sitter även där och stressar upp oss över arbetsuppgifter. Lägger man därtill att man som familj ska hämta barnen på dagis, att mans ka hinna städa och att man ska hinna laga – ofta den perfekta – middagen – ja, då förstår man också varför man bör skaffa sig en plats där man bara kan sätta sig ned och andas. En plats där man kan sitta utan någon press och bara njuta av det fina som faktiskt finns i vardagen också; trots all den stress vi nämnde ovan.

Många löser denna fråga med att boka in kostsamma besök hos en massör eller där man någon gång per månad ser till att besöka ett spa för att skaffa sig ny energi – något som i sak är bra; men som för med sig höga kostnader och som dessutom innebär att man måste lämna sitt hem.

Frågan vi ställer här är följande? Varför inte skaffa denna spaanläggning i sitt eget hem? Det finns alla möjligheter i världen numera att ge sig själv den chans man behöver för själslig rekreation och detta genom att investera i ett spabad som man installerar på sin egen tomt. Spabad, tänker många här – innebär inte ett sådant en väldigt hög kostnad och där arbetet kring är oerhört stort? Inte nödvändigtvis.

Dagens modeller är nämligen betydligt bättre än vad gårdagens var – ett spabad idag kräver inte allas lika mycket skötsel och håller över en längre tid. Dagens spabad är dessutom anpassade efter vårt nordiska klimat och detta oavsett om man talar om en vinter i Göteborg eller en sådan i Kiruna. Kort sagt – utvecklingen har gått framåt och ett spabad idag är något som passar alla; även de som kanske har en lite tunnare plånbok.

Billiga spabad

Att skötsel och underhåll av ett spabad kräver mindre tid och kraft idag är naturligtvis något som gör att man ska överväga en investering; men vi anser ändå att den punkt som talar mest för en sådan handlar om priset. Priset för ett spabad är något som sjunkit ganska rejält under senare år och detta kan vi konkret säga – i rena siffror – handlar om en kostnad mellan 50- 200.000 beroende på modell och storlek.

En familj kan köpa ett spabad/utespa och ha nytta av detta i upp till 20 år; däri ligger den stora investeringen. Kan man betala kring 100.000 kronor för ett bra spabad och dela upp denna kostnad över 20 års tid – ja, då förstår man också varför detta verkligen ska ses som en investering; både i sig själv och i hela sin familj.

12 Jan 2017